5 הבדלים מהותיים בין איך שאירועים נראו לפני הקורונה לעומת כיום

אין ספק שעידן הקורונה שינה את חיינו ועוד ימשיך לתת את אותותיו בהמשך הדרך, כרגע אנחנו עוד נמצאים בשלב של חוסר הוודאות אך מתחילים לראות כמה וכמה הבדלים מהותיים (שכנראה יישארו איתנו עוד זמן רב מהיום) בין איך שאירועים נראים היום, לבין איך שאירועים נראו לפני הקורונה.

29.08.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
5 הבדלים מהותיים בין איך שאירועים נראו לפני הקורונה לעומת כיום

 

 יצאנו ובדקנו חמישה הבדלים שכל מי שמתכנן אירוע חייב להביא בחשבון.

הבדלים באירועים לפני ואחרי הקורונה

  1. לבוש

    אנחנו בכוונה רוצים להתמקד באחד ההבדלים שהאחרים ממעטים לדבר עליהם, השינויים שאנו רואים כבר היום על בחירת הלבוש לאירועים. בימים אלו, בהם אנשים חוששים לצאת החוצה לאירועים אנחנו רואים שיותר נשים בוחרות
    שמלות צנועות לאירועים. אנחנו לא לגמרי משוכנעים מה הסיבה לכך, אך אם נשער נגיד כי המחשבה על כך שאנחנו מכוסים יותר משרה עלינו תחושת מוגנות.

 

 אבל לא רק בשמלות וברמת הכיסוי שלהן אנחנו רואים שינויים והבדלים, כל עניין המסכות וכיסויי הפנים הכניס לחיינו פריט לבוש חדש שאפשר לעצב ולכן זה לא מפתיע אותנו שמעצבי ענק ומעצבי בוטיק כבר החלו להציע מגוון של מסכות מעוצבות לאירועים.

2- הגבלת אנשים

ובמעבר חד מנושא לא מדובר לנושא החם ביותר, כמות האנשים המותרת באירועים. כמעט כל אדם שני במדינה חווה, או מכיר אדם כזה, את ביטול האירועים ואת הצמצומים במספר המוזמנים. הדיונים על מתווה מדויק עדיין נמשכים וכנראה הם ימשיכו להיות דינמיים, אך דבר אחד בטוח – כמות המוזמנים לאירועים תהיה מוכרחת להיות תחת מגבלה התלויה בחלל האירוע.

3- ריחוק חברתי וקבלת פנים

זה לא סוד שהישראלים הם עם חם שאוהב לחבק ולנשק, ההנחה הזו הולכת ומתחזקת בחתונות ואירועים. אותם אירועים שנהוג מאוד ללחוץ ידיים ולקרב את האדם שלא ראיתם שנים לכדי חיבוק חזק ואוהב. כל הדברים הללו נדרשו להשתנות ואותם החליפו ברכות שונות עם המרפקים או משחקי רגליים משעשעים ומובן שעמדות אלכוג'ל הפזורות בכל אולם אירועים.

4- קפסולות 

חשבתם שתכנון סידור ישיבה לאירוע או חתונה זו משימה בלתי אפשרית? נסו לתכנן את סידורי הישיבה תוך כדי שמירה על קפסולות של עשרים איש המבודדות מהקפסולות האחרות. עוד אחד מההבדלים המהותיים ביותר שאנו רואים בקיום אירועים בשגרת הקורונה זה בדיוק זה, התכנון של קפסולות סטריליות וחיבור בין דיירי בתי אב משותפים.

5- אירועים מקוונים

הצמצומים וההגבלות שנועדו להגן עלינו מפני הנגיף המסתורי העלו על הנס פתרונות יצירתיים המשלבים בין קיום האירוע כסדרו לבין הנגשה דיגיטלית של האירוע. במילים אחרות יש יותר ויותר אירועים שמציעים כיום הזמנה פיזית לכמות מוגבלת של אנשים, בעוד האחרים מקבלים קישור לצפות ולהיות נוכחים באירוע באמצעות צפייה מביתם.

אז מה נשאר לעשות עם אירועים בזמן הקורונה?

בואו נודה בזה, את קיום האירועים אף מגפה לא תוכל לעצור. תמיד זוגות ירצו להתחתן, ילדים יחגגו בר מצווה ועסקים ירצו לקדם מוצרים ולצ'פר את העובדים. כל סוגי האירועים עומדים בפני שינויים מרחיקי לכת אך ברור לכולם באותה הנשימה שקיומם לא מוטל בספק, האירועים לא עומדים להיעלם מחיינו בעתיד.

מה שכן אחנו יכולים להגיד, זה שכל ההבדלים שציינו במאמר הזה עוד עלולים להשתנות ככל שההבנה שלנו את הנגיף תגדל ונשכלל את אמצי ההגנה שלנו מפניו.

כרגע חשוב מאוד להקפיד על שמירה על ההנחיות בעת ההשתתפות באירועים ואם אתם לא מוכרחים להגיע לאירוע בקשו מהמארגנים שישלחו לכם לינק להשתתפות מקוונת.

כדי שנוכל להמשיך ולחגוג ולציין אירועים גם בעתיד, חשוב שכבר היום נדע להתייחס לשינויים ברצינות ולא להקל בהם ראש ולהגיד יהיה בסדר.

אבל הכי חשוב זה להמשיך וליהנות כי יש לנו המון דברים להודות עליהם והאפשרות ללכת לאירועים היא חלק בלתי נפרד מהכייף שלנו וממה שעושה לנו נעים בלב.

 

תגובות

מומלצים