עורק חסום נפתח בצנתור בטכניקה חדשה 

לראשונה במערך הלב של המרכז הרפואי פדה-פוריה בוצע צנתור מורכב במיוחד לפתיחת עורק חסום CTO, בטכניקת חדשנית ובאמצעות ציוד ייחודי.

16.03.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עורק חסום נפתח בצנתור בטכניקה חדשה 

 

אלכסנדר רטינסקי, בן 68 מקרית מוצקין הגיע למערך הלב של המרכז הרפואי פדה-פוריה עם בעיה של כאבים בחזה וקושי בתפקוד, "היו לי כאבים... לא יכולתי ללכת, לא יכולתי לעלות מדרגות... " .

מערך הלב בשיתוף קופ"ח מכבי מפעיל מזה מספר חודשים שירות של רפואה מקצועית בקהילה, הפעילות מתקיימת בכל המרפאות המקצועיות של קופ"ח מכבי במחוז הצפון מהגליל העליון ורמת הגולן ועד קריית טבעון. ד"ר גיא רוזן, שבדק את אלכסנדר במסגרת זו הפנה אותו למרפאת CTO – לאחר שהתברר שהוא סובל מעורק ימני שחסום באופן מוחלט ולתקופה ארוכה.

ד"ר גבי אלבז גרינר, קרדיולוגית בכירה במערך הקרדיו ווסקולארי של המרכז הרפואי פדה-פוריה אשר עברה בקנדה הכשרה מקצועית מיוחדת בCTO  ו- Complex PCI  מסבירה, "בדקנו את אלכסנדר שהיה תסמיני מאוד בנוכחות ממצאים אובייקטיבים לאסכמיה. החלטנו לבצע לראשונה במערך הלב, פעולה של פתיחת CTO בטכניקה של Reverse CART . פעולות לפתיחת CTO הינן פעולות מורכבות שדורשות ציוד יקר וייעודי ואמצעים מיוחדים... בעבר המענה לחולים אלו היה טיפול תרופתי שלא תמיד שיפר את מצבם. היום אנחנו יכולים לתת מענה טוב ומספק יותר למטופלים כאלה וגם לחולי לב שעברו בעבר ניתוח מעקפים, וסובלים ממעקפים שנחסמו. במקרה זה שהמעקפים נחסמו האפשרות הטובה ביותר היא לפתוח את העורקים הנטיביים באמצעות צנתור, כלומר ללא ניתוח נוסף".

בפעולה השתתף גם פרופ' קנאפן מהולנד.

ד"ר פביו קוזניץ, מנהל יחידת הצנתורים ציין כי פעולות מורכבות כאלה מבוצעות רק בבי"ח בודדים בארץ, "...היתרון החשוב הוא שזה נותן מענה טיפולי לחולים רבים שעד כה  היה להם מענה חלקי בלבד.. . אלכסנדר שהוא מטופל יחסית צעיר, עבר את הפרוצדורה ותוך יממה משתחרר לביתו והוא למעשה חוזר עכשיו לפעילות רגילה, ללא כאבים בחזה עם שיפור באיכות החיים! ".

יש לציין כי הפעולה המורכבת מבוצעת במסגרת הקמת מרכז CTO במערך הלב, אשר ייתן טיפול מקיף החל מביצוע הערכה ראשונית במרפאת CTO, דרך ביצוע הפרוצדורה המורכבת ומעקב אחרי המטופל בהמשך.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים