כשעיצוב פוגש ערכים

תערוכת הבוגרים והבוגרות של המרכז האקדמי לחינוך ולעיצוב ויצו חיפה נפתחה חגיגית! הסטודנטים והסטודנטיות המוכשרים והמוכשרות מציגים בתערוכה פרויקטים מקוריים, ערכיים ומלאים במסרים חשובים, בעלי מגוון נקודות מבט והשפעה רחבה.

27.07.2022 מאת: קים אלפרוביץ
כשעיצוב פוגש ערכים

אריאל מתוך הפרויקט תותי צילום: צרי אדמוני

 

ערב הפתיחה החל בסיור ובמסיבת עיתונאים. במרכז הערב היה טקס הפתיחה בו נשאו דברים: פרופסור שמעון עמר נשיא המכללה, נציגת הסגל האקדמי ד"ר אדרכלית דנה מרגלית ראש מחלקת ארכיטקטורה, ושתיים מבוגרות המכללה המסיימות. לאחר מכן, נגזר רשמית סרט הכניסה והקהל הוזמן לסייר ולהנות מכל היופי והיצירה אשר בתערוכה.

 

מסיבת העיתונאים: קים אלפרוביץ ומרינה מוחין מרצה במחלקה לעיצוב אופנה צילום יח"צ

 

הסטודנטים והסטודנטיות המוכשרים והמוכשרות מציגים בתערוכה פרויקטים מקוריים, ערכיים ומלאים במסרים חשובים, בעלי מגוון נקודות מבט והשפעה רחבה. בכל אחד מהם נראה השילוב של עיצוב וקידמה יחד עם אנושיות, ייחודיות, התחשבות בזולת ושמירה על הסביבה.

 

בתערוכה מוצגים הפרויקטים מהמחלקה לארכיטקטורה וחינוך, המחלקה לעיצוב אופנה, המחלקה לאמנויות הצילום והמסך וכן המחלקה לתקשורת חזותית ועיצוב גרפי.

 

 

אלו מכם שמגדלים או גידלתם בעבר כלב או חתול מכירים לבטח את אותם מצבי לחץ שבהם בעל החיים נפצע, אוכל משהו שלא מיועד לו, כשהוטרינר לא זמין וכשקורה משהו שלא צפיתם לו. הפרויקט 'חירום לחיות' של אנסטסיה בורלקוב מהמחלקה לתקשורת חזותית בהנחיית רונית יזרעאלי, בת דזבלי ותום בר-גל נותן מענה לבעלי כלבים וחתולים במקרי חירום. האפליקציה מלווה את המשתמש צעד אחר צעד בהבחנה בין מצבי חירום ברגע האמת ובדרכים לסייע לבעל החיים עד להגעה אל הוטרינר. כמה בעלי חיים ניתן יהיה להציל באמצעות אפליקציה חשובה כזו!

 

חירום לחיות הפרויקט של אנסטסיה בורלקוב

 

את צרי אדמוני מהמחלקה לצילום ואמנויות המסך  פגשתי במהלך הסיור שלי בתערוכה. צרי יצרה את פרויקט הגמר תותי בהנחיית ראובן קופרמן. הוא נקרא על שם אחותה רעות שנהרגה בתאונת דרכים בגיל 12.5 עוד לפני שהספיקה צרי להכירה. לאורך כל הילדות חוותה דרך התמונות והזכרונות את הגעגוע ומתוך אותה כמיהה להתחבר אל רעות בעוד דרך יצרה צרי אדמוני את הפרויקט.

 

 

"בשנים האחרונות אני מנסה לפענח מה היא בשבילי, מה הקשר שלי איתה כיום, מה הוא יכול היה להיות אם היא הייתה בחיים ואיך זה היה משפיע על חיי שלי, אם הייתי גדלה למציאות אחרת" מספרת צרי.  בפרויקט צילמה נערות בנות 15-12.5, הגיל שבו אחותה איבדה את חייה.

 

 

 "דרך הפורטרטים של אותן בנות אני מנסה להבין אותה, לראות דרכן איך היא הייתה יכולה להיות בגיל הזה, למצוא חלקים ממנה בהן. אני מחיה עבור עצמי והקרובים אליי את שקפא בזמן ונותנת לו ביטוי של חיים כחלק מתהליך האובדן."

 

 

 הפרויקט של צרי עוזר לנו להכיר את המציאות של מספר נערות צעירות בחדרן והרבה מעבר לכך. צרי בדבריה ובתמונות המצולמות מביאה כנות רבה והפרויקט מעניק לצופים תזכורת להעריך את מה שיש ועד כמה צילום הוא דרך אמנותית המאפשרת לראות את העולם באור אופטימי יותר.

 

 

מאיה כסיף מהמחלקה לעיצוב אופנה, בפרויקט BLUE SEA בהנחיית שאול אהרוני פועלת גם כן למען קידום ערכים חשובים דרך עיצוב הבגדים בפרויקט הגמר שלה. כך היא מספרת: " דרך הקולקציה אני רוצה להגביר את המודעות והערכים לשימור הטבע והים. הקולקציה עשויה מפסולת שנפלטה אל החוף ומחומרים שאספתי בים. מהם יצרתי מערכות לבוש אלטרנטיביות. אנשי הים, פועלים למען ניקיון החופים ואנחנו מרגישים שליחים של הבשורה"

 Blue sea הפרויקט של מאיה כסיף. צילום: ניר שטיינברג

 

הביקור בתערוכה מומלץ לכל קהל המתעניינים והמתעניינות בעיצוב, אמנות, אופנה, טכנולוגיה ולכל אלו הרוצים לגלות עולמות חדשים, העשרה, חשיבה מחוץ לקופסא ויצירתיות יחד עם  ערכים ודוגמא אישית.

 

 

המרכז האקדמי ויצו חיפה, רח' הגנים 21 תאריך  19/7/22- 2/8/22 קישור לאתר

 

 

הקהל בטקס הפתיחה ונשיא המרכז האקדמי ויצו פרופסור שמעון עמר נושא דברים, צילום יח"צ

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים