רצח באבו סנאן

המשטרה חוקרת חשד לארוע ירי באבו סנאן במהלכו נפגעו 2 תושבי המקום, עפ"י גורמי רפואה מהמקום פונו אל המרכז הרפואי גליל, 2 גברים, בן 25 במצב קשה ובן 54 במצב קל, בבית חולים נקבע מותו של הצעיר, ג'מאל חכרוש"החברה הערבית היא לא חברה אלימה".

18.07.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רצח באבו סנאן

המגזר הערבי חווה בשנים האחרונות אי שקט, מקרי הירי בכפרים הולכים וגודלים, אמש התקיים כנס בכפר קרע בנושא הפשיעה בכפרים

נתון מדאיג נוסף הוא ש 95.2% מתקריות הירי במדינת ישראל מתבצעות ע"י אזרחים ערבים  וכי 76% מבין מחזיקי הנשק הבלתי חוקי הינם ערבים, עוד מצביעים הנתונים על כמות הולכת וגוברת של אלימות נגד נשים, מספר הנשים הערביות שנהרגו מאז שנת 2000 הוא 168.

ראשי רשויות בדיון חירום למיגור האלימות במגזר הערבי על הממשלה להכריז על גניבת, מכירת ואחזקת נשק מהשטחים כפעולת טרור בעונש מינימאלי של 5 שנים, לאור מקרי האלימות הרבים והבלתי פתורים בחברה הערבית, לדברים

ראש עיריית מודיעין מכבים רעות חיים ביבס יזם דיון חירום עם ראשי הרשויות במשולש אום אל פאחם, כפר קרע, ערערה, בסמ"ה, מעלה עירון, באקה אל גרבייה, ג'ת, זמר, קלאנסווה,  טירה,  טייבה, כפר ברא, ג'לג'וליה וכפר קאסם בנושא האלימות הגואה והפשיעה בחברה הערבית וריבוי מקרי רצח.

הכנס נערך בכפר קרע ובמהלכו הוצגה סקירה מקיפה על בנושא תופעת האלימות בחברה הערבית. מהנתונים עולה כי מרבית הפשיעה מתבצע בשעות הערב, באמצעות כלי נשק חמים.

עוד מצביעים הנתונים על כמות הולכת וגוברת של אלימות נגד נשים .

הערבים בישראל מהווים 20.9% מכלל אוכלוסיית ישראל ואילו אחוז עבירות הרצח שבוצעו ע"י ערבים או בהשתתפותם, הגיעו ל- 59% מעבירות הרצח לשנת 2015 ו- 55% מהניסיונות לרצח.

נתון מדאיג נוסף הוא ש 95.2% מתקריות הירי במדינת ישראל מתבצעות ע"י אזרחים ערבים  וכי -  76  % מבין מחזיקי הנשק הבלתי חוקי הינם ערבים.

מספר הנשים הערביות שנהרגו מאז שנת 2000 הוא 168 קורבנות. בפריסה ארצית האחוז היחסי של עבירות הערבים גבוהה, כך לדוגמא במרכז האוכלוסייה הערבית מונה 26.9% מהתושבים ואחוז הקורבנות באזור זה בשנת 2018 מקרב החברה הערבית היה 63%.

בדיון שהתקיים בכפר קרע שיתפו ראשי הרשויות ממצוקות התושבים שלא חשים בטוחים ברחוב ומרגישים שאין להם למי לפנות.

חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות אמר בפתח נאומו בכנס :" אני משבח את ראשי הרשויות שנמצאים כאן היום ועושים את המעשה האמיץ, מתמודדים מול האלימות. לא ניתן שתתקיים מדינה בתוך מדינה בארץ ישראל ונפעל יחד עם המשטרה והמשרד לביטחון פנים כדי שכל תושב בכל יישוב ירגיש מוגן בביתו. התכנית שלנו תוביל להפחתת האלימות בין 10- 5 שנים. כאשר משטרת ישראל רצתה ליישב את ארגוני הפשע היהודיים היא עשתה זאת. כאשר כולנו נלך ביחד מתוך תפיסה והבנה שכשאנחנו יחד נצליח להשפיע גם בחינוך ולחולל שינוי אמיתי. גם בנושא הזה נשים דגש  ומשאבים כדי לחסוך לעצמנו בעתיד.

ראיד כבהא ראש מועצת בסמ"ה הצביע על כך כי יש הזדמנות עכשיו בחברה הערבית. לפני עשור היא לא הייתה מוכנה לקבל את המשטרה כפי שהייתה. היום היא זועקת למשטרה לבוא ולקחת אחריות על שלטון החוק.

