כתב אישום חמור נגד מפעילי תחנת מעבר לא חוקית

המשרד להגנת הסביבה איתר תחנת מעבר לא חוקית לפסולת והגיש כתבי אישום נגד מנהליה שהודו בעבירות, ביהמ"ש הטיל על מפעילי התחנה קנס מצטבר של יותר מחצי מיליון שקל, מאסר על תנאי והתחייבות עתידית מצטברת של 1.1 מיליון שקל.

24.09.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כתב אישום חמור נגד מפעילי תחנת מעבר לא חוקית

צילום המשרד להגנת הסביבה

 

פעילות אכיפה שביצעה המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה בשיתוף המדור להגנת הסביבה במשטרת ישראל, הובילה לאיתור תחנת מעבר לא חוקית על פני שטח פרטי של 20 דונם מדרום לגשר האר"י בנתניה, ששימשה גם לאתר לסילוק פסולת. המשרד להגנת הסביבה והמשטרה הגישו כתב אישום חמור נגד מפעילי תחנת המעבר הלא חוקית.

הנאשמים הפעילו במשך שנים ארוכות את תחנת המעבר ללא כל הדרישות הסביבתיות שמחייב החוק, תשתיות שנועדו למנוע פגיעה בסביבה ובציבור ותוך ביצוע שורה של עבירות סביבתיות.

את התיק ניהלה עו"ד נורית זקן גבעתי מטעם המדור להגנת הסביבה במשטרת ישראל, בסיוע עו"ד יוני שמיר מטעם המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה.

במסגרת הסדר טיעון, הנאשמים הודו במיוחס להם והורשעו בעבירות סביבתיות לפי חוק שמירת הניקיון, חוק רישוי עסקים, חוק למניעת מפגעים, חוק אוויר נקי וחוק המים.

הנאשמים סגרו את תחנת המעבר ולאחר שהפסולת פונתה מהשטח בסוף חודש יוני, גזר בית משפט השלום בנתניה (סגנית הנשיא טלי אוסטפלד-נאוי) על הנאשמים את העונשים הבאים:

• על החברה (חברת ויטו עבודות עפר) הוטל קנס בסך 300 אלף שקל, וכן התחייבות בסך חצי מיליון שקל שלא לעבור במשך 3 שנים על אחת מן העבירות שבהן הורשעה.

• על הבעלים והמנהל של החברה (שולי רוקח) הוטלו 5 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור במשך שנתיים על אחת מן העבירות בהן הורשע; קנס כספי בסך רבע מיליון שקל והתחייבות בסך 600 אלף שקל שלא יעבור במשך 3 שנים על אחת מן העבירות שבהן הורשע.

• כמו-כן, בית המשפט הורה על צו סגירה מיידי לתחנת המעבר.

המשטרה הירוקה ומשטרת ישראל ימשיכו למצות את סמכויות האכיפה העומדות לרשותם כדי למצות את הדין עם עבריינים סביבתיים הגורמים למפגעים בריאותיים וסביבתיים לציבור הרחב.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים