משרד הביטחון לא האמין לקצינה בית המשפט כן !

הקצינה הגישה בקשה להכרה בפגיעה על פי חוק נכי צה"ל, בית משפט השלום בחיפה, העדיף את גרסתה של קצינה מצטיינת על נסיבות פציעתה במהלך שירותה הצבאי על פני טענות משרד הביטחון.

20.03.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
משרד הביטחון לא האמין לקצינה בית המשפט כן !

לאחר מאבק משפטי ממושך קיבל בית משפט השלום את גרסת הקצינה המצטיינת ופסק בניגוד לחוות דעת רפואית שהגיש משרד הביטחון

כשמבקר המדינה מותח ביקורת קשה על הטיפול של משרד הביטחון בנכי צה"ל  וכאשר התקשורת עוסקת בימים אלה בשאלת שירותן של נשים בצה"ל , לפסק הדין שניתן בבית משפט השלום בחיפה, שהעדיף את גרסתה של קצינה מצטיינת על נסיבות פציעתה במהלך שירותה הצבאי על פני טענות משרד הביטחון, יש משמעות מיוחדת.

הכל החל לפני כשש שנים.  קצינה בשירות קבע, בוגרת הפנימיה הצבאית, עם פרופיל 97, שעשתה שירות משמעותי ביחידת שדה, נפגעה לאחר תרגיל גדול בצפון, בתאונת דרכים ופונתה לבית החולים "פוריה" בטבריה, כשהיא סובלת מחבלות בראשה, ברגליה ובגבה. לאחר ששוחררה מהמיון עברה טיפולים שונים, הפרופיל הרפואי שלה הורד ל-45 והיא הועברה לשירות במטה במקום ביחידת שדה, שבה שירתה עד לתאונה.

הקצינה הגישה בקשה להכרה בפגיעה על פי חוק נכי צה"ל ומשרד הביטחון שלח אותה למומחה אורתופד שקבע כי אין קשר בין הבעיות שבגבה ובברכה לתאונת הדרכים. בעקבות זאת, דחה משרד הביטחון את בקשתה.

באמצעות עו"ד איתן פלג מחיפה, מומחה לתביעות נזקי גוף, הגישה הקצינה ערר לוועדה מיוחדת היושבת במסגרת בית משפט השלום בחיפה.

בערעור נטען בין השאר כי כאשר הגיעה הקצינה לבית החולים לאחר התאונה היא היתה ב"הלם ובמצב נפשי מעורער" ולכן לא פורטו כל בעיותיה, אבל בהמשך היא סבלה מצליעה וממגבלות הליכה וכן מבעיות בעמוד שדרה תחתון. לתביעה צורפה גם חוות דעת של רופא מומחה שתמך בתלונותיה.

תחילה, הכחיש נציג משרד הביטחון את נסיבות תאונת הדרכים ואת תוצאותיה, ודחה את תלונותיה על בעיות עקב התאונה, כשהוא מסתמך בין השאר על החוות הדעת של האורתופד המומחה מטעמו. בהמשך הדיונים, חזר נציג משרד הביטחון והודיע כי הוא מכיר בכך שהיתה לקצינה תאונת דרכים.

ועדת הערר קיבלה את כל טענותיה של הקצינה ואת חוות הדעת שצרף עורך דינה והעדיפה אותה על פני חוות הדעת של הרופא מטעם משרד הביטחון.

הוועדה קבעה כי חוות הדעת של הרופא מטעם הקצינה הסתמכה על כל התיעוד הרפואי שסקר את הטיפול שקיבלה במהלך השנים, בעוד שלגבי חוות הדעת של מומחה משרד הביטחון קבעה ועדת הערר כי הן "נראות בלתי מבוססות" וכן הן "מתעלמות מהתיעוד הרפואי החד- משמעי לגבי מגבלות התנועה וכיפוף הברך". 

עוד הצביעה הועדה על העובדה שהפרופיל הרפואי של הקצינה הורד מ-97 ל-45 בעקבות התאונה.
בעקבות החלטת וועדת הערעור להכיר בקצינה כנכת צה"ל, חויב משרד הביטחון בשכר טרחת עו" ד והוצאות התביעה.

"זה עצוב ומצער מאוד שקצינה מצטיינת נאלצת לנהל הליך משפטי ארוך להוכחת צדקתה, לאחר ומשרד הביטחון לא נתן אמון בדבריה וטען בין השאר להתנהגות מגמתית שלה. אבל  בסופו של יום הצדק יצא לאור" ציין עו"ד איתן פלג.

 

תגובות

מומלצים