צו סגירה הוצא למסעדה בצפון בשל סיכון בריאות הציבור

בפשיטה משולבת על מסעדה בצפון נמצאו 60 ק"ג של בשר שאינו ראוי למאכל אדם. הבשר הועבר להשמדה. נשקלת הגשת כתב אישום כנגד הבעלים וצו סגירה שיפוטי בשל עבירות נוספות המבוצעות במקום.

28.02.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
צו סגירה הוצא למסעדה בצפון בשל סיכון בריאות הציבור

 

הפעילות בוצעה בהובלת משטרת ישראל בשיתוף כלל זרועות האכיפה, לאחר גילוי ראיות להתנהלות מפרת חוק של בעלי המסעדה.

בפעילות לקחו חלק:
פרקליטות צפון - אזרחי.
משרד הבריאות.
השרות הויטרינרי של הרשות המקומית.
רשות המיסים.
מע"מ.
כבאות והצלה.
רשות מקרקעי ישראל.
היחידה הארצית לאכיפת דני תכנון ובנייה של משרד האוצר.

במסעדה שהוקמה באזור עמק יזרעאל, באופן בלתי חוקי וללא היתרים על קרקע מדינה ופעל ללא רשיון עסק, נתגלו ממצאים ביטוחותיים המסכנים את הציבור וכן ממצאים על העלמות מס ואי דיווח.

עובד במקום עוכב לחקירה ובעל העסק זומן לחקירה.

עסקים אשר פועלים באופן בלתי חוקי תוך זילזול בהנחיות החוק מתאפיינים בראיה קצרת טווח של נטילת סיכון עבור רווח מהיר.

גישה זו מעמידה בסיכון את ציבור לקוחותיהם בשגרת הפעילות, ועלולה אף להעמידם בסכנת חיים מיידית במקרה של ארוע חירום בעסק כגון שרפה, התחשמלות וכדומה.

התנהלות זו של לקיחת סיכון לרווח מהיר לא רק פוגעת בציבור הלקוחות אלא גם בעובדי העסק שלא מקפיד על זכויותיהם ובכלל סביבת העסק והעומדים איתו בקשר.

משטרת ישראל בשילוב כלל זרועות החוק תפעל להעמדת העבריינים לדין על מנת להבטיח את שלום הציבור ושלטון החוק.

 

תגובות

מומלצים