5 דברים שאנשים התרגלו לעשות אונליין בתקופת הקורונה

משחקי רשת אונליין, להזמין פיצה אונליין, בנקאות אונליין ועוד הרבה יותר, כל זה התבסס בחיינו עוד הרבה לפני הקורונה. גם קניות ברשת הן לא דבר חדש. אך מסתבר שבעקבות תקופת הקורונה, יש עוד המון דברים שאנשים התרגלו לעשות אונליין.

27.08.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
5 דברים שאנשים התרגלו לעשות אונליין בתקופת הקורונה

 

1.להתעשר בגדול - מחפשים את המזל אונליין

אנשים תמיד חלמו להתעשר. פעם אנשים נדדו כדי לחפש זהב וכיום הרבה אנשים לא כורים זהב אלא כורים ביטקויין. אבל אחרי הקורונה, אנשים החלו לחפש את המזל אונליין, גם בדרכים רבות אחרות. למלא לוטו או לגרד כרטיסי מזל, אלה דברים שמלווים אותנו עשרות שנים אם לא יותר. אבל רק בעקבות הקורונה החל הציבור הרחב לשלוח בהמוניו לוטו אונליין. אפילו כאשר הסגרים באו והלכו, פחות אנשים יורדים לדוכן כדי למלא את הטופס. את הכל עושים בקליק, בעזרת המחשב או הסמרטפון.

 

2.בלי בורקסים - ישיבות עבודה אונליין

ישיבות עבודה בלי בורקס, האם יש חיה כזאת? אז האמת היא שבהרבה מקומות עבודה כבר הכניסו את הטרנד של אוכל בריאות לישיבות. אבל מה לעשות, ובגלל הקורונה נכנסו הרבה מגבלות על מקומות עבודה מרובי עובדים? כשעובדים אונליין, כבר אי אפשר להניח על השולחן בורקסים או עוגות או פיצוחים (ובמידה מסוימת, טוב שכך). אבל מה שאנו רוצים לומר זה שבתקופת הקורונה כולנו התרגלנו לנוחות של ישיבות עבודה אונליין. כאשר לא מעט מעסיקים מאפשרים לחלק מהעובדים לעבור לעבודה גמישה ולפחות מפעם לפעם עובדים מהבית, ישיבות אונליין הפכו חלק מהמציאות היום יומית המתמשכת. מישהו עוד זוכר שזום הייתה אפליקציה נידחת? כיום זה מותג שכולם מכירים, מהילדים ועד הקשישים.

 

3.לא רק פיצות - קונים יותר מזון אונליין

להזמין פיצות זה תענוג נפוץ עוד מלפני הקורונה ואפילו מלפני האינטרנט. גם לפני היו רבים שהתקשרו או גלשו לעיתים קרובות לפיצרייה האהובה. אבל, בעקבות הקורונה לא רק הזמנות פיצות והזמנות ממסעדות אונליין חוו קפיצת מדרגה. גם כעת, הרבה יותר אנשים כבר התרגלו לעשות את הקניות השוטפות, של מוצרי מזון ומוצרי ניקיון וכיוצא בזה, ברשת, אונליין. כל רשתות הסופרים חוו קפיצה ענקית בשירותי המכירות אונליין וההזמנות הולכות ונערמות עוד ועוד. 

 

4.ללמוד אונליין – לא רק במקום בית ספר

כבר יותר משנה שכל תלמידי ישראל לומדים קצת בבית הספר והרבה מרחוק. לימודים עם זום ומערכת שעות שכוללת רק מעט מפגשים פיזיים עם המורים. כל זה נחלת הכלל. את זה כולנו יודעים היטב, אבל ישנה עוד מגמה. בעקבות הקורונה אנשים התרגלו הרבה יותר להשתמש ברשת כדי ללמוד. קורסים אונליין, בכל תחום שעולה על הדעת, נמצאים בכל פינה. אנשים לומדים אונליין לנגן בגיטרה ולאפות עוגות, אנשים לומדים אונליין יוגה ושפות זרות. אנשים לומדים אונליין קורסים במחשבים וגם היסטוריה ונגרות, עיצוב גרפי והנהלת חשבונות ועוד אין ספור תחומים ומקצועות.

 

5.לחפש את הכיף - הופעות בידור ומוזיקה אונליין

הקורונה לימדה אותנו שלא חייבים להתגנדר, להתאפר ולהתלבש יפה כאשר רוצים לצאת לבלות. מאז החלו הסגרים החל הציבור לשאוף לחפש את הכיף והתרבות, גם ברשת. האומנים, זמרים, שחקנים, סטנדאפיסטים ואחרים שגילו כי כשאין יותר הופעות חיות, עדיין יש פתרונות. בין הפתרונות הללו ניתן לציין הופעות, קונצרטים, מופעי בידור אינטימיים והרצאות שמתנהלים כולם במרחב הווירטואלי. אז אמנם אי אפשר לקפוץ אחרי ההופעה לבירה, אבל מי שרק רוצה יגלה שאפילו בירה טובה, אפשר להזמין במשלוח עד הבית. וההזמנה היא  אונליין כמובן.

 

 

תגובות

מומלצים