עורך דין דיני עבודה בקריות?

​​​​​​​דיני עבודה הינו תחום משפט דינאמי שמתפתח עם הזמן ועם שינויים בחברה בישראל. במיוחד, בתקופת הקורונה בישראל התעוררו סוגיות רבות בתחום מחלה, תקופת בידוק, הוצאה לחופשה ללא תשלום, פיטורים של כדין, פיטורים ללא שימוע.

15.01.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עורך דין דיני עבודה בקריות?

 

התפטרות בדין מפותר בשל הוצאה לחל''ת, הוצאה לחל''ת ללא תאריך חזרה ועוד סוגיות רבות.

על כן, היה ושוקלים לסיים עבודה בשל סיבות כאלה או כאשר מעסיק מוציא אותך לחל''ת, הפחתה במשרה, קיצוץ בשכר או הפחתה בשעות העבודה וימי העבודה ואתה לא מעוניין לעבודה בתנאי העסקה חדשים, זכותך לשקול להמשיך או לסיים את העבודה.

מעסיקים שרוצים לפטר את העובדים בתקופת הקורונה, צריך לשקול פעמיים  !!! כחלופה לבדוק להוציא לחל''ת לתקופה קצרה או ארוכה אם תאריך חזרה או להציע תנאי עבודה חדשים לתקופה קצובה ואז, להחזיר למשרה מלאה. אולם, ככל שלא קיימת דרך אחרת אז, עדיף להתייעץ עם עורך לדיני עבודה כיצד נכון לסיים את עבודתו של העובד, לערוך לעובד שימוע כדין ולשלם לו כל זכיות בגין תקופת העסקה וסיומה.

יעקב שניטמן עורך דין דיני עבודה בקריות נחשב בין עורכי דין מובילים בתחום דיני עבודה  בתחום ובעל ניסיון עשיר בליטיגציה שכירים ומעסקים בבתי הדין לעבודה ברחבי הארץ ובבית הדין הארצי לעבודה בירושלם.

לאחרונה יותר ויותר, בתי הדין לעבודה בישראל מייחסים חשיבות עליונה לדרך סיום הבודה, לעניין הפרות ואפליות במקומות העבודה ופוסקים פיצויים עונשיים של עשרות אלפי שקלים למעסיקים בגין הפרת זכויות יסוד וזכויות קוגנטיות של העובדים אשר נחשבים כי הצד החלש ביחסי העבודה.

לכן, חשוב מאוד לבחור עורך דין דיני עבודה  שיודע לאתר בעיות בתחום יחסי העבודה בזמן אמת, לעמוד על אינטרסים של הלקוח ולגרום לצד השני להתפשר ולשלם פיצוי נאות ללקוח בטרם פנייתו לערכאות משפטיות. במידה והצד השני לא מוכן או לא רוצה להתפשר אז, בלית ברירה מנהלים הליכים משפטיים ולקוח יזכה בפיצוי מקסימאלי ע''פי פסק הדין שינתן לאחר ייצוג הלקוח בבית הדין האזורי לעבודה.

כיצד לבחור את עורך דין דיני עבודה בקריות?

לראשונה בישראל, בזכותו של יעקב שניטמן עורך דין דיני עבודה,  נפסק פיצוי בסך 10,000 ₪ לעובד בגין העסקה האסורה במשמרות לילה בניגוד לסעיף 22 לחוק שעות עבודה ומנוחה אשר אוסר העסקה של שבועיים רצופים במשמרות לילה בלבד.

יעקב שניטמן עורך דין דיני עבודה הצג את העובד מול המעסיק אשר העסיק את העובד בניגוד לחוק ובמשמרות לילה בלבד במהלך כל חודש ימים. זאת, כאשר בהתאם לחוק לפני תיקון בשנת 2018, היה ניתן להעסיק עובד בלילה לא יותר משבוע אחד מתוך שלוש שבועיות. דהיינו, שבוע לילה אחד ולאחר מכן, שבועיים בבוקר או בצהריים. במקרה נדון, מעסיק העסיק עובד ברצף כל משמרות לילה תוך רמיסת זכויותיו באופן בוטה.

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קיבל את התביעה ברובה שהגשנו מול המעסיק וחייב את המעסיק לשלם לעובד פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין הפרת סעיף 22 לחוק שעות עבודה ומנוחה.

באותו פסק הדין, חייב בית הדין האזורי לעבודה את המעסיק לשלם בנוסף לעובד את גמול שעות נוספות בעבודה, הפרשי דמי חגים, הפרשי פנסיה, הפרשי פיצויי פיטורים, תוספת ותק ועוד זכויות שמגיעות לו בהתאם לחוק.

בית הדין האזורי קבע גם תחולתו של צו הרחבה בענף אפייה וחייב מעסיק לשלם תוספת משמרת בשיעור 50% בגין עבודה במשמרות לילה בין השעות 22:00 – 06:00. בנוסף, לשלם 125% בגין עבודה שמינית ותשיעית בלילה סך של 187.5% וכן, גמול שעות נוספות בשיעור 150% וסה''כ 225% מערך שעה רגילה שכוללת בתוכה תעריף רגיל + תוספת קבועה + תוספת וותק.

יעקב שניטמן עורך דין דיני עבודה בקריות  מספק שירות וייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה למעסיקים לשכירים בבית הדין לעבודה בחיפה.

מאמר זה נכתב על ידי יעקב שניטמן, עורך דין לענייני עבודה למעלה מ- 15שנים. מתמחה בכל תחומי דיני עבודה ובטיפול משפטי לשכירים ומעסיקים ביעילות ובזמן הקצר ביותר. מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר עוד היום 9637*

 

תגובות

מומלצים