טיפים לאנשים הסובלים מדיסלקציה

לקות למידה, או במילים אחרות דיסלקציה, היא בעיה נפוצה אצל ילדים ומבוגרים כאחד. דיסלקציה מתאפיינת בהפרעות קשב ובקשיים בקריאה, זיכרון, כתיבה ועוד. ויחד עם זאת, גם בחשיבה יצירתית ומרחבית.

07.08.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
טיפים לאנשים הסובלים מדיסלקציה

התמודדות עם דיסלקציה יכולה להיות מאתגרת, החל משלבי בית הספר המוקדמים, דרך התיכון והלימודים האקדמיים ועד לפגיעה באורח החיים הבוגר. למרות זאת, ישנן דרכים רבות להתמודדות עם דיסלקציה, אשר מאפשרות לנהל בהצלחה חיים טובים ופרודוקטיבים. חלק מהדרכים מצריכות תהליך למידה ואסטרטגיות שונות באופן אינדיבדואלי לשם הצלחת יישומן. בכל זאת, הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לאנשים הסובלים מדיסלקציה ביום יום:

ארגון וסדר

אחד הדברים אשר מאפיינים אנשים עם דיסלקציה הם אי-סדר ובלבול. לכן, מומלץ להיעזר ביומן. כל אחד יכול להיעזר ביומן שהכי נוח לו לעבוד איתו (לוח שנה גדול על הקיר, יומן כיס, אפליקציה) ויכול להיות שתחליפו מספר יומנים עד שתמצאו את האחד שהכי עוזר לכם. שימוש ביומן עוזר לכם לזכור תאריכים חשובים ולתכנן את הימים הבאים ביעילות. כמו כן, כשאנחנו מתכננים תוכניות עתידיות ביומן, חשוב לעשות תכנון יומי שיאפשר לכם לנהל את היום באופן פרודקטיבי. חשוב לרשום על הדף את כל הדברים שצריך לבצע היום תוך כדי דירוג מהדבר הכי חשוב לביצוע לדבר הכי פחות חשוב ודרכים מהירות והגיוניות לבצע כל משימה בנפרד. לא לשכוח לוודא שאתם משאירים זמן למנוחה, דבר שחשוב לריכוז והחזרת הפוקוס.

הרחקת הסחות דעת

גם אנשים אשר לא סובלים מדיסלקציה, יכולים בקלות להכנע להסחות דעת. תמיד נראה שמסביב לנו קורים דברים מעניינים יותר מהדבר שאנחנו עושים. לכן, כדי לצמצם הסחות דעת ולהתרכז באופן מלא במשימה יש להניח את הטלפון בצד על שקט, רצוי מחוץ לחדר וכמובן לעבוד עם טלויזיה סגורה. אפשר גם לעדכן אנשים שאתם מדברים איתם באופן יומיומי שאתם כרגע לומדים או עובדים כדי להקטין את הסיכוי שהם יפריעו. טיפ נוסף הוא להשאיר בסביבת העבודה שלכם רק דברים שחיוניים למשימה ולנקות את כל מה שלא קשור.

שימוש בטכנולוגיה

בטכנולוגיה של היום יש מספר פונקציות שיכולות לעזור לאנשים עם דיסלקציה - סמארטפונים וטאבלטים יכולים לעזור עם אפליקציות של רשימות, תזכורות, יומן וכו'. כמו כן, קיימים בודקי איות ודקדוק שיכולים לסייע בכתיבה. ואם יש קושי בקריאה, ישנן אפליקציות שמקריאות ספרים וקיימות גם תוכנות שיודעות להקריא טקסטים.

להיעזר במומחים או בשותפים למצב

אפשר להיעזר בגורם מקצועי שעובד עם אנשים עם דיסלקציה וידע להנחות אתכם לפי הדרך האישית שלכם. אפשר להשתמש במשאבים נוספים כמו פורומים, קבוצות פייסבוק, קבוצות תמיכה ועוד שיעזרו לכם להכיר אנשים שמתמודדים עם אותם אתגרים יומיים ותוכלו להתייעץ ולהחשף לפתרונות שונים.

לסיכום

חשוב שתזכרו להאמין בעצמכם. זה אולי נשמע קלישאתי, אבל אנשים עם דיסלקציה לעיתים נוטים לחשוב על עצמם שהם טיפשים, איטיים ולא אינטליגנטיים. זה לא נכון בכלל. יש לכם דרך שונה ללמוד דברים וצריך להיות מודעים אליה וללמוד את האסטרטגיות שמותאמות לכם. בסופו של דבר, אתם חכמים, מרתקים, יצירתיים וחושבים מחוץ לקופסה, ואת זה, יותר קשה ללמד. מומלץ מאוד לגשת לאבחון דידקטי על מנת ללמוד על החוזקות והחולשות שלכם ולדבר כיצד לגשת לדברים בצורה הנכונה. זה יעזור לכם פלאים!

 

תגובות

מומלצים