צ'יקו אדרי מנכ"ל המשרד לביטחון פנים אמר בכנס כי "השר רואה בכנס הזה חשיבות גבוהה וחשוב לו לשמוע מהשטח.  44% מההרוגים בשריפות הם מהמגזר, 33% מההרוגים בתאונות הדרכים הם מהמגזר הערבי. ושיתף ביעדי המשרד: הגברת הנוכחות, חיזוק הקהילה והשותפות, הפחתת הפגיעות מתאונות הדרכים, שילוב תושבי המגזר הערבי כחלק מעבודת המשטרה, בניית תכנית עבודה מגובה בתקציב. בשנים האחרונות הוקמו 7 תחנות משטרה, 4 תחנות כיבוי ועובדים סוציאליים. השקענו מיליוני שקלים. אנחנו נמצאים בכל הרשויות, אנחנו מובילים פתרונות טכנולוגיים ותכניות שיטור עירוניות. השנה יהיו עוד 3 רשויות עם שיטור עירוני- טירה קלנסוואה ועוד. רק חמישים אחוז מהתקציב מנוצל- אני קורא לראשי הרשויות לממש את כלל התקציבים. אנחנו עובדים מול האוצר לתכנית התקציב 2021 לנסות לייצר תכנית רב שנתית צבועה לטיפול באלימות. השר הנחה גם להיכנס מול משפחות הפשיעה ביישובים עצמם".

ראשי הרשויות הציגו בפני מנכ"לי המשרדים הממשלתיים ואנשי המשטרה רשימת דרישות למימוש מיידי:

חקיקה - כל גניבת נשק מהצבא, מכירת נשק לשטחים ואחזקת נשק מהשטחים תחשב פעולת טרור בעלת עונש מינימאלי של 5 שנים בכלא.

העונש המינימלי עבור אחזקת נשק יהיה שלוש שנות מאסר.

תגובש תכנית חומש לנקודות משטרה בכל רשות במגזר ותוך 5 שנים תפעל בכל רשות מקומית מהמגזר הערבי נקודת משטרה, לצד שיטור עירוני.

תוקם יחידת מודיעין ייעודיות למגזר שמטרתה לאתר אחזקת נשק בלתי חוקי, החלשת ארגוני הפשע ועוד.

הממשלה תקצה מימון כך שהשיטור העירוני במגזר הערבי ימומן במלואו ע"י הממשלה בשנים הקרובות.

תגובש תכנית הסברתית למוסדות החינוך שתעסוק במניעת אלימות.

יש להטיל עונשים על משפחות הפשע באמצעות רשויות החוק ולייבש את מקורות ההכנסה שלהם.

תקודם החלטת ממשלה לגיבוש דוח שנתי על אכיפת אחזקת נשק, איסוף נשק בלתי חוקי, אחוזי הטיפול במקרי אלימות כלפי נשים, אלימות במשפחה, פיענוח מקרי רצח ועוד.

עדאל בדיר ראש עיריית כפר קאסם- "דיברנו הרבה על תכניות ואנחנו מקווים שהקיצוץ בתקציב המדינה לא ייפגע בתכנית שעוד לא התחלנו. השלטון המרכזי טיפל באופן מוצלח בכנופיות ובפשיעה בחברה היהודית כפי שעשו בנתניה. אנחנו צריכים מצלמות במעגל סגור  כדי להפחית פשיעה. צריך להגן על התושבים שלנו בצורה הזאת באופן מיידי ואז אפשר לדבר על חינוך ורווחה ועוד".

מחמוד עאסי ראש מועצת כפר ברא- טרור זה פשע זה רצח זה אמלח וזה נשקים. אף איש חינוך לא יודע לטפל בדברים האלו, זה תפקיד הריבון. אנחנו לא מתרשמים מתכניות- אנחנו סופרים את המתים וקמים לרציחות חדשות. אנחנו צריכים לטפל באופן מיידי באמצעות המשטרה, הריבון והמדינה ולאחר מכן לטפל באמצעות חינוך. המשטרה צריכה לספק לתושביה הגנה עצמית.

חובב צברי ראש מועצת קרית עקרון ויו"ר ועדת חוץ וביטחון חובב צברי- "היום אנחנו מכירים בפער ושמים את הנושא על השולחן. מדובר בהצלת חיים ולא איכות חיים.

ג'מאל חכרוש ראש המינהלת המשטרתית למגזר הערבי- החברה הערבית היא לא חברה אלימה. היא חברה שסובלת מהאלימות. 97% הם אנשים נורמטיביים וסובלים מאלימות של מיעוט. בהם אנחנו צריכים לטפל כולם ביחד. אני היום אופטימי ורואה שינוי ממשי בשטח ונכונות לקבל את המשטרה. ב- 2018 אחוז האלימות בחברה הערבית עלה ב-8% אבל ביישובים בהם נכנסה המשטרה רמת האלימות פחתה. נמצאים פה היום אנשים שיכולים לסייע בהמשך תכנית 922.

לסיום, נעל ביבס את הדיון באומרו כי ג'מאל חכרוש מתייצב לצד ראשי הרשויות בכל הזדמנות ותמיד קשוב לדבריהם וקרא למ"מ מפכ"ל המשטרה לתת את הדעת בנושא ולהצטרף לשלטון המקומי בהובלת המהלך. היום ראשי הרשויות מבינים שזו האחריות שלהם לטפל וזו בעיה של כלל החברה הישראלית. ראשי הרשויות הודו לחיים ביבס על פועלו למען הערבי , קידום תכנית 922 וכעת הקידום של נושא מיגור האלימות.
 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים