קידום תחום תשתיות התקשורת בישראל

משרד התקשורת הציג בוועדת המדע והטכנולוגיה מתווה להטמעת פרוטוקול חדש לכתובות IPV 6. יו"ר הוועדה אורי מקלב: נעקוב אחרי התקדמות התהליך.

06.11.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
קידום תחום תשתיות התקשורת בישראל

תכנית לאומית לפתרון מצוקת כתובות אינטרנט בישראל

ח"כ אורי מקלב, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה (יהדות התורה), קיים היום (שני) דיון בנושא  היערכות מדינת ישראל להטמעת פרוטוקול .IPV6  לדבריו, מאגר כתובות ה-IPv4 הזמין אזל, ואין עוד מספיק כתובות כדי לתמוך בצמיחה עתידית, בפיתוח ובתחרות בשוק העולמי, המתבסס על ניידות, מכשירים חכמים, מכשירים מבוססי אינטרנט של הדברים (IoT), כגון תחבורה חכמה, בתים ותעשיה חכמים וניטור מרחוק. לעומת זאת, פרוטוקול הדור הבא (IPv6), מבטיח את זמינותן של כתובות IP חדשות לעתיד הרחוק, וצפוי לשמור על מיקומה של ישראל כמובילה בתחום החדשנות בעולם.

מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, הדגיש כי המשרד קיבל החלטה אסטרטגית לקדם את תהליך אימוץ הפרוטוקול החדש כחלק מאסטרטגיה כוללת לקידום תחום תשתיות התקשורת בישראל. הוא ציין את מסמך המדיניות שגיבש איגוד האינטרנט הישראלי, אשר הניע את משרד התקשורת לפעולה. עוד הוסיף מנכ"ל משרד התקשורת, כי מיקומה של ישראל ביחס לשאר מדינות העולם באימוץ הפרוטוקול נמוך מאוד, וממשיך להתדרדר. הפרוטוקול הקיים כולל 4.3 מיליארד כתובות IP, והם הולכות ואוזלות, בעיקר בגלל הצורך הגובר לכתובות לחפצים שונים (מכוניות אוטונומיות, ערים ובתים חכמים ועוד). שאיפתנו שעד 2022 יוטמע הפרוטוקול אצל 40% ממשתמשי האינטרנט בישראל באופן שיציב את ישראל בשורה אחת עם המדינות המובילות בעולם. הוא ציין כי כיום אין מצוקת כתובות, אך חובה להיערך חמש ועשר שנים קדימה, כדי למנוע בעיה.

לדברי יורם הכהן, מנכ"ל האיגוד האינטרנט הישראלי, מצוקת הכתובות מורגשת כבר עכשיו. הדבר בא לידי ביטוי במחיר הגבוה של כתובת IPv4 ישנה אשר נע בין 12 ל-14 דולר. במצב רגיל, המחיר צריך להיות אפס. הדבר יביא להוזלה משמעותית בעלויות לספקי האינטרנט ועשוי להשתקף בסופו של דבר גם במחיר לצרכן. בפרוטוקול החדש עלות כל כתובת אינטרנט תהיה אפסית בגלל הכמות הרבה.

דורון שקמוני, מומחה סייבר ואינטרנט טען, כי תהליך אימוץ הפרוטוקול החדש עד עתה מעיד על כשל שוק ועל הצורך בהתערבות ממשלתית, באמצעות שני מהלכים: האחד חיוב של ספקי התקשורת לספק כתובות IPv6 למשתמשי-הקצה ואימוץ של התקן על ידי משרדי הממשלה. והשני - להטמיע את הפרוטוקול החדש כתקן מחייב בכלל ההתקשרויות הממשלתיות העתידיות.

יותם ארז, מנהל טכנולוגיות ראשי ברשות התקשוב הממשלתית הוסיף, כי הכנת התשתיות הממשלתיות לתמיכה עתידית בפרוטוקול החדש נמצאת בתכנית העבודה של התקשוב הממשלתי ל-2019.

נציג חברת אקספון שנכח בדיון אמר כי אימוץ הפרוטוקול החדש הוא הדרך היחידה בה ניתן לעבוד בעידן ה-IoT.

יו"ר הועדה, ח"כ אורי מקלב, ברך את משרד התקשורת על היוזמה והחשיבה ארוכת הטווח והביע את שביעות רצונו מהרצינות שהופגנה בדיון. כמו כן הבטיח כי הוועדה תמשיך לעקוב מדי שלושה חודשים, אחר היערכות המדינה בנושא והתקדמות התהליך להטמעת הפרוטוקול החדש.

 

תגובות

מומלצים