הפתרון היצירתי של ד"ר נביל

בהליך ניתוחי נדיר, רופאי רמב"ם ביצעו החלפת מפרק ירך באמצעות משתל המותאם אישית למטופלת. בגיל 69, אחרי סבל של שנים ומספר ניתוחים חוזרים לטיפול בבעיה, לנעמי מקלאוד, יש תקווה לאיכות חיים

17.02.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הפתרון היצירתי של ד"ר נביל

צילום דוברות רמבם

 

ניתוחים להחלפת מפרק ירך בעידן הרפואה המודרנית הינם שכיחים. אולם עבור נעמי מקלאוד, בת 69, מאזור הקריות, מדובר בניתוח החלפה חוזרת שלישי באותו האזור בגוף. נעמי, סובלת עוד מילדותה מנקיעת מפרק הירך, ועם השנים סבלה אף יותר עם התפתחות שינויים ניווניים וכאבים. מקורו של חוסר העצם נעוץ בריבוי הפרוצדורות הרבות שעברה במשך שנים רבות. לפני מספר שנים, עברה נעמי ניתוח נוסף, אשר לדבריה "מעולם לא החלימה ממנו" ולצערה המשיכה לסבול מכאבים עזים באגן.

כאן נכנס לתמונה דר' נביל גרייב, סגן מנהל המערך האורתופדי בקריה הרפואית רמב"ם, אשר שלח את נעמי לסדרת בדיקות מקיפה, במטרה להבין כיצד ניתן להתמודד עם המציאות שמגבילה את בריאותה. הממצאים, שהצביעו על התרופפות המשתל באגן וכן חוסר עצם קריטי שלא מאפשר השתלת משתל סטנדרטי או מיוחד, אילצו את דר' גרייב וצוותו לחשוב "מחוץ לקופסא". כך מצאה את עצמה נעמי עוברת סדרת בדיקות מקיפה, שממצאיה סייעו לדר' גרייב וצוותו לגבש פתרון מותאם אישית לצורך הכול-כך נדיר שעמו מתמודדת נעמי. את סריקות הסי.טי. המדויקות והתלת-ממדיות שעברה הם שלחו בחודש אוגוסט האחרון לחברה גרמנית המתמחה ביצירת משתלים מותאמים אישית באגן הירך בהתאם לחוסרי העצם הייחודיים אצל נעמי. המשתל שהגיע ארצה לאחרונה, הגיע עם מספר דרכי פעולה ופתרונות לקיבוע ועיגון של המשתל בגופה, והכל במטרה לשים סוף לסבלה.

בהליך ניתוחי שארך מספר שעות וכלל צוות גדול בהובלתם של דר' דניאל לוין, מנהל שירות מפרקים ודר' גרייב סגן מנהל המערך האורתופדי, המשתל הושתל בהצלחה בגופה של נעמי. לאחר שנעמי התאוששה, תוך פחות מיממה הצליחה נעמי לפסוע באיטיות עם דריכה מלאה על הרגל ובסיוע הליכון, בין כתלי המחלקה.

דר' נביל גרייב: "אנחנו מרוצים מאד מהניתוח ומהיציבות של המפרק, גם החיבור לעצם נראה טוב. מדובר בניתוח מורכב ומעט מאד מטופלים מצליחים לדרוך על הרגל תוך פחות מ-24 שעות". עוד הוא מוסיף: "מדובר בניתוח ראשון מסוגו ברמב"ם שלא מתקיים במסגרת אונקולוגית ומכאן הייחודיות שלו – העובדה שהפתרון הוא ייחודי למטופלת מסוימת, מבטיח בחלק גדול מאד מהמקרים, התאוששות טובה יותר, מהירה יותר ומדויקת הרבה יותר".

 

תגובות

מומלצים