מה אתם חייבים לדעת לפני שאתם נכנסים לעסקי המסעדנות?

החלום שלכם היה להקים עסק? וליתר דיוק, תמיד רציתם שתהיה לכם מסעדה, בית קפה או פאב שמגישים בו גם אוכל? אם כך, אין ספק שאפשר להבין את הדילמה שלכם בעניין.

08.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה אתם חייבים לדעת לפני שאתם נכנסים לעסקי המסעדנות?

מצד אחד כמובן שיש הרבה דברים מושכים בתחום הזה, אך מצד שני, כולנו גם שומעים על אינספור מסעדות שנפתחות ונסגרות אחרי זמן קצר. לכן, עוד לפני שאתם מתחילים לעשות את כל החישובים הכלכליים, כדאי לבדוק האם זה בכלל יכול להתאים לכם. האם יש לכם משהו חדש בעולם הקולינריה שאתם יכולים להציע לסועד הישראלי? או שאולי לא מעניין אתכם בכלל לחדש אלא רק לפתוח מסעדה שתסייע לכם לממן את חיי המשפחה שלכם? בנוסף לכך, כדאי לחשוב גם על הפרט החשוב ביותר: האם אתם רוצים להיות השפים שגם מנהלים את המסעדה או שאתם מעדיפים בכלל לא להיכנס למטבח כי זה לא התחום שלכם?

ההכנסות שצריך לעשות לפני פתיחת המסעדה

יש הרבה סוגים של עסקים שביניהם תוכלו לבחור ואין ספק שבמובנים מסוימים מסעדות זה דווקא תחום מסובך עם סיכון גבוה. ראשית, יש כאן הרבה בלאי, כי איך יודעים איזו כמות של מצרכים לקנות מבלי לזרוק? שנית, בתחום של עסקי המסעדות יש הרבה מאוד אישורים שצריך לקבל, בין אם זה מהמשטרה וממכבי האש ובין אם זה האישור החשוב של משרד הבריאות להגיש במקום אוכל. לכן חשוב שתהיו מוכנים לכל הפרטים הללו ושתיקחו אותם בחשבון כי בסופו של דבר כל אלה ישפיעו על השאלה האם המסעדה שלכם תצליח או לא. עוד נתון שיש להתייחס אליו בעולם המסעדות, זו השאלה איך אתם משווקים את המקום שלכם והאם אתם מציעים גם שירותים מגוונים כמו אירועים או משלוחים. לכל מסעדה יש קונספט קצת אחר ולכן, עוד לפני שאתם פותחים את המקום שלכם, כדאי יהיה לחשוב על הקונספט ועל האווירה שאתם רוצים שתהיה במקום. בנוסף לכך, האם אתם מעדיפים לפתוח מסעדת גורמה יקרה במיוחד אשר פונה רק אל קהל יעד מסוים? או שאתם דווקא מסוג אותם האנשים שרוצים עסק מסעדות שפונה אל כמה שיותר לקוחות?

איפה המסעדה שלכם תהיה ממוקמת?

לבסוף, שאלת השאלות שיכולה להשפיע על עתיד העסק שלכם, היא איפה תהיה ממוקמת המסעדה שלכם. בין אם מדברים על מסעדות בנתניה ובין אם מדברים על מסעדות שנמצאות בערים אחרות אתם יכולים להיות בטוחים שהתחרות שאיתה אתם מתמודדים גדולה מאוד. לכן אנחנו מציעים לכם לבחור לא רק את העיר או את השכונה שבה תפתחו את המסעדה שלכם, אלא גם את הרחוב ואת מספר הבית. יש מקומות שבהם עוברים יותר אנשים ולכן ההצלחה הצפויה גדולה יותר וזה בהחלט נתון שחשוב לקחת בחשבון כבר בתהליך קבלת ההחלטות הראשוניות.

 

תגובות

מומלצים