לראשונה עו"ד ארז קמיניץ והצוות יורדים לשטח הדרוזי

מפגש צוות כולל של משרדי ממשלה שהגיעו לעוספיה וירכא, יום שעסק בסוגיות תכנוניות וקנייניות המציקות למגזר הדרוזי, עו"ד רסלאן עותמאן ממשרד המשפטים לפורטל הכרמל:"אנחנו לא רוצים לבוא עם פתרונות משלנו ולהנחית על הציבור".

25.09.2019 מאת: חסין חלבי
לראשונה עו"ד ארז קמיניץ והצוות יורדים לשטח הדרוזי

 

את הראיון עם עו"ד רסלאן עותמאן, ערכנו באמצעות עו"ד אמיר סגייר דובר משרד המשפטים.

רסלאן עותמאן ממגאר, עו"ד במחלקת יעוץ וחקיקה אזרחית, מטפל בתכנון ובניה במשרד המשפטים, במחלקה שעומד בראשה עו"ד ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רסלאן נמצא בתפקיד מזה 3 שנים, עוד מלפני תיקון חוק קמיניץ 116.

רסלאן: "זה היה יום שעסק בסוגיות תכנוניות וקנייניות המציקות למגזר הדרוזי. הורגש שיש התקדמות תכנונית משמעותית, אם כי יש צורך משמעותי לייעל ולקצר הליכים, נעשה ככל יכולתנו לעזור בעניינים אלה יחד עם כל משרדי הממשלה".

ביום הזה השתתפו נציגים של כל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר, משרד האוצר, מינהל התכנון, רשות מקרקעי ישראל, משרד הבינוי והשיכון, המשרד לשוויון חברתי והמשרד לתיאום פעולה אזורי, כמו כן, השתתפו ראשי הרשויות הדרוזיות ונציגי ציבור.

הישיבה היא המשך של עבודה שהתחילה לפני שנה, שהמטרה שלה לסמן את החסמים בתחום הדיור, במגזר הלא יהודי בכלל ובפרט במגזר הדרוזי.

 

 

רסלאן: "אחרי שמזהים את החסמים, אנחנו שומעים את האנשים מה הם חושבים ומה הם מציעים ע"מ לפתור את החסמים האלה, אנחנו לא רוצים לבוא עם פתרונות משלנו ולהנחית אותם על אנשים, יכול להיות שהפתרונות האלה לא יהיו ריאליים, לכן חשוב לנו מאוד לשמוע את האנשים".

"הישיבות האלה לא מתמקדות בתיקון חוק 116, אנחנו לא מדברים על אכיפה אלא על תכנון, אנחנו מדברים על איך מקדמים תכנון, כמו איחוד וחלוקה, או הפרשות לטובת הציבור, בניה בקרקע מדינה, אנחנו מחלקת יעוץ וחקיקה והתפקיד שלנו לשנות את החוק איפה שיש מקום לשנות. רוצים לשמוע את האנשים ולהבין מה הם החסמים, ובסופו של דבר אנחנו יכולים להמליץ לתקן את החוק".

 

 

רסלאן: "איחוד וחלוקה כשיש חטיבת קרקע בבעלות פרטית שבאים לתכנן אותה, מטבע הדברים צריך במקום לתכנן כבישים, גנים, מבני ציבור, ועל כן האנשים צריכים להפריש לצורך הדבר הזה. המנגנון של איחוד וחלוקה כמעט לא ישים אצלנו בכפר, כי להבדיל מהמגזר היהודי שמסתכלים על הקרקע כמשהו עסקי, במגזר הדרוזי יש מנטליות לגבי אחיזה בקרקע, לכן קשה לאנשים לוותר על הקרקע".

"לכן יש לעשות שינוי מבפנים בתודעה בקרב התושבים, וצריכים להבין ששכונת מגורים זה לא רק בתים, יש עוד דברים שצריכים לתכנן, זה בסוף איכות חיים. איך מטפלים בזה? מתחילים בהסברה, היום אני יכול להגיד שיש שינוי בתפיסה בקרב האוכלוסיה, חשבנו על לתמרץ אנשים שנכנסים לאיחוד וחלוקה".

 

 

רסלאן: "לגבי הדרך להתמודד עם בעיית מחוסרי הדיור, הכנסנו את רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) לתמונה, שיתנו קרקעות לטובת מחוסרי הדיור, שכונות לחיילים משוחררים, לניגשים למכרזים יש עדיפות ליוצאי צבא".

"לגבי דליה ועוספיה הם בסטטוס של אזור עדיפות ב' לא א' ולשם כך בכל שיווק של קרקע כל אזרח יכול להתמודד למכרז, לעומת הצפון שזה מאה אחוז תושבי המקום".

רסלאן: "יש בעיית אימון מאוד גדולה בין התושבים הלא יהודיים לבין מוסדות המדינה. המטרה שלנו לשתף את הציבור בכל מהלך ולהכניס את המאפיינים והצרכים שלהם לתוך החקיקה. במשרד המשפטים הורידו את הכפפות ואיחדו כוחות בכדי למצוא פתרונות לתושבים. הבהרה שלא כל מה שקשור לתכנון זה ארז קמיניץ".

 

פורטל הכרמל

תגובות

4. עספיא לפני 5 שנים
מכר
3. עוד לפני 5 שנים
תשובה למספר 1
2. רמי לפני 5 שנים
דליה כפר דרוזי
1. אשמח לתשובה לפני 5 שנים
לעניין

מומלצים