סוכל שיווק בשר מסוכן לציבור

מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה של משרד החקלאות עצרו בימים האחרונים שני ניסיונות לשיווק לציבור של טון, בשר בקר וכבש שמקורם אינו ידוע, ולכן עלולים להוות סכנה לבריאות הצרכנים

03.03.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
סוכל שיווק בשר מסוכן לציבור

צילום דוברות משרד החקלאות

סיכול הפצת הבשר המסוכן נעשה לאחר שמפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות בשיתוף שוטרי משמר הגבול תפסו חצי טון בשר בקר וכבש שנשחט בשחיטה שחורה מחוץ לבית המטבחיים בישוב טורעאן שבאזור הצפון.

ממצאי החקירה הראשוניים העלו כי בעל המקום פעל לשיווק הבשר בבתי היישוב. האירוע סוכל, הבשר הושמד והחשוד הועבר להמשך חקירה.

במקרה השני, סיכלו מפקחי משרד החקלאות ניסיון נוסף לשיווק חצי טון בשר המסוכן לבריאות הצרכנים ביישובים הסמוכים לירושלים. במהלך ביקורת באזור מי עמי סמוך לכפר א-ריחאן שבשטחי הרשות הפלשתינאית, חשפו המפקחים באחת המכוניות חצי טון בשר קפוא שמקורו ברשות הפלשתינית, אשר הוחזק ללא קירור בתנאים אסורים.

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת בשר, שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. על כן, אנשי המקצוע פועלים באופן מתמיד כדי לאכוף ניסיונות אלו. כל אלו עלולים להשליך על בריאות הציבור. לכן יש להקפיד על צריכת בשר מפוקח עם האישורים הרלוונטיים".

חשוב להקפיד ולרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח, וכן, יש לשמור על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה, הנושאת תווית ובה שם המשווק והיצרן ותאריך ייצור ופג תוקף.

פורטל הכרמל

צילום דוברות משרד החקלאות

תגובות

מומלצים