תביעה לפינוי מושכר הלכה למעשה

אחד מהתרחישים שכל בעל נכס מפחד מהם, הוא זה שהשוכר יפסיק לשלם את דמי השכירות ולא יתפנה מהדירה. לכן, המחוקק קבע בחוק בחלק ט"ז 4 לתקנות סדר הדין האזרחי, הליך ייעודי למקרים מהסוג הזה.

17.06.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תביעה לפינוי מושכר הלכה למעשה

עו"ד ניר אביבי צילום יח"צ

 

תביעה לפינוי מושכר, הינו הליך מהיר בסדר דין מיוחד שנועד רק לצורך פינויו של שוכר אשר הפר את ההסכם בהפרות יסודיות ונשאר בדירה שלא כדין.

ההליך מתאפיין בכך שההליך המשפטי נעשה בצורה מהירה ולוחות הזמנים הם צפופים יחסית לתביעה משפטית אחרת.

בימים אלו שלאחר משבר הקורונה, קיימים לא מעט מקרים שבהם שוכרים רבים מתקשים לעמוד בלוחות התשלומים, או לחילופין, ששוכרים רבים מנצלים את המשבר ולא משלמים שכר דירה.

איך מגישים תביעה לפינוי מושכר?

מאחר ומדובר בהליך מהיר, תביעה לפינוי מושכר תוגש לבית משפט השלום שבתחום שיפוטו נמצאת הדירה, ותכלול בתוכה את כל המסמכים והאסמכתאות הקשורים לתביעה. בנוסף לכך, יש לצרף לתביעה עצמה תצהירי עדות ראשית של התובע וכן של העדים ככל שישנם לכתב התביעה.

מיד לאחר שכתב התביעה נמסר לנתבע, ניתנת לו אפשרות להגיש כתב הגנה תוך 30 ימים מיום קבלת כתב התביעה לידם.

לאחר הגשת כתב ההגנה על ידי הנתבע, בית המשפט יקבע דיון עד 30 ימים מיום הגשת כתב ההגנה.

בית המשפט בדרך כלל דן בסוגיה בדיון אחד, ונותן את פסק הדין בהקדם ככל שניתן.

במידה ולא נקבע תאריך אחר בפסק הדין, פסק הדין יורה על פינוי מיידי של השוכר מהדירה ובמידה ולא יפנה את הדירה במועד שנקבע, יש לפנות להליכי הוצאה לפועל.

חשוב לציין שבמידה והשוכר לא הגיש כתב הגנה, ניתן לקבל פסק דין בהעדר הגנה מייד לאחר שחלפו 30 ימים מיום קבלת כתב התביעה על ידי השוכר. לעניין זה יש לשים לב שאכן כתב התביעה הומצא לשוכר כדין ועל פי התקנות.

איך מממשים פסק דין לפינוי מושכר בהוצאה לפועל?

במידה וניתן פסק דין נגד השוכר ולמרות זאת הוא אינו מפנה את הדירה, יש לפנות להוצאה לפועל על מנת לממש את פסק הדין.

הליך הפינוי בהוצאה לפועל גם הוא נחשב מהיר יחסית, שכן על פי תיקון 35 לחוק ההוצאה לפועל, מדובר בהליך מזורז לפינוי שוכר מדירה.

את הליכי ההוצאה לפועל נגד השוכר ניתן לפתוח לפי לוחות הזמנים הבאים:

  • במידה ופסק הדין ניתן ללא ציון מועד לביצוע פסק הדין, לאחר 15 ימים מיום  שהשוכר קיבל את פסק הדין לידיו במידה ולא היה נוכח בדיון, ובמידה והיה נוכח בדיון, 15 ימים לאחר מתן פסק הדין.
  • במידה ופסק הדין ניתן תוך ציון מועד לביצוע פסק הדין, ניתן לממש את פסק הדין בהוצאה לפועל באופן מידי לאחר מועד הפינוי שנקבע בפסק הדין.

לאחר שנפתח תיק ההוצאה לפועל כנגד השוכר, יש לבצע המצאה כדין של אזהרה ייחודית להליך של פינוי מושכר. לאחר שההמצאה נמסרת לחייב, ניתנים לחייב 20 ימים לפנות את הדירה. במידה והשוכר לא יפנה את הדירה תוך 20 ימים מיום קבלת האזהרה, ניתן לפנות לרשם ולבקש ממנו לבצע פינוי של הדירה ב-14 ימים שלאחר תום תקופת האזהרה.

לאחר שניתן היתר מרשם ההוצאה לפועל, ניתן לפעול פינוי השוכר מהדירה אשר נעשה על ידי קבלן העובד עם ההוצאה לפועל ולעיתים אף בליווי סיוע משטרתי.

תביעה לפינוי מושכר – חשוב לעשות עם עורך דין שמתמחה בנושא

כאמור, תביעה לפינוי מושכר הינו הליך מהיר שנועד במיוחד עבור מצבים בהם שוכר מסרב להתפנות מהדירה למרות שאינו עומד בתנאי ההסכם ופעמים רבות נמנע מלשלם את דמי השכירות. לכן, מדובר בנזק כספי כבד ביותר לבעל הדירה. בדיוק מסיבה זו חשוב להגיש את כתב התביעה לפינוי מושכר בצורה מדויקת וללא טעויות, שכן כל טעות ו/או אי דיוק, יכולים להביא למצב שפסק הדין לא יתקבל ו/או שכתב התביעה ידחה או יעוכב.

עו"ד ניר אביבי מתמחה בהליכים של תביעה לפינוי מושכר, והינו עורך דין מקרקעין בחיפה והסביבה.

 

תגובות

מומלצים