שודדים עתיקות או צדים דורבנים?

היחידה למניעת שוד של רשות העתיקות בגליל התחתון הצליחה לתפוס על חם שודדי עתיקות בשתי זירות שונות בגליל התחתו, אחד החשודים שנתפסו טען שהם יצאו לצוד דורבנים.

14.12.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שודדים עתיקות או צדים דורבנים?

צילום: ניר דיסטלפלד, רשות העתיקות

חוליה של שודדי עתיקות ביצעה חפירה לא חוקית בתוך מערת קבורה בת כ-2000 שנה בהר חזון שליד הכפר מעאר. במקום מוכרים מספר אתרי עתיקות מהתקופה הרומית – המאה ה-1 לספירה.

אתרים קדומים אלה כוללים מחצבות, מערות, וכן מתחם תעשייה שזוהה בעבר כמרכז לייצור רעפים של הלגיון השישי הרומי. באירוע תפסו פקחי היחידה למניעת שוד של רשות העתיקות ושוטרי משטרת כרמיאל חשוד אחד, תושב מעאר, בשנות ה-20 לחייו. שני חשודים נוספים נמלטו ונעשים נסיונות לאתרם. בחקירתו הציג החשוד טיעון מקורי, וסיפר ש"הגענו לכאן בכלל כדי לצור דורבנים". 

החשוד הובא להארכת מעצר הבוקר (רביעי) בבית המשפט השלום בעכו. 

בשעה 1:30 הלילה תפסו פקחי היחידה למניעת שוד בצפון, יחד עם שוטרי יחידת המתמיד של הגליל התחתון, חולייה של חמישה חשודים במערכת מסתור קדומה בחורבת דבורה, הסמוכה לכפר דבוריה. שלושה מהחשודים נתפסו בתוך המערה המסועפת, כשהם חופרים והורסים עתיקות, ושני התצפיתנים, שאמורים היו להתריע מפני הגעת שוטרים, נתפסו מחוצה לה. 

לדברי ניר דיסטלפלד, פקח היחידה למניעת שוד של רשות העתיקות באזור הצפון, "סיפורי עם לא מבוססים על אוצרות שהוטמנו כאן בעבר, מביאים לכאן פעם אחר פעם, שודדי עתיקות שמחפשים התעשרות זריזה על חשבון הרס המורשת של כולנו. ראשיתו של אתר העתיקות חרבת דבורה בתקופת הברונזה הקדומה 1 - לפני יותר מ- 5,000 שנה, והוא היה מיושב בתקופות הפרסית, ההלניסטית, הרומית הביזנטית והממלוכית. 

החשודים עוכבו בתחנת משטרת טבריה, נחקרו ושוחררו בערבות.

לדברי דיסטלפלד, "עצוב שבצע הכסף מעביר אנשים על דעתם. החפירות הלא חוקיות באתרים הארכיאולוגיים גורמות להרס בלתי הפיך של אתרי מורשת, וחקר ההסטוריה של כולנו נפגע לתמיד". 

תגובות

מומלצים