כנס מחקרי מגידו ה-7

התפיסה כי אם לא נכיר לעומק את ההיבטים השונים באזור לא נוכל לשמור עליו, המושב סקר את תולדות היער, אזור מגידו עמוס בהיסטוריה קדומה, לדברים

09.12.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כנס מחקרי מגידו ה-7

צילום יעל ברניר

כנס מחקרי מגידו התקיים בפעם השביעית בקיבוץ עין השופט. הכנס הוא פרי יצירה מקומית  של תושבי המועצה בשיתוף המרחב הביוספרי מגידו.

המועצה שהוכרזה ב2011 כמרחב ביוספרי,  התאימה את יוזמת התושבים לתפיסות הניהול שלה כמרחב ולקחה את היוזמה הברוכה תחת חסותה ובניהולה של מתאמת המרחב הגר ראובני.

 הכנס שהפך לאירוע מרכזי בפעילות האזורית עוסק במגוון תחומי מחקר: אדם וסביבה, היסטוריה מקומית, תרבות אזורית ועוד.

הגר ראובני, מתאמת המרחב הביוספרי: " כנס זה מהווה נדבך נוסף בפעילויות המרחב הביוספרי, מערב ציבור משתתפים ,שגדל מידי שנה ומאפשר עוד דרך למעורבות התושבים ".

נטע שפירא , חברת קיבוץ עין השופט  מפיק הכנס ומיוזמיו:" אני מאד שמח שהפרויקט הזה מתקיים כבר בפעם השביעית, הוא כנס בסטנדרטים של כנס מחקרי מהשורה הראשונה, שפונה לקהל חוקרים ולקהל הרחב גם יחד. אזור מגידו עמוס בהיסטוריה קדומה ומודרנית ובערכי טבע ,גם בראיה לשנים הבאות יש לנו עוד הרבה נושאים ומחקרים  להציג"

המושב הראשון של הכנס אותו הנחה ד"ר אלון לוטן מקיבוץ דליה עסק בטבע ואדם ביער הנטוע,  המושב סקר את תולדות היער, ממצאים מניטור יונקים ביערות קק"ל, והשפעת הרכב היער על חברת הציפורים. בין המשתתפים במושב זה  אמנון להב מגלעד, ד"ר עידן שפירא מעין השופט ועוזי דגן מאונ' חיפה.

המושב השני בהנחייתו של  ד"ר דרור בן יוסף מהזורע וממונה מורשת מחוז צפון ברשות הטבע והגנים עסק בארכיאולוגיה של אזור מגידו לאורך אלף שנים . התארחו במושב זה  אסף קליימן מאונ/ תל אביב וד"ר יותם טפר מאונ' חיפה 

המושב השלישי הוקדש לתרבות האזורית ,בדגש על לפסטיבל יערות מנשה , גם הוא יוזמת תושבים, החוגג השנה עשור להיווסדו הנחתה ד"ר דלית שמחאי ממכללת תל חי.

הכנס כאמור התארח השנה בקיבוץ עין השופט המציין 80 שנים להקמתו , המושב האחרון בהנחייתו של יניב שגיא  חבר הקיבוץ ויו"ר גבעת חביבה דן בראשית השומר הצעיר באמריקה לציון 80 שנה להקמת הקיבוץ בין המשתתפים פרופ' זוהר שגב מאונ' חיפה  וד"ר טל אלמליח  מאונ' חיפה ויד יערי.

 איציק חולבסקי, ראש המועצה מגידו: " אני גאה מאוד בכנס המחקרים שמדגיש את העוצמה , העומק והאיכות האינטלקטואלים של האיזור ותושביו .כנס המחקרים מהווה מימד נוסף וחשוב בעשייה החינוכית התרבות החברתית ,הקהילתית והערכית הגדולה במועצה".

תגובות

מומלצים