5  טיפים שימושיים שיעזרו לך לשקם את בריאותך לאחר לידה

תקופת ההיריון משפיעה על הגוף, משנה אותו, משפיעה על המשקל, על היציבה, אפילו על מצב הרוח. אלה לא מיתוסים, כל זאת - עובדה בדוקה.

21.09.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
5  טיפים שימושיים שיעזרו לך לשקם את בריאותך לאחר לידה

 

ומה שלא פחות חשוב לדעת זה שהטיפים הנכונים יעזרו לך לשקם את גופך ואת בריאותך, לאחר הלידה. מה לעשות ומה לא, כך תרגישי טוב יותר, תיראי טוב יותר ותהיי בריאה יותר.

 

1.חיזוק האגן

לא רק הבטן מושפעת במהלך ההיריון. אחד השינויים המשמעותיים ביותר מתרחש באגן וליתר דיוק בצבר הרקמות שנקרא רצפת האגן. אותה רצפה תומכת בשלל איברים, מהרחם ושלפוחית השתן ועד לחלק התחתון של המעי. בדיוק באותה הרצפה נמצאים גם אותם פתחים האחראים על היציאות וכן, גם על יחסי המין והנאה מסקס טוב. כדי למנוע דליפת שתן בזמן עיטוש, מאמץ, אימון גופני או צחוק וכדי ליהנות משליטה טובה על הסוגרים ואפילו מיחסי מין מהנים יותר, הקפידי לבצע תרגילי חיזוק. זה הרבה יותר פשוט מכפי שזה נשמע ואפשר לעשות זאת בצורה עצמאית, בבית, אפילו בזמן העבודה או בנהיגה.

 

2.תזונה נכונה לאישה מניקה – לא לקצץ מדי בקלוריות

ההיריון וההנקה מחייבים תשומת לב גם לתזונה. לא מומלץ לפתוח בדיאטת כסח מהירה בתקופה הזאת. יחד עם זאת, בהחלט אפשר לשאוף לשמור על המשקל ולהוריד אט אט את העודפים. בשבועות הראשונים לא כדאי לספור קלוריות. במיוחד לנשים מניקות חיוני להקפיד על תזונה עשירה, עם רכיבים שנותנים אנרגיה. אישה מניקה זקוקה לעוד כמה מאות קלוריות ביום לעומת אישה שלא מניקה. כן אפשר לשלב פה ושם מזונות דלי קלוריות, לצד מזונות מלאים לצד פחמימות, אספקת חלבונים טובים וויטמינים.

 

3.לעיכול טוב ומניעת טחורים

עיכול טוב לאחר לידה עשוי להיות מאתגר. נשים רבות מדווחות על עצירות, מעי רגיז, גזים ואפילו טחורים. לשיפור המצב כדאי להקפיד על צריכה של מגוון סיבים תזונתיים. הקפידי על שתייה של הרבה מים ועל העדפת פחמימות מלאות. אפשר לעשות אמבטיות חמות, אבל יש טיפ חיוני ולא פחות חשוב. מומלץ שלא לנסות לזרז את העניינים ו"ללחוץ" בזמן התפנות בשירותים. כדאי לנסות ללכת לשירותים בשעות קבועות ולא להתאמץ. במידה ומופיעים כאבים, ניתן להשתמש בשמן זית להקלה מקומית. אם משתמשים במשחה, וודאי שהיא לא כוללת סטרואידים.

 

4.כך תחזרי להתאמן נכון

לחזור לכושר לאחר הלידה זה טוב, זה חשוב, אך אסור להיחפז יתר על המידה. ראשית, קחי בחשבון את הכושר שהיית מצויה בו לפני ההיריון. שנית, הקשיבי לגופך, אל תעשי מה שמרגיש לא נוח, לא מתאים ובוודאי שלא משהו שכואב. תוכלי להתייעץ עם הרופא, לגבי תרגילים מאומצים ובעיקר, לחזור לכושר בהדרגה. בשלבים הראשונים, עדיף לעשות תרגילים יחסית קלים, המבוססים על משקל גוף. כל דבר שגורם למאמץ יתר או לעומס עלול לגרום לכאבים ואפילו לבקע. כן כדאי לבצע הרבה מתיחות, עבודה הדרגתית על שרירי הליבה והרבה הליכות.

 

5.כך תחושי יותר מלאת אנרגיה

אם יש בעיה מרכזית שמשותפת כמעט לכל אישה לאחר לידה זה העייפות. לפעמים נדמה שלא משנה מה את עושה, את כל הזמן עייפה. לעניין זה אפשר לעשות כמה דברים. ראשית, נסי להסתנכרן עם לוח הזמנים של התינוק שלך. נצלי את הזמן שבו הוא ישן, לנמנומים לאורך היום. השתדלי לקבל עזרה מאחרים, במטלות שונות, מבלי להרגיש נקיפות מצפון, זה מגיע לך! נסי לפנות לפחות יום בשבוע שבו את מקבלת כמה שעות לעצמך. שעות שעוזרות לך למלא את המצברים עם מה שעושה לך טוב.

 

 

תגובות

מומלצים