עבירות מין בקטינות דרך יישומון ברשת

בתאריך 10.5 בעקבות דיווח אמה של ילדה בת 10 למוקד 105 של משטרת ישראל בדבר חשד לעבירות מין כלפי ביתה באמצעות הרשת החברתית, כפי שהבחינה במכשירה הסלולארי, נפתחה חקירה בה אותר ונעצר חשוד, בן 23.המשטרה פונה להורים, בכל חשד לשיח חריג לפנות למוקד 105 או 100.

25.05.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עבירות מין בקטינות דרך יישומון ברשת


הסתיימה חקירת משטרת ישראל כנגד חשוד בגין עבירות מין כלפי קטינות אותן הכיר עפ"י החשד באתר המאפשר הכרות באמצעות שיחות וידאו

מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת בחשד למעשה מגונה בנסיבות מחמירות, הטרדה מינית, החזקת חומר תועבה ובו דמות קטין.

בהמשך לחקירה שהתנהלה במחלק הנוער של תחנת באר שבע עלה חשד לביצוע עבירות מין נוספות כלפי קטינות בגילאי 10-14 במאפיינים דומים לאחר שהכיר אותן דרך אתר/יישומון המאפשר שיחות וידאו (וידאו צאט) של אנשים זרים לפי תחומי עניין. 

עם תם מלאכת החקירה הועברו חומרי החקירה לעיון פרקליטות מחוז דרום אשר צפויה להגיש כנגדו היום כתב אישום בגין המיוחס לו. 

"משטרת ישראל רואה בחומרה ניצול פגיעותם של קטינים וקוראת לגילוי מעורבות הורית בכל הנעשה עם הילדים ובני הנוער ובפרט בימים אלו בהם הרשתות החברתיות מהוות אמצעי מפגש ושיח מרכזי. בכל חשד לשיח חריג נבקש לפנות למוקד 105 או 100 של משטרת ישראל ".

מנתוני המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת עולה כי בשנת 2019:

התקבלו וטופלו 7,655 אירועים, כאשר 55% מהם נוגעים לאירועים משולבים (פליליים-אזרחיים), 30% לאירועים אזרחיים ו-11% הם אירועי חירום.

למעלה משליש מהפניות נוגעות לפגיעות על רקע מיני. הקטגוריות המובילות בפניות למוקד הם: בריונות, הצקה, ביוש, שידול והטרדת קטינים ברשת, עבירות מין ואיום בהתאבדות או חשש לחיי אדם.

רוב הנפגעים הם בגילי 12 עד 14.

מספר הנפגעים הרב ביותר הוא בגיל 13 (16%). בקרב הנפגעים המאותרים 69% הן ילדות ונערות ו-31% הם ילדים ונערים.

רוב הפוגעים הם בגילאי 13 עד 16. מספר הפוגעים המאותרים הרב ביותר הוא בגילאי 13 ו-14 (16%). כ-70% מהפוגעים הם קטינים והשאר בגירים. רוב מובהק של הפוגעים הם גברים (77%).

38% מהפונים למוקד הם הורים, 28% הם נפגעים ו-10% הם צוותי חינוך. למוקד פנו גם אגודות ופורומים, עדים לפגיעה באחר, קרובי משפחה ועוד, אם כי במספרים נמוכים יותר.

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת אשר כולל את מוקד 105 שהוקם בהובלת השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, הוא מערך אזרחי-משטרתי ייחודי בעולם, הנותן מענה במישור האכיפה והמניעה, ונועד להבטיח הגנה על ילדים ובני נוער ברשת.

המוקד הטלפוני 105 פועל 24/7 ומאויש על ידי גורמי המשטרה ושותפים בו: המשרד לביטחון הפנים, משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד המשפטים.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים