טונות של בשר שאינו ראוי למאכל אדם נתפסו באטליז בצפון

בחודשים האחרונים תפסו המפקחים עשרות טונות של בשר מוברח ללא פיקוח, יחד עם זאת הבשר הלא מפוקח ממשיך להגיע לחנויות, אטליזים, אולמות שמחה ומסעדות, מדובר בעבירה שעלולה לגרום לתחלואות ולהשלכות נוספות.

13.09.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
טונות של בשר שאינו ראוי למאכל אדם נתפסו באטליז בצפון

הבשר המוברח לכפרים כולל גם בשר עוף, דגים וביצים שמגיעים בצורה לא מבוקרת ואחראית, בכפר הלא יהודי, יותר ויותר תפיסות של בשר מלוכלך שנתפס במקומות שמרוויחים הרבה כסף ובתמורה מוכרים לנו מחלות.

מתגלים יותר ויותר מקרים של בשר מלוכלך ללא כל פיקוח שמועבר ללא קירור, למרחקים גדולים, אחרי בדיקות מתגלה אחוז חיידקים גבוה שמסכן את כל מי שצורך את הבשר הזה, גם כשהוא מבושל.

יחידת הפיצוח במשרד החקלאות, מג"ב ומשטרת ישראל, פועלים מסביב לשעון לאתר את המקומות בהם סוחרים בבשר מלוכלך ולמרות כל זה בשר לא ראוי למאכל ממשיך להגיע לכפרים בכל מקום.

במסגרת פעילות משטרתית בשיתוף מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות משרד החקלאות נתפסו 2.5 טונות של בשר אשר אינו ראוי למאכל אדם, באטליז בכאבול, חלק מהבשר חשוד שהוברח מהרשות ומקורו של חלקו האחר אינו ידוע וקיים חשד שהינו בשר שמקורו בשחיטה שחורה, הבשר הושמד בצו רופא וטרינר ובעל האטליז בן 37 תושב כאבול עוכב לחקירה.

ממשרד החקלאות נמסר, כי השחיטה השחורה ללא פיקוח של רופא וטרינר כנדרש אינה מאפשרת זיהוי והפרדה של בעלי חיים שאינם ראויים למאכל אדם, ומזמינה זיהום הבשר מהסביבה.

יצויין, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלשתינאית עקב חשש לבריאות הציבור וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.

במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

 

הבשר שנתפס

תגובות

מומלצים