ידע על התעללות במטופליו ולא פעל למנוע אותה

בית המשפט העליון קיבל את עמדת המדינה והחליט להחמיר את עונשו של רופא בבית החולים איתנים, שהורשע כי ידע על התעללות במטופליו ולא פעל למנוע אותה, ורישיונו נשלל ל12 חודשים.

04.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ידע על התעללות במטופליו ולא פעל למנוע אותה

​ד"ר דניאל מאיר, מומחה לפסיכיאטריה של הילד והנוער, הורשע בשנת 2012 בביצוע עבירות פליליות במסגרת עבודתו כמנהל מחלקה סגורה בביה"ח איתנים. במחלקה זו אושפזו חולים שסבלו מפיגור ומאוטיזם קשים ביותר. אחות המחלקה התעללה במטופלים חסרי הישע, ואף נקטה באלימות כלפיהם. מאיר הואשם כי ידע על מעשיה של האחות ולא ניסה למנוע אותם ולהעניק למטופלים את היחס לו הם ראויים.

בהמשך להרשעתו בפלילים, הגיש משרד הבריאות קובלנה משמעתית נגד ד"ר מאיר. הוועדה המליצה לשלול את רישיונו למשך חודש, אולם לנוכח נסיבות המקרה החליט כב' השופט (בדימוס) א' סטרשנוב - שלו הואצלה סמכות שר הבריאות - כי רישיונו של ד"ר מאיר יישלל לתקופה של שנה. ד"ר מאיר ערער על החלטה זו לבית המשפט המחוזי. ערעורו התקבל ונקבע שרישיונו יישלל לתקופה של חודש בלבד.

על פסק הדין הגישה המדינה בקשת רשות ערעור, וטענה כי בית המשפט המחוזי שגה בפסק דינו. לטענת המדינה, בערעור על החלטת שר הבריאות צריך לבחון את החלטת השר (שלילה לשנה) ולא את המלצת וועדת המשמעת (שלילה לחודש) המוגשת לשר לצורך גיבוש החלטתו. 

בנוסף טענה המדינה כי כיום שומעים חדשות לבקרים על מעשי התעללות בחולים חסרי ישע, לכן ישנה חשיבות בענישה משמעתית שתשמור על אמון הציבור בצוות הרפואי.

בית המשפט העליון קיבל את עמדת המדינה במלואה, והחליט להחמיר את ענישתו של ד"ר מאיר. בפסק הדין נקבע כי המלצת הוועדה מחטיאה את מטרת ההליך המשמעתי. הרשעתו הפלילית חמורה ואילו העונש שעליו הומלץ נמוך מאוד, ולכן יש להחמירו. בית המשפט העליון ביטל את החלטת המחוזי, והעמיד את תקופת השלילה על שנה אחת.

התיק נוהל על ידי עו"ד ישראל בלום ועו"ד חגית שפיצר מהמחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה.

 

תגובות

מומלצים