כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהקשר של שיתוק מוחין

שיתוק מוחין הוא מצב רפואי שנוגע להפרעות התפתחויות בתחום המערכת המוטורית הרצונית במוח. השיתוק מתבטא בלקויות תנועה שיכולות להשתנות ברמת החומרה שלהן. זוהי קבוצה של ליקויים שעלולים להיווצר במהלך ההיריון, בלידה או לאחריה.

12.03.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בהקשר של שיתוק מוחין

 

במקרים רבים, שיתוק מוחין מתבטא בהפרעת תנועת הגפיים ועלול לגרום לפגיעות רפואיות אחרות.

התרשלות הצוות הרפואי באבחון נכון במהלך ההיריון, או טיפול היריון שגוי, שמובילים ללידת תינוק עם שיתוק מוחין, עשויים להצדיק הגשת תביעת רשלנות רפואית.

נסיבות המצדיקות תביעת רשלנות רפואית שמובילה ללידת תינוק עם שיתוק מוחין

כדי להימנע מתביעת רשלנות רפואית בהקשר של שיתוק מוחין, על הרופאים או הצוות הרפואי להוכיח שהתנהל נכון לאורך כל ההיריון והלידה, כמו למשל?:

  • ביצוע כל הבדיקות הנחוצות במהלך ההיריון.
  • נקיטה בכל הפעולות הנדרשות להערכת המצב הרפואי של העובר, כגון בדיקות אולטרה סאונד סדירות במהלך ההיריון או בדיקת סקירת מערכות ופרשנות נכונה של התוצאות.
  • הפניית האישה לייעוץ גנטי בהתאם לנסיבות.
  • בחירה בשיטת הלידה המתאימה, כמו למשל הפניית האישה לניתוח קיסרי כאשר הנסיבות מחייבות קבלת החלטה זו.

כל חריגה של הרופאים או הצוות הרפואי שטיפל באישה במהלך ההיריון והלידה, והימנעותם מהענקת הטיפול התקני, יכולה להצדיק הגשת תביעת רשלנות רפואית, במיוחד כשלאישה או לתינוק נגרם נזק בלתי הפיך.

היום אפשר וצריך לאבחן שיתוק מוחין בזמן

במקרים רבים, ניתן לאבחן שיתוק מוחין אצל ילדים עד גיל שנתיים. הסימנים לזיהוי המחלה כוללים עיכובים התפתחותיים משמעותיים, ובעיות עם תנועת השרירים, ובמיוחד הגפיים.

עם החשד לשיתוק מוחין, על הרופא לבצע סדרת בדיקות מקיפות לאישור או שלילת החשד. כל הצעדים בהם יש לנקוט מנקודה זו ואילך צריכים להוביל להבנת המקרה וזיהוי השיתוק, או איתור בעיה רפואית אחרת שתצריך טיפול רפואי מתאים.

והתנהלות נכונה של רופאים מתחילה עם הקשבה בתשומת לב לתלונות ההורים אודות מגוון התסמינים שהם מגלים אצל הילד שלהם. התייחסות הולמת לדיווחי ההורים פירושה ביצוע הבדיקות הנדרשות שיובילו לאבחון המתאים.

כל מקרה בו בוצע אבחון מוטעה, או חמור מכך, לא ננקטו צעדים לאבחון המצב הרפואי, עלול להוביל למצב בו ילד עם שיתוק מוחין אינו מקבל את הטיפול הדרוש בזמן, וכתוצאה מכך להיקלע לסיבוכים רפואיים חמורים יותר בעתיד.

רשלנות רפואית נוגעת גם לאופן הטיפול בשיתוק מוחין

למרבה הצער, עולם הרפואה עדיין לא מצא תרופה לשיתוק מוחין, אבל האבחון המדויק, אם וכאשר הוא מתבצע בזמן, יכול להוביל לקביעת הטיפול המתאים, כך שהילד הנפגע ובני משפחתו יחוו לפחות מידה מסוימת של איכות חיים.

הטיפולים הנדרשים כוללים קביעת תכנית טיפולים מותאמת אישית למצבו הרפואי, והתחלת טיפול שיקום שמלמד את הילד להתנהל בעצמאות מסוימת, מה שיעזור לו בעתיד לנהל חיים תקינים ככל האפשר.

הרשלנות הרפואית הנוגעת לטיפול הולם בשיתוק מוחין כוללת הימנעות מקביעת תכנית הטיפולים המתאימה והימנעות מביצוע מעקבים רפואיים אחרי מצבו הרפואי של הילד, על מנת לבצע שינויים והתאמות בתוכנית הטיפול או השיקום, במידת הצורך. התוצאה, אין צורך להדגיש, יכולה להתבטא בהתדרדרות חמורה בבריאות הילד הלוקה במחלה.

חשיבות הליווי המשפטי

עם התעוררות החשד להתנהלות רשלנית של הצוות הרפואי, יש להתייעץ עם עורכי דין שמתמחים בתחום, על מנת לקבוע אם המקרה האישי מצדיק הגשת תביעת רשלנות רפואית בהקשר של שיתוק מוחין.

כתב התביעה יכלול חוות דעת מקצועית של רופא מומחה, שיבחן מזווית ראייה שאינה תלויה את התנהלות הרופאים או כישלונם להתנהל נכון, ולקבוע אם הצוות הרפואי נקט בכל הפעולות הדרושות בהתאם לתקנים המתחייבים מתוקף תפקידם. 

 

תגובות

מומלצים