רעיונות לארוחת ערב שישי שקצת יוצאים מהשגרה

סוף השבוע הוא זמן המוקדש למשפחה ומנוחה, וארוחת הערב בשישי מייצגת את זה בצורה נפלאה. כל המשפחה יושבת מסביב לשולחן, האוכל המופלא שמוגש מעלה ניחוחות של בית וחמימות, ולזמן קצר אפשר להניח בצד את כל טרדות היום ופשוט ליהנות מהרגע.

25.01.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רעיונות לארוחת ערב שישי שקצת יוצאים מהשגרה

צילום: pixabay

 

כמעט לכל משפחה יש את המאכלים המסורתיים שלה שאותם נהוג לאכול בערב שישי, אך אין זה אומר שאי אפשר לצאת מהשגרה מפעם לפעם ולרענן את הארוחה עם מאכלים חדשים. הנה מספר רעיונות לארוחות שישי מעניינות.

 

ערב איטלקי

 

לרוב, אנו לא כל כך רואים מנות פסטה על השולחן בארוחות שישי. הסיבה לכך היא כנראה שהרבה מהמנות כוללות גבינות או שמנת, וארוחת שישי היא בדרך כלל ארוחה בשרית. אך האמת היא שיש אינספור מתכונים איטלקיים נהדרים בשריים או פרווה שאפשר לשלב בקלות גם בשישי בערב. כדי להוסיף עניין למנת הפסטה מומלץ להשתמש בפסטה ממולאת, כמו רביולי במילוי בטטה, פטריות או תרד. באשר לרוטב, אפשר להכין מתכון פשוט אך משובח של אליו אוליו – רוטב שום ושמן זית קליל. את רביולי התרד מומלץ לשלב עם רוטב עגבניות עשיר, ואפילו רוטב בולונז עם בשר.

 

אם בכל זאת מתחשק לכם לחוש את המרקם הקרמי של רוטב השמנת ללא מרכיבים חלביים, ניתן בקלות למצוא מתכוני פרווה המכילים תחליפים כמו חלב קוקוס. אל תשכחו להוסיף לארוחה סלט מרענן, ופוקצ'ה פריכה להשלמת האווירה האיטלקית.

 

איכות צרפתית

 

במטבח הצרפתי ישנם שלל מאכלים מעוררי תאבון העשויים בדגש על חומרי גלם איכותיים. אחד המרכיבים הצרפתיים האהובים ביותר הוא חרדל דיז'ון בעל הטעם הייחודי. אם אתם רוצים לשלב טעמים צרפתיים בארוחת הערב של שישי, תוכלו לשלב את חרדל הדיז'ון בשלל מתכונים מוצלחים. הדרך הפשוטה ביותר היא כמובן לשלב בסלט ירוק רוטב ויניגרט קטיפתי. כל שעליכם לעשות הוא לערבב חרדל דיז'ון עם שמן זית, דבש, חומץ, שום, מלח ופלפל ויש לכם רוטב צרפתי אייקוני.

 

אם אתם רוצים לשלב את החרדל במטעמים מעט יותר מורכבים, החליפו את הרוטב המסורתי של העוף ברוטב חרדל ודבש מתקתק. החריפות הקלילה של הדיז'ון בשילוב עם המתיקות המשכרת של הדבש, תיצור מעטפת עסיסית לעוף. מומלץ להוסיף למרינדה גם תימין, שמן זית, שום ובצל כדי להעשיר את הטעמים עוד יותר.

 

חגיגה ספרדית

 

את המסע שלנו נסיים בספרד וליתר דיוק בחבל ולנסיה, שם נמצא את הפאייה המפורסמת. הפאייה היא מנה עם אורז ובשר שאותה מכינים ומגישים במחבת אחת. הסיבה לכך שהיא כל כך מתאימה לארוחת ערב שישי היא משום שכיף מאוד לחלוק אותה. הספרדים נוהגים להכין את המאכל הזה בשילוב עם פירות ים, אך היא טעימה לא פחות גם עם בשר בקר או עוף ואפילו בתור מנה צמחונית.

 

כדי להבטיח שתצא לכם פאייה משגעת, מומלץ להקפיד על מספר כללים חשובים. ראשית, אם אין ברשותכם מחבת יעודית לפאייה, השתמשו במחבת גדולה ועמוקה בעלת תחתית עבה. שנית, העדיפו להשתמש באורז עגול ולא באורז רגיל, כך שהרוטב והטעמים יספגו בצורה טובה יותר. עוד מרכיב חשוב שלא כדאי להתפשר עליו הוא הציר. לרוב יעשה שימוש בציר דגים או ציר עוף, אך גם אם אתם מעדיפים להשתמש בציר בקר או ירקות וודאו שהציר עשוי מחומרי גלם איכותיים ביותר. והטיפ האחרון קשור בבסיס המנה - הסופריטו. זוהי תערובת של בצל, שום ומחית עגבניות, המעניקה את טעמה הייחודי של המנה. הקפידו לבשל את הסופריטו כראוי לפני הוספת שאר המרכיבים ותהנו מכל ביס.

 

 

תגובות

מומלצים