מספר הזרים בכרמל עולה

בחסות תושבים מקומיים גופים שונים קונים ומשכירים כל סנטימטר אדמה בכפרים בכרמל, בעלי הון זרים זיהו את החור והחלל הריק שלא מטופל ע"י המועצות שלא מפעילות חוק עזר בעניין רכישת נכסים בשטח הרשות שלהם, ורכשו אדמות בעסקאות.

12.08.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מספר הזרים בכרמל עולה

דאלית אל כרמל ועוספיה ממשיכות לקלוט זרים ולמכור לזרים מבני עדות שונות אדמות ונכסים.

מרקם האוכלוסייה בשני הכפרים דאלית אל כרמל ועוספיה משתנה, לאט לאט נוספים זרים רבים, וכל שינוי כזה משליך על החברה כולה.

זרים מגיעים דרך מקומיים לשלם כל מחיר בשביל לרכוש בעיקר אדמות וחלקם גם מבנים מרוחקים ממרכזי האוכלוסייה המקומית.

מספר גדול של גופים מקומיים, חברי מועצה, שיח'ים, בעלי עניין ואזרחים, קמו צעקו ודיברו ובעיקר העלו את הנושא ברבים כדי להזהיר ולהרתיע את מי שמנסה לסייע ברכישת נכסים בכפרים הדרוזים בדליה עוספיה, אבל זה עלה וירד מהר ולא נעשה כלום בנדון.

להזכיר לכם, בעבר הלא רחוק, לפני קום המדינה, הדרוזים שלטו בכל הקרקעות והאדמות והכפרים מסביב לדלית אל כרמל ועוספיה, עד להגעת הכנופיות הערביות שגירשו את הדרוזים מכפריהם והתיישבו במקומם, עד שהגיע צבא ההגנה לישראל לאזור.

לפני קום המדינה בדאלית אל כרמל ועוספיה בכרמל התגוררו דרוזים ומיעוט נוצרי בעוספיה, הדרוזים החזיקו קרוב ל 49 אלף דונם בכרמל ובעמק מפער הקישון, ככל שהשנים חולפות הדרוזים מאבדים את האדמות שלהם, יותר ויותר זרים מחזיקים באדמות בכרמל.

לאבד את שארית האדמות ולמכור אותן לזרים שמגיעים מכל מני כפרים וערים, מביא להתמרמרות בקרב צעירים דרוזים.

אם תושב מקומי בא לשלם על חלקה חקלאית, לא מאושרת לבניה, הוא משלם 150 אלף ₪, הזר קונה אותה חלקה ב 250 אלף ₪, סוחרי קרקעות ללא מצפון והתחשבות בחברה המקומית, מנצלים את חוסר האכיפה של הרשויות המקומיות שכלל לא מתעניינות מי קונה ומי מוכר, הם הפכו למחזיקים ברוב הקרקעות בדרך המרמה ובחסות העלמת העין של שלטונות המס.

בתוך הכפר דונמים רבים שנמכרו לזרים, חלקם הגדול משמש דירות למגורים, מחסנים, ולפעילויות אחרות לאותה קהילה לה משמש הרכוש.

בנוסף לקרקעות החקלאיות בסביבת הכפרים שמעובדות ע"י בעליהן, ובנוסף לגידול עדרים בחלקות אחרות, יש את הקרקעות שמוחזקות ע"י זרים שאין בהן שימוש לעת עתה.

הערה, הנתונים שמגיעים לידינו, מעל 60 אחוז ממחזיקי האדמות האלה כלל לא משלמים מסים לרשויות, הם מנצלים את המשאבים המקומיים, כמו פינוי אשפה, שימוש במים, תשתיות, תקשורת, חשמל וכו' ובתמורה לא מוציאים שקל לקופה הציבורית.

השיטה הזו באה לייקר את המחיר של האדמות ולהעביר את השליטה על האדמות לאותם אנשים שמחזיקים בהן, פעם היה אפשרי לקנות אדמה בכרמל במחיר סביר, היום המחירים הם בשמים, למרות העובדה שקרקעות אלה ללא תשתיות וללא תכנון, פעם האדמות האלה היו מיועדות לילדים, היום הן שייכות לזרים.

 

פורטל הכרמל

תגובות

6. אחד שיודע לפני 6 שנים
למה שיהיה רק של דרוזים??
5. יאני לפני 6 שנים
תודה לכותב
4. צעיר לפני 6 שנים
ישר וקןלע
3. סמי לפני 6 שנים
כל הכבוד לאתר
2. עספאוי לפני 6 שנים
זה כבר לא מעניין אותם
1. עספיה לפני 6 שנים
ראש מועצה

מומלצים