מכשירים מהנדסים מהפריפריה לתעשייה ולהיי-טק

חוסר במהנדסים בישראל הוא אחת הבעיות המשמעותיות ביותר שחווה התעשייה הישראלית היום. עמותת עתידים מקדמת את אחד הפתרונות היעילים כיום בישראל להתמודדות עם הבעיה ומפעילה תוכניות ייעודיות שמכשירות צעירים בעלי פוטנציאל מהפריפריה

10.10.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מכשירים מהנדסים מהפריפריה לתעשייה ולהיי-טק

צילום יח"צ עתידים

 

התעשייה הישראלית סובלת ממחסור במהנדסים: עמותת עתידים השיקה מחזור נוסף בתכנית "עתידים לתעשייה" ותכשיר 160 מהנדסים חדשים שישתלבו בתעשייה המסורתית  ובחברות ההיי-טק

עמותת עתידים מלווים את הצעירים עוד במהלך התואר בהנדסה בגופים האקדמיים השונים ולאחר מכן משדכים בין הסטודנטים לבין מקומות עבודה נחשקים בשוק.

יותר נשים במקצועות ההנדסה: במחזור הנוכחי של תכנית "עתידים לתעשייה" שפתחה עמותת עתידים בשיתוף עם משרד הכלכלה ומפעל הפיס, יש 50 אחוז נשים במקצועות ההנדסה. מדובר על מגמה הולכת וגוברת בישראל, בה הכוח הנשי הופך לכוח בולט ומשמעותי במקצועות שבעבר נחשבו "גבריים". בעמותת עתידים מעודדים השתלבות של צעירים וצעירות מהפריפריה הגאוגרפית והחברתית בעלי פוטנציאל גבוה והצטיינות בלימודים.

להלן פילוח הסטודנטים לפי מוסדות לימוד אקדמיים: בן גוריון 23%, טכניון 33%, העברית 10%, בר אילן 10%, אריאל 10%, בראודה 7%, ובחולון Hit, סמי שמעון, ומכון לב  7% ביחד.

נתונים ממחקר שפרסם משרד הכלכלה בתחילת השנה חשפו פער של עשרת אלפים עובדים בענפי התעשייה השונים בישראל. במדינה קטנה כמו ישראל, פער כזה של בעלי מקצוע מתחום מסוים מוריד ברמה משמעותית את היעילות של המשק ומזיק לכלכלה.

עמותת "עתידים" פועלת לבניית חברה ישראלית חזקה, תוך מיצוי הפוטנציאל האנושי בפריפריה לתועלת הפרט, צה״ל, החברה והמשק, באמצעות טיפוח מצוינות, השכלה גבוהה ומתן כלים להשתלב בליבת העשייה של מדינת ישראל. זאת היא עושה באמצעות רצף של מסלולים החל מגילאים חטיבת הביניים ועד תכניות ללימודים אקדמיים, בצה"ל ובתעשייה ובמגזר הציבורי. עמותת עתידים סייעה עד היום לכ7,000 צעירים בעלי פוטנציאל בתחומי הטכנולוגיה וההנדסה מהפריפריה להיכנס לעולם הטכנולוגי-מדעי, מתוכם למעלה מ 35 אחוזים נשים.

הצעירים אשר שולבו במסלול הייחודי של תכנית 'עתידים לתעשייה' זוכים לליווי ותמיכה במשך 4 שנות לימוד לתואר בהנדסה ומקבלים מעטפת טיפוח שלמה הכוללת: מימון שכר הלימוד, מלגות קיום חודשיות, סיוע אקדמי וליווי אישי ופרטני וכמו כן, השמה במהלך הלימודים בתאגידים גדולים, בגופים ציבוריים ובמשרדים ממשלתיים.

נעמי ראם תרשיש, מנהלת תוכניות עתידים לתעשייה בעמותת "עתידים": "פתיחת מחזור נוסף של תכנית עתידים לתעשייה משלבת צעירים מצטיינים מהפריפריה במוסדות הלימוד המובילים בארץ. הסטודנטים ישלבו במהלך הלימודים תעסוקה בתעשייה המובילה בארץ. כולם התקבלו בזכות כישוריהם, היכולות האישיות ומוטיבציה גבוהה ועתידים להיות עתודת המהנדסים הבאה של מדינת ישראל".

"הצעירים היום מחפשים את ההשתלבות בתעשייה היצרנית המתקדמת, הם מבינים ששם טמון עתיד עם אופק קידומי ופרנסה לשנים ארוכות – אבל לצד זה חייבים למתג את התוכניות כתוכניות יוקרה על מנת למשוך יותר צעירים" מסבירה ראם-תרשיש, "תכניות שבהן יתקיים שילוב עם התעשייה יבטיחו לסטודנטים השמה במשק מהיום הראשון שלהם בתואר."

 

תגובות

מומלצים