מה חשוב לבדוק לפני שמבצעים עסקת נדל"ן?

עסקאות נדל"ן הן עסקאות המאופיינות בדרך כלל בהוצאת סכומי כסף גדולים, ובמרבית המקרים, הן נחשבות לעסקאות הגדולות והמשמעותיות ביותר שאדם יעשה במהלך חייו.

03.08.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה חשוב לבדוק לפני שמבצעים עסקת נדל"ן?

 

בדיוק מסיבה זו, אין להתייחס לעסקאות אלה בקלות ראש. במאמר זה ריכזנו עבורכם את הדברים העיקריים שיש לבדוק בטרם ביצוע עסקת נדל"ן, כך שתוכלו לבצע עסקה טובה במינימום של סיכונים. לגזור ולשמור.

בדיקת קניינות

בעת רכישת נכס שאינו חדש מהקבלן, חשוב מאוד לבצע בדיקת קניינות. מדובר בבדיקה שתפקידה לשפוך אור על מצב זכויות המוכר בנכס. לרוב, הבדיקה תתבצע באמצעות עורך דין מטעם הקונה, אשר יבדוק את מצבו הרישומי של הנכס ואת זהות המוכר, ויוודא כי הוא אכן בעל הנכס וכי הנכס רשום על שמו. כמו כן, במסגרת הבדיקה יש לבדוק כי הזכויות של המוכר בנכס נקיות ושהוא לא משועבד או מובטח בצורה כלשהי לכל אדם או גוף אחר.

בדיקת תכנון הנכס

יש לוודא כי לא נעשו חריגות בנייה בנכס, כמו למשל הוספת עליית גג, הרחבת הנכס ללא כל אישור, בניית תוספות ללא היתר ועוד. חריגות כאלה עשויות לפגוע באפשרויות השימוש שלכם בנכס בהמשך, שכן הן עלולות לגרור חיובי ארנונה נוספים, היטל השבחה ועוד, ואף להוביל למצבים כמו קנסות, צווי הריסה וקושי בקבלת משכנתא. בדרך כלל, ניתן יהיה לקבל את המידע הזה במחלקת ההנדסה של הרשות המקומית שבה נמצא הנכס.

בדיקה של הנכס עצמו

בדיקת הנכס עצמו למעשה מתחלקת לשני חלקים: הבדיקה ההנדסית של הנכס ובדיקת הסביבה שבה נמצא הנכס:

  • בדיקה הנדסית – בדיקה שמטרתה לבדוק את הנכס ואת המערכות הקיימות בו באופן יסודי. בין היתר, בבדיקה זו ייבדקו מתקני הנכס, תשתיות החשמל, רטיבויות ועוד, ויאותרו ליקויי בנייה או ליקויים בתכנון של הנכס. כמו כן, במסגרת הבדיקה יש לחפש אחר שינויים מבניים מסוכנים שנעשו בנכס, כמו למשל הסרת עמודים תומכים.
  • בדיקת סביבת הנכס – אם אתם קונים דירה, למשל, חשוב מאוד לבדוק את מצב הבניין והשטחים המשותפים שבו, כמו למשל חדר המדרגות, הלובי והמעלית, ולוודא שהם מתוחזקים כראוי.

בדיקת מיסים ותשלומים

על מנת להעביר זכויות בנכס כלשהו בלשכת רישום המקרקעין, יש להציג אישורים שונים, ובכלל זה אישור היטל השבחה, אישור תשלום מס שבח, אישורי ארנונה ועוד. חשוב לזכור כי החובה על תשלומים אלה היא של המוכר ולא של הקונה. עם זאת, חשוב שתוודאו כי תשלומים אלה אכן בוצעו, כך שלא תידרשו לשלם אותם בעצמכם אחר כך.

 

נכתב באדיבות חברת Properteam – השקעות נדל״ן

תגובות

מומלצים