למה את רוצה למות?

למידעים שאנו חשופים להם בכל יום בעיקר בכפרים, ישנו לפחות מקרה אחד של ניסיון התאבדות בקרב נשים, אותן בנות שעוברות ניסיון כזה, גורמות לעצמן נזק בלתי הפיך, שילווה אותן לכל החיים ובמיוחד למקומות עבודה שירצו להיות בהם.

13.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
למה את רוצה למות?

בשנים האחרונות נרשמים יותר מקרי התאבדות אצל בחורות דרוזיות שמנסות לשים קץ לחייהן.

כמעט בכל שבוע צוותי מד"א מוזנקים לטפל באירוע של ניסיון התאבדות, בעיקר של בחורות שנטלו כדורים.

במדינת ישראל מספר מקרי ההתאבדות בשנה הוא 500 ולמעלה מ6,000 ניסיונות התאבדות, האוכלוסייה בסיכון חוצה מגזרים וגילאים.

דיברנו עם בחורות שעברו ניסיון התאבדות כושל שסיפרו לנו על הרגע בו הן החליטו להיפרד מהחיים.

בחורה: "כאשר אדם מגיע להחלטה לשים קיץ לחיים שלו הוא עובר מסך יאוש מסך שחור בעיניים, הוא מאבד תקווה בכל דבר מסביבו ולא חושב יותר על כח עליון או משפחה או כל דבר אחר, הוא שם בראש שזה הגיע עד כאן והכל נגמר".

בחורה: "אני חיה בדיכאון תקופה ארוכה, לא מצליחה להשתחרר מזה וחושבת הרבה לשים כץ לחיי, אני לא מוצאת את דרכי ומרגישה שאין לי עתיד או תקווה לפרוץ קדימה, אני מסתגרת עם עצמי הרבה זמן, אין לי רצון לדבר עם אף אחד, לא לצאת מהבית וגם כשאני יוצאת עם חברות תמיד מרגישה משונה ולא טוב לי, לא פעם קורה שאני נוטלת כדורים כדי לישון ולא להתעורר".

בחורות שנטלו כדורים סבלו בעיקר מהרעלה שהיא ההשפעה המזיקה של חומר כל שהוא רעיל או לא רעיל לרעה על הגוף, זה יכול להיות חשיפה בבליעה, בשאיפה, במגע ברקמות עור עדינות ריריות, ואפילו בהזרקה, כמעט כל חומר המוכנס לגוף יכול להיות רעיל תלוי בכמות ובתקופת הזמן 10 כדורי אקמול בשעה הרעלה, או בחודש  לא הרעלה, ברשימת ההרעלות הנפוצות ניצן למצוא תרופות, סמים, מוצרי ניקוי, מוצרים חקלאיים, כימיקלים תעשייתיים, ואפילו מוצרי מזון.

חשוב לציין כי, השפעת ההרעלה חמורה יותר בעיקר בהרעלת תרופות בבליעה.

חלק מהרעלים הם ללא השפעה משמעותית אלא אם מדובר על צריכה משמעותית ולמשך זמן ארוך, ואילו חלק מהרעלים הם בעלי השפעה חזקה ואגרסיבית שאפילו כמות מזערית על העור יכולה לגרום לכוויה ונזק לרקמת העור וודאי שבבליעה או נשימה הנזק למערכות חיוניות הרבה יותר משמעותי.

התסמינים יכולים להיות קלים אך מציקים כמו תחושת גירוי ויובש בפה, ראייה מטושטשת בחילות הקאות, תחושת אי נוחות במערכת העיכול ועוד, ויכולים גם להיות קשים אף יותר כמו בלבול, תרדמת, פלפיטציות, הפרעות קצב, קושי בנשימה, אי שקט, ועוד.

מבחינת תחילת הופעת הסימנים יש חומרים שישפיעו מיד ויש חומרים שייקח להם זמן להשפיע, בנוסף ישנם חומרים שכשהם לבד הם לא עושים סימנים אולם שילוב של שני חומרים יחד או שילוב שלהם עם אלכוהול.

ישנם חומרים שונים שבהרעלה או במינון ייתר לא גורמים לסימנים מורגשים אולם הם גורמים נזקים חמורים וקשים לאברי פנים כמו כבד טחול וכליות ובהמשך נראה את הנזקים של אותם איברים, מטופלים אלו גם אם הם חשים בטוב זקוקים לבדיקה והערכה בחדר מיון בעקבות ההרעלה.

 

תגובות

מומלצים