הורים משאירים את האחריות לבנקים

24% מההורים מעולם לא ביצעו שיחות עומק עם ילדיהם על חינוך פיננסי וכלכלה אישית, ההורים העשירים והמשכילים מדברים על הנושא יותר מהאחרים, ככל שההורים מבוגרים יותר כך הם יותר משוחחים עם ילדיהם על חינוך פיננסי.

22.05.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הורים משאירים את האחריות לבנקים

תמונה להמחשה

כך עולה מסקר של "גול בגרויות", הפלטפורמה הגדולה בישראל ללימוד באמצעות שעורי הוידאו לקראת מבחני הבגרות. הסקר, נעשה בקרב מדגם מייצג של 400 הורים באמצעות מכון המחקר רפי סמית.
 
מהסקר של גול בגרויות עולה ש 76% מההורים כן ציינו שביצעו שיחות כאלו - חלק מההורים ביצעו שיחות במספר נושאים: 58% על חשיבות החיסכון, 32% על משמעת פיננסית, 18% על משמעות הריבית ו – 24% בנושאים אחרים מתחום חינוך פיננסי וכלכלה.

על מה מעדיפים האבות לשוחח ועל מה האימהות?

עוד עולה מהסקר של גול בגרויות ש61% מהאימהות ניהלו שיחות עם ילדיהן על חיסכון לעומת 55% מהאבות. 36% מהאבות ניהלו שיחות אודות משמעת פיננסית עם ילדיהם לעומת 28% מהאימהות. 17 וחצי אחוז מהאימהות וגם מהאבות שוחחו עם ילדיהם אודות ריביות.

בנוסף עולה מהסקר של גול בגרויות שככל שההורים מבוגרים יותר כך הם יותר משוחחים עם ילדיהם על חינוך פיננסי, כך למשל 71% מההורים עד גיל 35 עשו זאת, 77% מההורים בגילאי 36-44, ו78% מההורים בגילאי 45 ומעלה. 79% מההורים הדתיים ביצעו שיחות אודות חינוך פיננסי לעומת 74% מהחילוניים, לעומת 68% מהחרדים
 
ככל שההורים משכילים ועשירים כך הם יותר מנהלים שיחות אודות חינוך פיננסי עם ילדיהם. כך למשל 77% מההורים האקדמיים ובעלי ההכנסה מעל הממוצע ניהלו שיחות כאלו עם ילדיהם, זאת לעומת 75% מההורים המרוויחים מתחת לממוצע ו73% מההורים עם השכלה תיכונית ומטה
 
במסגרת חלוקה לוקאלית 79% מהורי ירושלים ביצעו שיחות עם ילדיהם אודות חינוך פיננסי. הורי ירושלים נמצאים במקום השני במסגרת הדירוג בנושא זה מיד אחרי הורי השרון שם 81% מההורים ביצעו שיחות שכאלו. במקום השלישי ההורים החיפאים עם 77%, הורי הדרום עם 75% מהם והורי ת"א עם 70% מהם.
 
לדברי יוחאי טוויג מנכ"ל גול בגרויות נושא החינוך הפיננסי הוא קריטי ללימוד כבר בגיל צעיר "קיים צורך משמעותי שילדים ידעו את המשמעות של חיסכון, הלוואה ועוד. כדי גדל מבוגרים אחראים לכספם יש צורך שכבר מגיל ילדות יבינו בני הנוער את ההשלכות של שימוש בכסף ובזבוזו , זאת בכדי להקנות הרגלים שיהפכו לכלים הטבעיים בהמשך".

 

תגובות

מומלצים