גירושין בתקופת הקורונה - מה חשוב לדעת?

תקופת הקורונה העלתה בשיעור ניכר את שיעור הזוגות המגישים בקשה לגירושין. הזמן שבו בני הזוג שהו בסגר יחד, העובדה כי הילדים אינם נמצאים במוסדות הלימוד ודורשים תשומת לב רבה וחוסר היכולת לצאת למקומות הבילוי ולהירגע נתנו את אותותיהם על זוגות רבים.

16.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
גירושין בתקופת הקורונה - מה חשוב לדעת?

 

בין השאר, גם המקרים של אלימות במשפחה נסקו ועורכי הדין לענייני משפחה מסייעים לכל אותם זוגות להגיש את הבקשות באמצעות ייעוץ פרטי מרחוק, בטלפון או בזום. במאמר זה נדון בהרחבה במספר מאפייני ייחודיים לגירושין בתקופת הקורונה.

האם ניתן להגיש בקשות בבית הדין לענייני משפחה?

בתקופת הסגר הראשונה בתי הדין לענייני משפחה היו סגורים. אך ורק דיוני חירום התקיימו ומרבית התיקים נדחו למועד מאוחר יותר. לכן, קיים עתה עומס גדול על בתי המשפט והתהליך אורך זמן רב יותר. עם זאת כיום החוק מחייב לנסות לפעול בהליך של גישור בין בני הזוג לפני הפנייה לערכאה המשפטית. לכן, זוגות רבים יכולים לפנות כבר עכשיו לשירותיהם של עורכי דין לענייני משפחה לקבלת ייצוג מתאים וייעוץ. חלק מעורכי הדין פנויים להיפגש באופן פרונטלי במשרד ואחרים יכולים להיפגש עמכם טלפונית. הייעוץ הראשוני הוא בדרך כלל לא תשלום ואם תחליטו להתקדם הלאה, תוכלו לשכור את עורך הדין לפגישות נוספות בתשלום וכן להגשת התיק עבורכם. בשלב הבא, לאחר שגיבשתם את עקרונות הסכם הגירושין המקובלים עליכם, תוכלו לנסות להשיג את מבוקשכם בהליך של גישור.

האם נכון לעזוב את הבית בזמן הקורונה?

הן בתקופת הקורונה והן לאחריה פרידה בין בני זוג לפני תהליך הגירושין עצמו עשויה להוות בעיה. במיוחד אם לאחד מבני הזוג כבר יש זוגיות אחרת לפני תום הגירושין. לכן, אם אין סכנה פיזית ממשית, מומלץ להתייעץ עם עורך הדין שלכם אם כדאי לעזוב את הבית. בכל מקרה, אם יש ילדים משותפים שכרגע אינם נמצאים במוסדות הלימוד יש לוודא כי הילדים אינם נשארים לבדם, ושיש אפשרות לשני ההורים להיות עימם (בבתים נפרדים) או שניתן לשכור את שירותיו של מטפל/בייביסיטר בתשלום.

הסדרי ראייה בזמן הקורונה

לאחר הגירושין עולה נושא נוסף שעשוי להעיב על היחסים בין בני הזוג ולכן מומלץ להסדירו בהסכמה. בזמן הסגר יתכן ואחד ההורים לא יוכל לשהות עם ילדיו, משום שהם גרים מחוץ לגבולות שבהם ניתן ללכת או לנסוע מבית לבית. חשוב להסדיר מחדש בכתב אצל מי יהיו הילדים, לקבוע פיצוי כספי בעת הצורך על הפחתה או הגדלה של המזונות בהתאם להסדרי הראייה וכמובן לתקשר את הנושא בצורה נכונה לילדים. כל עוד שני ההורים מצליחים לעבוד ביניהם בצורה סבירה ולתאם ציפיות, יהיה קל יותר לכל המשפחה לצלוח את תקופת הסגר.

חשוב לדעת כי על פי הוראות משרד המשפטים, הורים לילדים גרושים יכולים "לצאת מהאזור המוגבל לצורה העברת ילדים אל ההורה המתגורר מחוץ לאזור המוגבל, ובלבד שאותו הורה הוא המשמורן או מצוי במשמורת משותפת". עם זאת, "אם אחד מההורים נדרש להימצא בבידוד... על הילד לשהות עד תום תקופת הבידוד אצלך ההורה השני".

לסיכום, לפני ביצוע שינויים בהסדר המגורים לפני גירושין או בהסדרי הראייה והמזונות בתקופת הקורונה, מומלץ להיוועץ בשירותיו של עורך דין משפחה.

 

 

תגובות

מומלצים