סוכל ניסיון להבריח בשר לא ראוי למאכל

מפקחי משרד החקלאות סיכלו ניסיונות לשיווק של 1.3 טון בשר בקר שאינו ראוי למאכל ו- 400 ק"ג עופות פגי תוקף שיועדו לשיווק, וכ-2 טון עלי גפן שהוברחו מהשטחים, ללא כל פיקוח מוסדר.

29.05.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
סוכל ניסיון להבריח בשר לא ראוי למאכל

צילום דוברות משרד החקלאות

מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) במשרד החקלאות סיכלו חמישה ניסיונות לשיווק בשר ותוצרת חקלאית שאינם תחת פיקוח ועלולים להוות סכנה לבריאות הצרכן.

בתוך כך, בדרום הארץ, סיכלו המפקחים ניסיון להברחת כ-2 טון של עלי גפן שהוברחו מהשטחים, ללא כל פיקוח, ויועדו למכירה. כמו כן, מפקחי משרד החקלאות סיכלו חמישה ניסיונות נוספים לשיווק של כ- 1.3 טון בשר בקר שנשחט בשחיטה שחורה וללא כל פיקוח בצפון הארץ. במקביל, במהלך ביקורת שגרתית, נתפסו 400 ק"ג של עופות פגי תוקף שיועדו לשיווק באזור הצפון.

באירוע הראשון,מפקחי היחידה סיכלו במעברי ירושלים, מעבר אל-זעים ומעבר המנהרות, שני ניסיונות להברחת כ-2 טון של עלי גפן שמקורם מהשטחים ועלולים לפגוע בבריאות הציבור. במהלך בידוק שגרתי במעברי עוטף ירושלים, זיהו הבודקים רכב חשוד והזעיקו את מפקחי משרד החקלאות למקום. כנגד נהגי הרכבים נפתחו הליכים משפטיים והתוצרת הועברה להשמדה על פי צו רופא.

נוסף על כך, במהלך ביקורת במסעדה הממוקמת בעכו, נתפסו כ- 150 ק"ג בשר בקר. מקורו של הבשר שנמצא הוא מהשטחים, והוא הוחזק בתנאים המהווים סכנה לבריאות הציבור. בעל המסעדה נלקח לחקירה וכנגדו נפתח הליך משפטי. במקביל, בשני מקרים שונים בערים נצרת וטמרה נתפסו כ- 300 ק"ג בשר בקר קפוא וכ-250 ק"ג בשר בקר טרי (בהתאמה) שהובאו משחיטה שחורה. בעל הקצבייה, הממוקמת בלב  טמרה נחקר והבשרים הועברו להשמדה.

מקרה נוסף שאירע במהלך סיור שגרתי באזור צומת יגור, במהלכו נמצאו ברכב כ-30 קרטונים ובהם כ-600 ק"ג בשר קפוא ממקור לא ידוע. הבשר שנמצא הועבר להשמדה. כמו כן, במהלך ביקורת שגרתית של מפקחי משרד החקלאות בעיר נצרת, נתפסו כ-400 ק"ג עופות שיועדו למכירה אך נמצא כי חלף תאריך תפוגתם.

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "אנשי המקצוע במשרד החקלאות פועלים באופן מתמיד כדי למנוע ניסיונות לשיווק מוצרים שאינם תחת הפיקוח הראוי".

 

תגובות

מומלצים