מחלת הפסוריאזיס סוגים גורמים וטיפול

מחלת הפסוריאזיס, (ספחת), מתפתחת אצל הגברים והנשים כאחד. על פי רוב היא מתפתחת בטייח בגילאים 10-30, כ- 240 אלף מתושבי המדינה סובלים ממחלה זו שיש לה מספר סוגים

03.06.2018 מאת: מאלכ הזימה
מחלת הפסוריאזיס סוגים גורמים וטיפול

סוגי מחלת הפסוריאזיס :

•    פלאק – זה הסוג הנפוץ ביותר, בדרך כלל הקשקשת מופיעה באזור המפרקים והקרקפת, הברכיים והציפורניים.
•    פסוריאזיס אינברסה - הקשקשת מופיעה באזורים פנימיים וקפלים כבית השחי, מפשעה וטבור.
•    גוטטה פסוריאזיס - נקודות אודם קטנות, מופיעה בעיקר בילדים לרוב לאחר זיהום חריף כדלקת גרון שנגרמה על ידי חיידק מסוג סטרפטוקוק.
•    ארתריטיק פסוריאזיס - פסוריאזיס המלוּוה בדלקת מפרקים.
•    פוסטורל פסוריאזיס - צורה לא שכיחה בה מופיעים נגעים המכילים מוגלה על גבי כפות הידיים והרגליים.
•    פסוריאזיס אריתרודרמה - כל הגוף נגוע בפסוריאזיס והעור אדום.
ניסיתי לבדוק במקורות השונים שמפורסם בהם מידע על המחלה  ולצערי, באף אחד לא נעשה הקשר לנושא התזונה ובחלק מהמקורות טענו שזו מחלה גנטית.

מה בתזונה שלנו גורם להתפתחותן של הסוגים השונים למחלת הפסוריאזיס:
1.    צריכה מרובה של מלח.
2.    צריכה של שומן רווי מהחי המצוי במזונות הבאים: כל סוגי הבשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים.
3.    צריכת חלב ומוצריו.
4.    אכילת מתוקים.
5.    אכילת מזונות כבושים.
6.    צריכה מרובה למזונות שיש בהן סוכר אדמה או סוכר מוצק כמו: פירות קשים וחמוצים (תפוח עץ, אגס, שזיפים, פרי הדר ועוד), סוכר קנים וסוכר מלכותי.
7.    כמו כן אכילת פירות בוסר.
צריכת המזונות הנ"ל גורם לשיבוש תקין בעבודת האנזימים האחרים על ייצור תקין לתאי העור, והתוצאה היא הגברת קצב ייצור תאי עור ובכך נוצרות שכבות חדשות מעל השכבת העור הקיימת.

 

כדי לטפל במחלה מהשורש ולאזן פעולת האנזימים, נדרש:
1.    להמעיט ככל האפשר צריכת מלח.
2.    להפסיק צריכת חלב ומוצריו.
3.    להפסיק צריכת חמוצים, מזונות כבושים ופירות בוסר.
4.    להמעיט מצריכת יתר המזונות מהחי בגלל השומן הרווי.
5.    להמעיט ככל האפשר מצריכת פירות עם סוכר מוצק.
6.    להקפיד לצרוך פירות עם סוכר נוזלי בדגש על: אבטיח, מילון, רימונים, ענבים ובמידה מסוימת פירות טרופיים.
7.    להקפיד על שתיית מים.

ניתן להצטרף לקבוצה שלי בפייסבוק – חיים בריאים לגוף ולנפש.

 

תגובות

מומלצים