איך יוצרים שיח רגשי ומעצים בין בני המשפחה בימי הקורונה?

הילדים ובני הנוער מבלים שעות ארוכות מול המסכים בימים אלו, כשבמקביל החרדה בבית סביב המצב הנוכחי גוברת, עם זאת, בבתים רבים לא מתקיים שיח אמיתי ורגשי סביב הנושא בין ההורים לבין הילדים אשר נמצאים כרגע ללא כל מסגרת תמיכה חברתית כשבתי הספר סגורים.

04.04.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
איך יוצרים שיח רגשי ומעצים בין בני המשפחה בימי הקורונה?

 

זאת למרות שבני המשפחה שוהים שעות רבות יחד באופן שלא נראה מעולם בארץ.

בערבית, בעברית ובאנגלית

הדבר נובע, בין היתר, מקושי הקיים אצל כולנו לייצר שיח רגשי מול הילדים מחד, וקושי גדול אצל בני הנוער לעצור ולגעת בנקודות העמוקות החבויות בתוכם.

קלפי שיקוף והעצמה חדשים שהופקו בשלוש שפות (ערבית, עברית ואנגלית) מנסים לתת מענה לכך ולבנות שיח רגשי ועמוק בין כולם. הקלפים מאפשרים שיחה כאשר באמצעות תמונות ושאלות פשוטות נכנסים המשתתפים לשיחות עומק אין סופיות על תחושות ומחשבות. צד אחד של הקלפים מציג תמונות המציגות מגוון רחב של רגעים ותחושות. התמונות נתונות לפרשנות של המתבונן. אין נכון/ לא נכון וכל הסבר על משמעות התמונה מתקבל. בצד שני כתובות שאלות עומק אישיות על תחושות ומחשבות שלא נשאלות בכל יום ומאתגרות את המשתתף לחשוב ולדבר על עצמו, מחשבותיו ורגשותיו.

הקלפים הופקו ע"י עמותת אלומה הפועלת בפנימיות של בני הנוער ברחבי הארץ ומפעילה בהם את תכנית "לקראתך" של הכנה לשירות והעצמה אישית של בנות בכיתות י"א-י"ב.

מנהלת תכנית "לקראתך" בעמותת אלומה מורן גולדרינג: "הזמן שבני נוער היום משקיעים בלדבר ולשתף בתחושותיהם ומחשבותיהם הולך ויורד. מעטות הפעמים שיש באפשרותנו לעצור ולדבר. הקלפים מאפשרים את העצירה הזאת ומדובבים את בני הנוער דרך תמונות. הבחירה בתמונות היא סימלית, אך מעוררת מחשבה כל פעם מחדש".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים