הומניזם או ריסיזים גזענות העתיד של ישראל

בעולם בוחנים ומסתכלים על העם היהודי ומדינתו ישראל, איך מתייחסים ומתנהגים למיעוטים הלא יהודים החיים בישראל, הממשלה הנוכחית או העתידית צריכה לשקול מחדש את חוק הלאום.

09.12.2018 מאת: דוקטור גבר אבו רוכן
הומניזם או ריסיזים גזענות העתיד של ישראל

העם היהודי עם עתיק יומין בהיסטוריה העולמית והאנושית, התגלגל במשך אלפי שנים ודורות רבים בין העמים והתרבויות השונות, נרדף וסבל הרבה מאד במהלך ההיסטוריה הארוכה שלו, מהחורבן בימי קדם ועד השואה בתקופה המודרנית.

עם שסבל מהאנטי שמיות נגדו אפילו עד היום במקומות שונים בעולם אפילו במדינות נאורות ומתקדמות יחסית.

בשנת 1948 נולדה והוקמה מדינת ישראל מדינתו של העם היהודי, משילוב גורמים רבים, היסטוריים וצבאיים וחברתיים ומדיניים ופוליטיים ואידיאולוגיים ודתיים.

בנוסף לכל הגורמים האלה גם מגורמים מיסטיים פילוסופיים ורוחניים מהכח העליון, גם הצלת העם היהודי מחורבן וכליון ושחרור מהפחד והשיעבוד והרדיפות של עמים אחרים, וגם מבחן לעם היהודי במדינתו איך הוא מתנהג ויתנהג עם עמים ועדות לא יהודיות החיים בתוכו ושנולדו בארץ כישראלים.

עובדה שיש בישראל כ25% אוכלוסיות ועדות לא יהודיות מאז 1948, לא סתם ולא במקרה, אלא מבחן לעם היהודי מעליונים איך יתייחס ויתנהג אליהם? בשיטות המבוססות על הומניזם, כבוד וחופש ואחווה וסובלנות ודמוקרטיה וצדק ושוויון וערכים הומניים נוספים, או בשיטות המבוססות על ריסיזים, גזענות ושנאה ואפליה ורדיפה והדחה וגירוש ועוד תכונות שליליות וגזעניות.

עתידה של מדינת ישראל תלוי במרכיבים שונים, כח ועליונות צבאית, מדעית והיי טק, דמוגרפיה, כלכלה וחברה, רמה גבוהה של ערכים והומניזם, ודרך ארץ קדמה לתורה, לא רק בין היהודים עצמם, אלא גם בינם לבין עדות ועמים אחרים.

בעולם בוחנים ומסתכלים על העם היהודי ומדינתו ישראל, איך מתייחסים ומתנהגים למיעוטים הלא יהודים החיים בישראל, איפה עומד היחס הזה על הסקאלה בין הומניזם לריסיזים?, לאיזה קצה הוא קרוב יותר?.

כדי להיות קרוב כמה שיותר להומניזם, על העם היהודי להשתחרר מתפיסות שונות, כגון גויים וכבדהו וחשדהו ופחד גלותי ושנאה ועליונות גזענית, ולנהוג לפי ערכי תורת ישראל ועם ישראל ותורת המוסר וההומניזם.

זה חשוב וחיוני גם לעדות ולעמים האחרים בתוך מדינת ישראל, וגם לעם היהודי עצמו בארץ ובעולם, איך ייראה בעיני עמי ומדינות העולם, והעם והממשלות בישראל ביכולתם להחליט ולהכריע, לאן פני המדינה והחברה בישראל מופנים בעתיד, שלום וצדק ושויון ורמה גבוהה של הומניזם, או גזענות ושנאה ורדיפות וסכסוכים ופירוד ורגרסיה בכל תחומי החיים.

מדינות ועמים בעולם שבחרו בדרך האחרונה, לא החזיקו מעמד בהיסטוריה לאורך זמן, קיומם של עמים ומדינות תלוי גם בגורמים שונים, כלכליים וצבאיים ופוליטיים, וגם בגורמים רוחניים והתנהגות אנושית ומוסרית כלפי כולם.

הממשלה הנוכחית או העתידית צריכה לשקול מחדש את חוק הלאום, ובמיוחד מבחינה אזרחית, מתן שוויון אזרחי לכלל תושבי ישראל ללא הבדלי דת וגזע ולאום, ומצד שני כל העדות צריכות להשתלב בחיי החברה והמדינה ולפעול ולתמוך בחיזוקה וקידומה של המדינה בלי ניגודים אידיאולוגיים או מדיניים עם העם בישראל.

שוויוניות בנטל האזרחי והכלכלי והבטחוני במדינה, ושוויוניות בזכויות ובמתן הזדמנויות שוות לכולם.

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

ארכיון 2008

תגובות

מומלצים