מסלול הטבע המונגש הארוך בישראל יוקם במרחב ביוספרי מגידו

בקרוב יחלו עבודות להקמת מסלול הטבע המונגש הארוך בארץ, טיילת באורך 4.5 קילומטרים לאורכו של נחל השופט במועצה אזורית מגידו , שתהיה מונגשת למעבר כיסאות גלגלים, המסלול צפוי להיפתח למטיילים בעוד כשנה וחצי.

14.10.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מסלול הטבע המונגש הארוך בישראל יוקם במרחב ביוספרי מגידו

צילום יעל ברניר

בעוד כשנה וחצי תושלם הקמת טיילת באורך 4.5 קילומטרים לאורכו של נחל השופט. המסלול יהיה מונגש למעבר כיסאות גלגלים.

אבן הפינה למסלול החדש הונחה בכנס לכבוד 25 שנה לפעילות עמותת "לטם", שמובילה את תחום ההנגשה בטבע. הטיילת החדשה תחבר בין חוות "עמק השלום" לבין המסלול המעגלי הנגיש שקיים כבר בנחל השופט ויוצא מחניון החרובים.

המסלול המעגלי בנחל השופט הוא כיום המסלול המונגש הארוך ביותר בארץ, ואורכו 1.5 ק"מ בלבד. הטיילת החדשה תהווה קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת אורך מסלול הטיול שיוצע לכחצי מיליון אנשים עם מוגבלויות שחיים בישראל.

את הקמת המסלול החדש, שעלותו כ-5 מיליון שקלים, תממן הקרן הקיימת לישראל – ארצות הברית.

בכנס לציון 25 שנה לפעילות עמותת לוטם "משנים גישה – פורצים דרך לחוויה נגישה", הונחה  אבן הפינה למסלול, במעמד חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס,  
יו"ר עמותת "לטם", סורין הרשקו שמתנהל על כיסא גלגלים מאז פציעתו כלוחם במבצע אנטבה ,עמוס זיו, מנכ"ל העמותה, הנהלת המועצה האזורית מגידו ונציגי גופים שותפים נוספים.

שיתוף הפעולה הפורה של מועצה אזורית מגידו עם עמותת לוטם מתקיים לאורך שנים וחשוב מאד. פרויקט  הטיילת הינו בעל משמעות עצומה לאנשים, לקהילה לסביבה ולטבע. זהו פרויקט שכולו אהבה לאלו הזכאים לכך ולאלו המבקשים ליהנות מהאזור המיוחד . המועצה תמשיך לאפשר לעמותת לוטם לפעול ולפתח כל שיידרשו למען הנגשת האזור לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים . מ.א. מגידו פועלת באופן נחרץ להסדיר את כל תנועת המטיילים  באזור, אתגר גדול  היה למגר את השתוללות רכבי השטח שחיבלו בערכיות הטבע ואיימו על שלום המטיילים. בוצעו פעולות בשנתיים האחרונות שהביאו לשיפור עצום והמועצה תמשיך ותבצע פעולות אכיפה והסדרה שיהיו כלי משלים לפעילות ההנגשה  הנחנכת בימים אלה.  

חוות "עמק השלום" הוקמה על ידי נוצרים שהטיפו לשלום בעולם והתכוננו במרץ לסוף העולם. הרמן ויוזף לא דמיינו שמחזון אפוקליפטי זה תצמח פעילות ארוכת שנים ומרגשת עם חזון לחברה שוויונית וערכית, המקדשת את החיים מתוך ראייה אופטימית הקובעת שלכל אדם זכות ליהנות מהטבע.

עמותת "לטם" פועלת כבר חצי יובל להנגשה של הטבע לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. מפעילות שהתחילה בקטן, בחווה, צמחה עשייה בקנה מידה לאומי המתפרשת כמעט לכל מקום בישראל.

כיצד יכולים אנשים הנעזרים בכיסאות גלגלים לתפוס את המושג המופשט "בזיעת אפך תאכל לחם"? עם תמיכת המועצה האזורית  מגידו והרצון לשמר את המורשת החקלאית של מקימי החווה והאזור, הוקמו בחווה מתקנים חקלאים עתיקים המאפשרים לקבוצות להתנסות בחקלאות קדומה. גת נגישה, היחידה בעולם, מאפשרת לאנשים על כיסאות גלגלים ל"דרוך" בה ענבים וליהנות מפרי גלגליהם! לאחרונה הוכשר בחווה שביל 'נגיש אקסטרים' המאפשר לבעלי נכויות פיזיות התנסות בחוויית טיול אחרת בעזרת כיסאות גלגלים המותאמים לתנועה בשטח.

בעמותה הבינו שהנגשה של הטבע, היא רק חצי מהסיפור. החצי השני הוא הנגשת השירות לאוכלוסיות עם מוגבלויות. לצורך כך פועל בחווה מזה 3 שנים, מרכז המבקרים 'נגיש להכיר', המנחה בעקרונות הנגשה– באמצעות למידה פעילה והתנסות בחוויה של אנשים עם צרכים מיוחדים.

צוות נגיש להכיר מורכב ממדריכים עם וללא מוגבלויות, ויש בו נציגים לא מעטים מתושבי המועצה! 

 

תגובות

מומלצים