המטרה לעורר את המודעות של ההורים

חודש מאי הוכרז בכל הפגיות ברחבי העולם כחודש "אתגר הקנגורו", חודש מיוחד שמטרתו לעורר את המודעות של ההורים ושל הצוות המטפל לשיטת ה "קנגורו", שיטה ייחודית המעודדת מגע של "עור בעור" בין הפג להוריו, וידועה כבעלת יתרונות בריאותיים פיזיים ונפשיים לפג.

12.05.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
המטרה לעורר את המודעות של ההורים

צילום בית חולים כרמל

 

כל צוות הפגייה המצטיינת של בית החולים כרמל יחד עם מנהל הפגייה פרופ' אבי רוטשילד ומנהלת הסיעוד ליאור שקד הצטרפו החודש במרץ רב לאתגר הקנגורו הבינלאומי ה-  kangaroo challenge 2019.

חודש מאי הוכרז בכל הפגיות ברחבי העולם כחודש - "אתגר הקנגורו", חודש מיוחד שמטרתו לעורר את המודעות של ההורים ושל הצוות המטפל לשיטת ה "קנגורו", שיטה ייחודית המעודדת מגע של "עור בעור" בין הפג להוריו, וידועה כבעלת יתרונות בריאותיים פיזיים ונפשיים לפג. שיטת הקנגורו נהוגה ומקודמת כבר בכרמל שנים רבות בפגייה והיא מומלצת ע"י מומחים מכל רחבי העולם וגם מומחי כרמל.

פרופ' אבי רוטשילד מנהל פגיית כרמל מסביר על יתרונות השיטה." אצלנו בכרמל אנו מאמינים ומקדמים את שיטת הקנגורו. באינטואיציה אנו יודעים שאין כמו תינוק בחיק הוריו. מזה שנים נוכחנו בתצפיות קליניות מגובות במחקרים אובייקטיביים בפגייה שלנו ובפגיות נוספות בארץ ובעולם, עד כמה הישיבה עור לעור בחיק ההורים משפרת את בריאותו של התינוק ויוצרת קשר נפשי חזק בינו להוריו".

בפגיית כרמל שהשנה זכתה בפעם החמישית ברציפות בתואר הפגייה המצטיינת בישראל עוברים בכל שנה 450 תינוקות ופגים והיא נחשבת לאחת הפגיות הטובות והמצטיינות בצפון הארץ בפרט ובכל הארץ בכלל.

ליאור שקד מנהל הסיעוד של הפגייה אומרת, " שיטת הקנגורו המיושמת כאן אצלנו בכרמל מזה שנים רבות, הינה אחת הדרכים הטבעיות ביותר לחיבור בין התינוק להוריו. ההורים, שבניגוד לחוויית לידה של תינוק במועד ,אינם יכולים לטפל בצורה עצמאית בתינוקם, יכולים באמצעות שיטת הקנגורו לחוש את גופו, את חומו, את הלמות ליבו של הפג, והפג יכול לחוש את שלהם. לאחר טיפול בקנגורו , אימהות מדווחות על עליה בתפוקת החלב, על רוגע ותחושת ביטחון והפגים בדרך כלל, מפגינים יציבות רבה יותר בכל המדדים".

שושי קליין מנהלת סיעוד חטיבת טיפולים נמרצים ומערך האימהות בהנהלת הסיעוד אומרת כי פרויקט הקנגורו הוא בעל משמעות חשובה ביותר בתקשורת אם ילוד והקשר הנוצר בעקבות מגע העור עוזר ביצירת מוגברת של חלב, ומשפיע אצל פגים באיזון רמות הסוכר בדם, יציבות נשימתית, איזון טמפרטורת גוף ומעניק ביטחון וויסות רגשי. עוד מעדכנת מנהלת הסיעוד קליין כי שיטת הקנגורו עוזרת ליולדת במשכב הלידה, מונעת דיכאון לאחר לידה, והיא שיטה מוכחת מחקרית בעלת תועלת גדולה לילוד וליולדת.

מי שארגנו והובילו את מרתון הקנגורו בכרמל הן האחיות ויועצות ההנקה המסורות של המחלקה אלינה גיידמן, אוקסנה ויז'גורודסקי וטלי בן ארי.

פרויקט הקנגורו, ימשך לאורך השבועיים הראשונים של מאי, ובמסגרתו יוגברו מאמצי ההסברה וההדרכה  להורי הפגים בכרמל ויתבצעו הדרכות פרטניות ע"י אחיות וצוות הרפואי של הפגייה.

 

תגובות

מומלצים