הכפלת עונשו של גנב

הנאשם התפרץ לשלושה משקים חקלאיים וגנב משם עשרות כבשים, עזים וטלאים, וכן כוורות וציוד רב, בשווי של למעלה מ- 80,000 ₪. בית המשפט הכפיל את עונשו מ-18 חודשים ל-36 חודשי מאסר בפועל.

27.05.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הכפלת עונשו של גנב

 

בית המשפט המחוזי בבאר שבע התיר לפרסם פסק דין  שקיבל את ערעור הפרקליטות והכפיל את עונש המאסר של הנאשם שהורשע בביצוע עבירות רבות של התפרצויות למשקים חקלאיים וגניבת בקר, מ-18 חודשים ל-36 חודשי מאסר בפועל. כמו כן, הכפיל בית המשפט המחוזי את סכומי הפיצוי שנפסקו לחקלאים.   

הנאשם סאבר אבו כף (20) מהפזורה הבדואית בנגב, לעתים בצוותא חדא עם אחרים ולעתים לבדו, ביצע לאורך תקופה ארוכה ותוך תכנון מוקדם ותחכום רב, התפרצויות למשקים חקלאיים בדרום וגנב בקר ורכוש חקלאי. הנאשם התפרץ לשלושה משקים חקלאיים וגנב משם עשרות כבשים, עזים וטלאים, וכן כוורות וציוד רב, בשווי של למעלה מ- 80,000 ₪.  כמו כן,  ביצע הנאשם עבירות אלימות חמורות כלפי סוהרת, וסייע לאחרים להרוג באכזריות כלבה אשר שמרה על רכוש בני המשפחה באחד הבתים.    

בית משפט השלום באשקלון (כב' השופט א' מאושר) הרשיע את הנאשם בביצוע עבירות רבות של גניבה חקלאית , סיוע להריגה או היזק לבעלי חיים, התפרצות למקום מגורים כדי לבצע עבירה, ועוד, והשית עליו עונש של 18 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס ופיצוי בסך של 10,000 ₪ בלבד.

פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה כאמור ערעור על קולת העונש וציינה בהודעת הערעור בין היתר, כי "בית משפט קמא התעלם מכוונת המחוקק להקנות מענה עונשי הולם יותר ל"מכה" שפקדה את אזורי המדינה, בדמות פגיעה תדירה וקשה בחקלאות".

בהודעת הערעור ביקשה הפרקליטות מבית המשפט המחוזי להחמיר באופן ניכר בעונש המאסר שהוטל על הנאשם, וכן להגדיל את היקף הפיצוי שהושת עליו.

בית המשפט המחוזי בב"ש (הרכב כב' השופטים י' רז- לוי, ג' שלו, א' משניות) קיבל כאמור את ערעור הפרקליטות והחמיר בעונשו של הנאשם ל- 36 חודשי מאסר בפועל. כמו כן, הכפיל בית המשפט

את סך הפיצוי למשקים החקלאיים אותם מוטט הנאשם במעשיו והשית פיצוי לכל חקלאי.

בית המשפט המחוזי הדגיש את הערכים המוגנים העומדים בבסיס עבירת הגניבות החקלאיות, וקבע כי מתחמי ביהמ"ש היו נמוכים. כמו כן הדגיש שמדובר בענישה שאינה ממצה את הדין.

"כבר נכתב לא אחת על החומרה היתרה שיש לייחס לעבירות של גניבה חקלאית נוכח הנזק הקשה שהן גורמות לציבור החקלאים", נכתב בפסק הדין. "נקבע כי ""הגניבה החקלאית הינה עבירה בעלת כדאיות כלכלית קשה ויקרה למניעה ונזק רב לצדה למגדלים ועל כן במקרים מעין אלה אין מקום לענישה סולחנית"".

את המדינה יצגו בערעור עורכות הדין תהילה גלנטה ואדוה וייצגן מפרקליטות מחוז דרום (פלילי).

 

תגובות

מומלצים