רשות מקרקעי ישראל מזהירה את הציבור

החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל מפרסמת אזהרה חריגה לציבור תושבי כפר בענה ודיר אל אסד - שלא לשכור שטחים העומדים להשכרה במבנה מסחרי בלתי חוקי שקיים נגדו צו הריסה, המשווק ע"י פולש בניגוד לחוק.

15.04.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רשות מקרקעי ישראל מזהירה את הציבור

צילום: רשות מקרקעי ישראל.

רשות מקרקעי ישראל מזהירה את הציבור: "היזהרו מהשכרת מבנה מסחרי שעומד להיהרס בכניסה לכפר בענה"

ראש החטיבה לשמירת הקרקע ברשות, ישראל סקופ: "המבנה הוקם בפלישה לקרקע הציבורית ובבנייה בלתי חוקית, נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו לפי החוק. המבנה עומד בפני הריסה אי לכך אני קורא לתושבי האזור למנוע מעצמם צער מיותר ולפני השכרת מקום, לבדוק שהמבנה בו הם עומדים לפעול, הוא חוקי"

 

אברהים עלי בדראן, תושב כפר בענה אשר השתלט על קרקע בבעלות המדינה המיועדת למסחר, נדרש לפנות את הקרקע בעקבות פסק הדין בתביעה של רשות מקרקעי ישראל כנגדו. במידה ובדראן לא יפנה את הקרקע כנדרש, הוא יפונה על ידי מפקחי הרשות בליווי כוחות משטרה,

והמבנה ייהרס.

אברהים עלי בדראן, תושב הכפר בענה, אותר ע"י מפקחי רשות מקרקעי ישראל כאשר הוא פולש לאדמות המדינה. בני משפחת בדראן פלשו לשטח של כ-950 מ"ר אשר בבעלות המדינה על הכביש הראשי המחבר בין כפר בענה ודיר אל אסד, בגוש 18970 חלקה 53/1. הקימו במקום מבנה מסחרי בין 2 קומות - כל זאת ללא היתר ובניגוד לחוק.

מפקחי הרשות הגישו להם התראה והודיעו להם כי הם עוברים על החוק וכי עליהם לפנות את הקרקע, ולא יפונו בהתאם להוראות החוק בליווי המשטרה.

מאחר ובני משפחת בדראן לא פינו את הקרקע כנדרש בהתראה, הגישה נגדם רשות מקרקעי ישראל תביעה משפטית לפינוים. במהלך השנים אביו של הפולש נפטר והרשות המשיכה בתביעה המשפטית כנגד הבן אברהים עלי בדראן. בעקבות ההליך התקבל פסק דין הקובע כי על מסיג הגבול, בדראן הבן, לפנות את הפלישה מהקרקע, להרוס את המבנה ולהשיב את הקרקע לקדמותה ולידי המדינה.

בעת סיור שביצעו מפקחי רשות מקרקעי ישראל במקום נמצא כי לא רק שבדראן טרם פינה את הקרקע, אלא שהוא אף ביצע עבודות שיפוץ במקום ומתעתד להשכיר את המקום לעסק. מפקחי רמ"י אשר נערכים להריסת המבנה ופינוי הקרקע בסיוע משטרת ישראל, מזהירים את הציבור ובעלי עסקים, למנוע מעצמם עוגמת נפש ולבדוק היטב שהמבנה אותו הם שוכרים, נבנה כחוק וכי הוא פועל על קרקע שהוקצתה לשימושו כנדרש.

"מדובר למעשה בעבריין קרקע, אשר בית המשפט קבע כי עליו להרוס את המבנה ולפנות את השטח. במקום לפעול לפי פסיקת בית המשפט, לא רק שהוא לא פינה את הקרקע, אלא הוא שיפץ את המקום ופועל להשכירו באופן בלתי חוקי המהווה הונאה של השוכרים התמימים, שעלולים למצוא את עצמם במצב לא נעים, בו אחרי שכבר השקיעו כספים בעסק, בפועל המבנה ייהרס. אני קורא לבעלי העסקים באיזור למנוע מעצמם עוגמת נפש ולפני השכרת מבנה כלשהו לבדוק במשנה קפדנות את מעמד הקרקע ולוודא כי המבנה בנוי כחוק", אומר ישראל סקופ, ראש החטיבה לשמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.

 

תגובות

מומלצים