עצורים בגין מהילת דלקים והפצת חשבוניות מס פיקטיביות

30 עצורים ומעוכבים בפרשת הלבנת הון, מהילת דלקים והפצת חשבוניות מס פיקטיביות במאות מיליוני שקלים בענף הדלק. לפי החשד, חברו גורמים עבריינים יחד עם עורך דין ורואי חשבון עם עשרות מעורבים, אשר ביצעו עבירות של קיזוז והפצת חשבוניות מס פיקטיביות והלבנת הון במאות מלש"ח בענף הסולר והדלקים.

07.09.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עצורים בגין מהילת דלקים והפצת חשבוניות מס פיקטיביות

 

הפרשה נחקרת בימ"ר ירושלים ורשות המסים. על פי החשד, מבצעי העבירות גנבו חברות לגיטימיות והשתמשו ביישות המשפטית הלגיטימית ללא ידיעתם של בעלי החברות, בהוצאת חשבוניות מס פיקטיביות והכנסתם לספריהם שלהם.

מהחקירה עולה כי הרשת המאורגנת הפיצה אלפי חשבוניות פיקטיביות למשווקי דלק ותחנות דלק ברחבי הארץ, באמצעות כ-200 חברות שזהותן נגנבה כאמור. על פי החשד, החשודים שינו את רישום הבעלות בחברות, באמצעות מסמכים ותצהירים מזויפים שהגישו באופן מקוון לרשם החברות, תוך זיוף חותמות עורכי דין. חברות אלה שימשו כפלטפורמה להפצת חשבוניות פיקטיביות, אשר נמכרו על ידי החשודים למשווקי דלק, שהזדכו באמצעותן על הוצאות ותשלומי מע"מ. בשלב זה אותרו 1200 חשבוניות מזויפות, והיקף העבירות נאמד ב-700 מיליון שקלים.

לפי החשד, יעד מרכזי של השימוש בחשבוניות פיקטיביות היה למהילת דלקים, והמשווקים הצטיידו בחשבוניות המזויפות כדי ש'יעידו' לכאורה על מקור רכישת מאגרי הדלקים שלהם, משום שמהילת הדלק התקני יוצרת כמות לשיווק גדולה יותר. הבוקר עם המעצרים, נערכו חיפושים בשישה מתחמי דלק ברחבי הארץ, מטבריה עד דימונה. החשודים אשר לפי החשד עמדו בראש הרשת, פעלו מירושלים.

מהמשטרה נמסר כי מחלק ההונאה והיחידה הכלכלית ביחידה המרכזית של משטרת ירושלים, בשיתוף פעולה עם רשות המיסים, רשם החברות במשרד המשפטים ומשרד האנרגיה מנהלים מזה כחצי שנה חקירה סמויה שבמהלכה נחשפה רשת מאורגנת שבה פעלו עשרות חשודים, שבאמצעות תצהירים כוזבים והגשת מסמכים מזויפים, הצליחו להערים על מנגנוני רשם החברות, ולהשתלט הצהרתית על הבעלות של מאות וייתכן אלפי חברות שונות ברחבי הארץ ולרשום אותן על שמם.

בהמשך, באמצעות שינוי הבעלות הפיקטיבי בחברות, פתחו חשבונות בנק וקיבלו לפי החשד אשראי באופן המקביל לחשבונות החברה המקוריים. בשלב הבא, הוצאו חשבוניות פיקטיביות בשם החברה תוך ביצוע עסקאות בשווי מוערך של מאות מיליוני שקלים.

עם התקדמות החקירה, התחזק החשד לגבי מניע החשודים, להשתמש בשמן של אותן חברות לגיטימיות, מרביתן עוסקות או בעלות זיקה בתחום אספקת האנרגיה והדלקים, על מנת לבצע עסקאות ועבירות הלבנת הון ומיסוי בהיקף המוערך במאות מיליוני שקלים, כל זאת ללא ידיעתם של הבעלים הרשמיים בחברות ותוך הכנסת ידם של החשודים לכיסו של הציבור וקופת המדינה (רשות המסים), וגריפת הכספים לכיסם האישי.

בבעלותם של חלק מהחשודים תחנות דלק במספר ערים, וחלק מהדלקים שנסחרו על ידי החשודים וסופקו לציבור, התגלו לכאורה כדלקים המהולים בחומרים נוספים בניגוד לחוק, ואף עולה החשד שבעקבות כך נגרמו נזקים לרכבם של מאות אזרחים. הבוקר, עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פשטה המשטרה יחד עם הרשויות על בתיהם ועסקיהם של 30 חשודים ברחבי הארץ.

במהלך החיפושים פעלה המשטרה בשיתוף הרשויות על מנת להקפיא נכסי נדל"ן וכ -9 רכבים בהם רכבי יוקרה ומשאיות וכן הוקפאו חשבונות בנק. במסגרת מבצע הפיקוח המשולב, הובילו מפקחי וחוקרי מינהל הדלק במשרד האנרגיה, את תהליך בחינת איכות הדלק ותפיסת הדלק בתחנות ובאתרים בהם קיים חשד לביצוע ערבובים ומהילות.

 

תגובות

מומלצים