חוק המזומנים החדש כל מה שצריך לדעת

שנת 2019 רק החלה ועמה הגיעה בשורה חדשה מטעם הממשלה – חוק לצמצום השימוש במזומן. כדאי לדעת כי החוק אושר בכנסת בשנת 2018, מטרת החוק החדש היא להגביל את השימוש במזומנים וכדי להיאבק בהלבנת הון, במימון ארגוני טרור, ועל מנת לצמצם את ההון השחור.

26.01.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חוק המזומנים החדש כל מה שצריך לדעת

על פי החוק החדש, החל מ-1 בינואר 2019 חל איסור על תשלום במזומן בסכום הגבוה מ-11,000 ₪.

החוק קובע כי בעסקה שמחירה מעל 11,000 ₪ מותר לשלם במזומן עד 11,000 ₪ או 10% מסכום העסקה הנמוך ביניהם. כלומר, אם אתם מבצעים עסקה עם בעל מקצוע או עסק מסוים שמחירה 20,000 ₪, מותר לכם לשלם 2,000 ₪ במזומן בלבד. עם זאת, בעסקאות הנערכות בין אנשים פרטיים סכום העסקה המותר לתשלום במזומן הוא עד 50,000 ₪.

מלחמה בהון השחור

כאמור, אחת ממטרות החוק החדש היא מלחמה בהון השחור, כדי לצמצם את התופעה המחוקק קבע סנקציות המוטלות על שני הצדדים המעורבים בעסקה, כלומר גם המשלם העובר על החוק צפוי לענישה.

כדאי לדעת כי החוק אינו מגביל תשלום במזומן בין קרובי משפחה, אלא אם התשלום הוא עבור שכר עבודה. כמו כן, במשך 3 השנים הראשונות לאחר כניסת החוק לתוקפו ההנחיות לא מוטלות על תושבי השטחים שאינם אזרחי ישראל ו/או על אזרח ישראלי המבצע עסקה מסוימת עם אחד מתושבי השטחים.

המאבק בהון השחור נועד לסייע לתושבי המדינה וכמובן להעשיר את קופת האוצר. המדינה מעוניינת למגר את התופעה, להיאבק בהון השחור, להגדיל את ההכנסות ולתרום בחזרה לרווחת אזרחי ישראל.

ענישה במסגרת החוק החדש

חוק לצמצום השימוש במזומן קובע את הענישה הצפויה למי שמפר את החוק, הענישה זהה על המשלם ועל מקבל התשלום. עד לכניסת החוק לתוקף בתחילת שנת 2019 מי שהיה מעורב בעסקה עם עבירת מס בצד של המשלם לא קיבל עונשים או סנקציות. כעת המצב השתנה וגם המשלם צפוי לסנקציות נגדו, החוק קובע כי הענישה תהיה קנס כספי בשיעור 15-30% מסכום ההפרה בעסקה, ובמקרים מסוימים צפויים אפילו לעונש מאסר, בעיקר במקרים של הפרה חוזרת.

הפתרון המושלם – כרטיס דביט

ראוי לציין כי במסגרת החוק לצמצום השימוש במזומן נקבעו הגבלות גם לגבי השימוש בשיקים, עוסק חייב לקבל או לרשום שיק הכולל את שם האדם או העסק המקבל את התשלום, ומי שאינו עוסק יכול לרשום שיק פתוח עד לסכום של 5,000 ₪ בלבד.

לכן, הפתרון המומלץ לאזרחי המדינה הוא קודם כל להקפיד על הוראות החוק ולא לקחת סיכונים מיותרים, וכדאי להנפיק גם כרטיס אשראי מסוג דביט. אפשר להוציא את הכרטיס גם אם אין לכם חשבון בנק. באמצעות הכרטיס הנטען תוכלו לשלם בקלות ובהתאם לחוק, לעקוב אחרי ההוצאות השוטפות ולהתנהל כלכלית טוב יותר. 

לפרטים אודות כרטיס אשראי נטען כנסו לאתר פלוס קארד בכתובת: https://pluscard.co.il

 

תגובות

מומלצים