גישור לגירושין מדריך קצר שיאיר לכם את הדרך

בשנים האחרונות יותר ויותר זוגות פונים להליך גישור גירושין. החוק שחוקק בשנת 2016 מחייב אותם לעשות זאת, אבל זו לא הסיבה היחידה. אם אתם רוצים להתגרש נכון תוך חסכון בכאב ומשאבי זמן וכסף, המדריך הזה הוא בשבילכם.

27.02.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
גישור לגירושין מדריך קצר שיאיר לכם את הדרך

 

זה קורה במשפחות הכי טובות. הייתה לכם זוגיות משמיים, אבל הגעתם למשבר עמוק וקיבלתם החלטה שהדבר הכי נכון הוא להיפרד. בין אם יש לכם ילדים ובין אם לא, הטוב ביותר הוא לסיים את זה מהר וכמו שצריך.

בלי להוציא המון כסף על עורכי דין, בלי להכאיב יותר מידי לעצמכם ולצד השני, בלי להעמיק את השבר בלב. אפשר לסיים את המשבר בהליך של גישור גירושין שיביא אתכם בדרך הקצרה ביותר להסכם ולהסדר שיהיו הוגנים, חסכוניים בזמן וכסף תוך השגה של וודאות משפטית.

גם אם השמיים ביניכם קודרים מאד וסכסוכי הגירושין ביניכם לא פשוטים, הליך גישור גירושין יאפשר לכם לנהל שיח יעיל ופתוח באווירה מוגנת, בנוגע למגוון הסוגיות המשפטיות שעומדות על הפרק.

מדובר בהליך שבשנים האחרונות הולך ומקבל מקום מרכזי בדרך אל הגירושין מאחר ויתרונותיו רבים.

איך עובד הליך גישור גירושין

גישור גירושין הוא הליך שנועד להביא את בני הזוג להסכמות המעוגנות בהסכם גירושין ברור ומסודר, הוא חוסך את כל ההליך של ניהול הגירושין בערכאות, לכן חוסך זמן יקר ועלויות מיותרות ומבטיח לבני הזוג הבנה וודאות בכל הנוגע להכרעות חשובות שנכללות בכל הסוגיות הקשורות לחיים שאחרי הגירושין.

הגישור מתבצע בעזרת מגשר מוסמך, שמאפשר לבני הזוג לנהל דיאלוג, תוך שמירה על שיח מכבד באווירה נעימה. התפקיד של המגשר, הוא למקד את הזוג בנושאים שמצויים במחלוקת ומתוכם להציע את הפתרונות המתאימים ביותר, עד שיגיעו לפשרה מבחינה משפטית.

הליך זה איננו חובה, מה שאומר שכל אחד מהצדדים יכול להפסיק ולפרוש ממנו בכל שלב. כל מה שנאמר בפגישות הגישור הוא חסוי ואסור להשתמש בו בעת תביעת גירושין של אחד הצדדים בבית המשפט.

הליך הגישור מאפשר לשני הצדדים להיות חשופים ובטוחים גם יחד, לנהל את הסכסוך בסביבה בטוחה ולהביא את הסכסוך לסיום, אבל יתרונו החשוב הנוסף הוא שבמידה ולא הגיעו בני הזוג לעמק השווה ולא פתרו את הסכסוך, יכול כל אחד מהם לפנות לערכאות מבלי שהליך הגישור יפגע באף אחד מהצדדים.

עובד סוציאלי או עורך דין?

ידוע שגישור גירושין הוא הליך לא מחייב ויש מי שקוראים לו הליך גירושין בהסכמה, אך יחד עם זאת, בשנת 2016 עבר החוק להסדרת ההתדיינות בתחום של סכסוכי משפחה. החוק קובע כי במקרה בו בני זוג החליטו להתגרש, הם מחויבים לפני פנייה לערכאות משפטיות והגשת תביעה זה כנגד זו או זו כנגד זה, לנסות את הליך הגישור.

במצבים אלו, ההליך מתקיים בניהולו של עובד סוציאלי, ובמקרה שההליך לא צולח ומגיע לסיומו, יכולים בני הזוג לפנות לערכאות.

החוק לא יכול ולא מבקש לחייב את בני הזוג להצליח להגיע להסכמה, מטרתו היא לגרום להם להגיע למצב של הדברות.

חשוב לציין כי מרבית הליכי הגישור שמתחילים מהכרח ולא מתוך כוונה של שני בני הזוג, מסתיימים כמו שהתחילו ולא מבשילים להסכמה, כשההסבר לכך פשוט: ההליך לא מתנהל אצל עורך דין מקצועי שהתמחה בכך ונעשה כפי שציינו על ידי עובדים סוציאליים שזו איננה המומחיות שלהם.

אם חשוב לכם שההליך יצליח, מומלץ לעשות זאת רק עם עורך דין מגשר בעל ניסיון וידע מקצועי, הוא ורק הוא מחזיק בכלים הנכונים שיאפשרו להגיע לגיבוש ובניית הסכם סופי מקיף והוגן לשני הצדדים. כדאי לדעת שגם במקרה  ובו נדרשתם לפנות לעובד סוציאלי לשם התחלת הליך גישור, כדאי מאד להיעזר בעורך דין מגשר ולצרף אותו להליך.

הסכם גירושין ברור ומפורט ימנע מחלוקות בעתיד

הסכם הגירושין שירשם בסוף ההליך צריך להיות הסכם ברור ומותאם אישית לכל זוג. יש שהמוקד המרכזי הוא רכוש ואם מעורבים בסיפור גם ילדים מתחת לגיל 18, לרוב האחריות הקשורה בטיפול ובגידול שלהם יהיו מוקד ההסכם.

זכרו כי הסכם מקצועי, מפורט וברור הוא מה שימנע מחלוקות בעתיד ולכן מאד חשוב שייעשה בליווי מקצועי.

לאחר ההגעה להסכם יש לאשר אותו  בבית דין רבני או בבית משפט לענייני משפחה.

לאחר קבלת האישור, יקבל ההסכם תוקף מחייב כמו כל פסק דין.

כמה זמן לוקח להתגרש בהליך גישור?

אחד היתרונות הגדולים של הליך הגישור הוא הזמן הקצר מרגע ההחלטה ועד ההסכם.

זה אמנם משתנה בין זוג לזוג, אבל לרוב לוקח להגיע להסכם תוך 4-5 פגישות של שעה כל אחת, במסגרתן מתקיימת גם פגישה אישית עם כל אחד מבני הזוג.

למעשה, בתוך כחודש וחצי ניתן לסיים עם ההליך. לאחר כחודשיים מקבל כבר ההסכם תוקף של בית הדין וניתן להתגרש וללכת כל אחת ואחד לדרכו.

ככל שהליך הגירושין יהיה קצר יותר, כל הצדדים הנוגעים בו ובכללם ילדים, יצאו בריאים יותר.

המידע נכתב ע"י עו"ד דגנית אלישיב – מגשרת גירושין מוסמכת ועורכת דין לדיני משפחה.

 

תגובות

מומלצים