העדר פתרון קצה לתכנון במגזר הדרוזי

"רק ניוד תקציבי יפתור את שאלת מימון התכנון במגזר הדרוזי", אמר ח"כ חמד עמאר, יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובניה ברשויות הדרוזיות, בדיון על התכנון במועצת ינוח-ג'ת. לדבריו "המון כסף לא נוצל, בשעה שיש מועצות שרוצות לקדם תכנון, והכסף שהועמד לרשותן לא מספיק".

24.05.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
העדר פתרון קצה לתכנון במגזר הדרוזי

למרות התקדמות מרשימה בתכנון מספר מתחמים בינוח-ג'ת, הכוללים מאות יחידות דיור, הכל עלול להתעכב כי טרם נמצא "פתרון קצה".

מיכל מריל, מנהלת אגף תכנון ובקרה במנהל התכנון: "אנשים שלנו יושבים עם ראש המועצה כל חודשיים לבדוק מה החסמים ומה אפשר לקדם. לחלק ניכר מהמתחמים יש תקציבי תכנון. בניה תוך כדי תכנון מעכבת תכנון, ואחר כך באים בתלונות. כשמישהו בונה תוך כדי תכנון הכל משתנה. אנחנו היום לא משנים תכנון. זה פשוט יסומן להריסה".

יו"ר ועדת המשנה ח"כ חמד עמאר: "בעניין הזה אנחנו מסכימים. לא יכול להיות שבגלל אחד שבונה בלי אישור יעוכב כל התכנון. אנו נגד זה. מי שיכול להרוס לנו – ייהרס ביתו. אני לא מדבר על משהו שכבר קיים. זה תפקיד ראשני הרשויות לעצור את זה. אנו עומדים על כך שלא יבנו תוך כדי תכנון. זה לא תלוי באזרח הפשוט, אלא ברשויות המקומיות ובמשרדי הממשלה".

יו"ר ועדת המשנה ח"כ עמאר הוטרד מאד מדיווח של ראש מועצת ינוח-ג'ת, מעדה חסבני, שדיווח על התקדמות גדולה בתכנון מתחמים רבים בעיר, אבל הוסיף שהכל מותנה ב"פיתרון קצה", כלומר בחיבור היישוב למערכת ביוב אזורית.

יו"ר הוועדה, ח"כ חמד עמאר: "פתרון קצה זה סיפור של שנים, ואותו אזרח שגר בבית לא מוסדר 10 שנים, בעוד שנה וחצי יטילו עליו קנס של 250,000 ₪".

נועה עמירה פטאל, משרד היועמ"ש: "מטרת האכיפה לאשר תכנון. בניה לא חוקית מצריכה להתחיל תכנון מחדש. מסמך המדיניות אומר שהאכיפה תהיה בעיקר על בניה מחוץ לקו הכחול, בשטחים שלא בטוח שיאושרו, כי זה לא מתאים תכנונית. לא כל בית שנבנה בהכרח יאושר תכנונית. אנו רוצי  למנוע בניה חדשה ללא תכנון".

 

תגובות

מומלצים