בשידור חי, מחדר הצנתורים

עם היקף ההשקעה הגדול ביותר בישראל של מחקרי חברות הפארמה, קידום בניית בית חולים חדש למחלות לב ואג'נדה ברורה בכל הנוגע לחדשנות רפואית וטיפולית

06.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בשידור חי, מחדר הצנתורים

 כנס "אופקים בקרדיולוגיה התערבותית" ה-19 במספר נפתח הבוקר. לצד ניתוחים בשידור חי ודיונים בין הרופאים המצנתרים לקהל המומחים, הוצגו חידושים שונים בתחום שמדבר ללב של כולנו

כנס "אופקים בקרדיולוגיה התערבותית", ה-19 במספר, נפתח הבוקר ברמב"ם, ואיגד את בכירי הרופאים והמומחים מתחום הקרדיולוגיה בארץ. במסגרת הכינוס השנתי, הודגמו מספר טיפולים בתחום קרדיולוגיה התערבותית אשר בוצעו בשידור חי ושודרו היישר אל אולם הכנסים.

קהל הצופים, אשר כאמור מורכב ברובו מאנשי מקצוע, לקח חלק פעיל בתהליכים, שאל שאלות וניהל דיונים מול הרופאים המבצעים את הפעולות.

את דברי הברכה נשאו פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, פרופ' רן קורנובסקי, נשיא האיגוד הקרדיולוגי, פרופ' ליאור גפשטיין, מנהל המערך הקרדיולוגי ברמב"ם, ופרופ' אריאל רוגין, מנהל היחידה לקרדיולוגיה פולשנית בביה"ח, אשר גם היה אחראי על ארגון הכנס ועל הנחייתו. ד"ר שמואל ריספלר, מנהל שרות אי ספיקת לב ברמב"ם היה אחראי על תיאום השידורים החיים.

הכנס נפתח עם הענקת אות הוקרה לפרופ' ביאר, המשמש גם כרופא מצנתר במסגרת המערך ברמב"ם ומי שייסד את הכנס השנתי. פרופ' ביאר, שקיבל את המחווה בהפתעה גמורה, התרגש לקבל את האות והודה לצוות שאיתו הוא עובד שנים כה רבות.

"עם ציון שנת ה-80 לפעילות רמב"ם, ההשקעה של בית החולים בקידום המחקר והפיתוח הרפואי היא אדירה", מסביר פרופ' ביאר, "רק היום התפרסם דו"ח של משרד הבריאות לפיו בשנת 2017, רמב"ם היה בית החולים שעמד בראש טבלת ההשקעות של חברות הפארמה במחקרים קליניים שבוצעו בבתי חולים ממשלתיים ומרכזים רפואיים של קופות החולים. בימים אלו אנו עומלים במרץ על התנעת בנייתו של בית החולים הקרדיו ווסקולרי החדש שמיועד לקום בקמפוס המערבי של רמב"ם ובמגדל התגליות שיבנה בעתיד הקרוב לידו יפתחו בשנים שיבואו טכנולוגיות ומכשור רפואי לטובת הטיפול בחולים הקרדיולוגים. הכנס שהתקיים היום ברמב"ם הוא חלק מההבנה שבאמצעות ההשקעה הזו ושיתוף הידע והניסיון שלנו, נוכל להעניק למטופלים את הרפואה הטובה ביותר".

משתתפי הכנס נחשפו אל חידושים שונים בתחום הקרדיולוגיה הפולשנית, ברמת הטכנולוגיה, התרופות והגישות הטיפוליות. בזמן שברקע הכנס שידר המסך פעולות שונות בזו אחר זו, בזמן אמת, באולם הכנס התקיימו דיונים רבים במסגרת פאנלים בהם ישבו מומחים מכל רחבי הארץ ודנו בסוגיות הקשורות בטיפול בחולים.

בין הנושאים שנדונו בכנס: השתלת מסתם אורטלי בחדר הצנתורים, גישות שונות בטיפול בחולה עם הלב לב, ובדגש על הטיפול במכונת ה-ECMO, אמצעי הדמיה לאבחון מחלה כלילית, טיפול בתומכנים מפרישי תרופות, הטיפול במחלה כלילית מורכבת ועוד.

בהתאם למסורת השנתית ניתן במעמד הכנס פרס החוקר צעיר ע''ש סגן אלעד גרנדיר ז''ל. הפרס, הוענק השנה לד"ר ארז מרקוסון, רופא במחלקת פנימית ח' ברמב"ם על מחקרו בנושא "הגנה מפני קרינה" וכן לד"ר פרננדו צ'רנומורדיק משיבא, על מחקרו בנושא "עיכוב טסיות בזמן אוטם", ע"י פרופ' עמוס עציוני, לשעבר סגן מנהל רמב"ם המשמש כיום כחבר ונציג הנהלה בוועדת הלסינקי של בית החולים, וברוריה גרנדיר, אמו של סגן גרנדיר ז"ל.

בתמונה: פרופ' רפי ביאר ופרופ' יבגניה ניקולסקי מצנתרים בשידור חי לאולם הכנסים. על הבמה, פרופ' אריאל רוגין מנהל את הדיון. צילום: פיוטר פליטר.

תגובות

מומלצים