טכנולוגיות חדשות בתחום ייצור המדפסות הביתיות

המדפסת הפכה במהלך השנים לפריט חובה בבתים הישראליים השונים, ועל אחת כמה וכמה במשרדים ואצל בעלי העסקים השונים.

28.07.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
טכנולוגיות חדשות בתחום ייצור המדפסות הביתיות

אנחנו משתמשים במדפסות לאינספור מטרות ונהנים מהתפעול הפשוט ומהמחירים הנוחים של המדפסות כיום. המאמר הבא מציג בפניכם את הדור הבא של המדפסות, עם מספר טכנולוגיות שנכנסו לתמונה או שצפויות להיכנס אליה בשנים הקרובות ועתידות לשנות אותה מ-א' ועד ת'.

מדפסות תלת מימדיות

מדפסות תלת מימדיות נמצאות בשימוש של לא מעט בעלי מקצוע בשנים האחרונות. אלו הן מדפסות הפועלות בטכנולוגיית ייצור ייחודית, באמצעותה ניתן ליצור דגמים תלת מימדיים שונים, ישירות מתוכנה ממוחשבת ייעודית. המדפסת הראשונה שעונה על ההגדרה הזו פותחה עוד בשנת 1983, אך רק בשנים האחרונות, עם השתכללות הטכנולוגיה, השימוש במדפסות תלת מימדיות הפך לנפוץ. בנוסף לכך, אנחנו שומעים כמעט בכל חודש על מדפסות תלת מימדיות המיועדות להדפיס מראש סוג מסוים של מוצרים, דוגמת צעצועים, רובים או אפילו פרוטזות.

גם אם כיום, מי שמצטייד במדפסות תלת מימדיות הם בעיקר מתכנני מוצרים או מעצבי מוצרים, יזמי פטנטים, אדריכלים ועוד, יש הסבורים שעוד מספר שנים הן יהפכו לסטנדרט של ממש אפילו במגזר הפרטי, בשימוש ביתי. אחת הראיות לכך היא פיתוח ב-Kickstarter (פלטפורמה לגיוס המונים) שאמור להפוך כל סמארטפון למדפסת תלת מימדית, ובכך עשוי לחסוך את הצורך לבצע קניית מדפסת ביתית משולבת על מנת ליהנות מהדפסה שכזו.

מדפסות לצרכים שונים

סוג אחר של מדפסות הוא אלה המיועדות מראש ליצור מוצרים החורגים מההדפסות המקובלות. זה מתחיל עם מדפסות באמצעותן ניתן להפיק פריטים דוגמת מגנטים, מה שהוא בעיקר נחלתם של גורמים בתחום האירועים. המדפסות המיוחדות יכולות להיות מיועדות גם לאוכלוסיות מוגדרות בחברה, כשאחת הדוגמאות לכך היא מדפסות אשר מדפיסות מלל בכתב ברייל, כך שאנשים עיוורים יוכלו "לקרוא" את הכתוב.

עוד פיתוח מעניין שנמצא בחיתוליו אך עשוי לקרום עור וגידים בשנים האחרונות הוא המדפסות הניידות, מדפסות אשר ניתן לסחוב לכל מקום (אפילו בכיס) ופשוט להדפיס באמצעותן, אפילו אם אין בנמצא מחשב.

העיקרון כאן הוא שההדפסה נעשית באופן אלחוטי, כשכל שיהיה דרוש הוא הפיתוח העתידי וכמובן גם ראש דיו ודפים חלקים. בכלל, אחת המגמות החשובות בתחום בשנים האחרונות היא הקטנת התלות במדפסת הפיזית הביתית, כפי שבא לידי ביטוי מובהק בשורה ארוכה של אפליקציות שמיועדות לאפשר הדפסה של מסמכים או קבצים מהטלפון החכם מכל מדפסת של יצרנית מוגדרת. לא תהיה זו תחזית פרועה מדי לשער שבשנים הקרובות נשמע על עוד ועוד פיתוחים שישנו את כל מה שאנחנו יודעים על הדפסה, כולל במגזר הביתי.

 

מדפסות

תגובות

מומלצים