צוותי בית החולים גילו כישרונות בישול מפתיעים

שבוע התזונה והתזונאי/ת בישראל צוין השבוע בקריה הרפואית רמב"ם. במסגרת זו הוביל צוות המחלקה לתזונה קלינית בראשות רונית פרידמן מגוון פעילויות הסברה לעובדי בית החולים, המאושפזים ובני משפחותיהם.

12.06.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
צוותי בית החולים גילו כישרונות בישול מפתיעים

צילום הקריה הרפואית רמב"ם

 

הצוות עמל על שבירת מיתוסים תזונתיים והקים דוכני הסברה בנושא "מים בטעמים", חשיבות הקטניות ואופן שילובן בתזונה היום-יומית וכמות סוכר במזונות שונים, צוות המחלקה הפיק בשיתוף צוות המטבח ארוחת צהריים על טהרת שבוע התזונה ובנוסף, הועברו הרצאות לצוותים הרבים בנושאים "תזונת ילדים על קצה המזלג" ו"תזונה בהריון". גולת הכותרת הייתה תחרות ראשונה מסוגה של הכנת ארוחת בוקר בריאה וברת-קיימא לצוות אבל גם לסביבה. 

 

במסגרת התחרות, שהתקיימה לראשונה בתולדות בית החולים, בשיתוף הדוק עם מחלקת רווחה, נתבקשו הצוותים שנרשמו, להכין ארוחת בוקר המשקפת את הרב-תרבותיות הקיימת בתוך כל מחלקה ומחלקה, תוך כדי עבודת צוות ושימוש בחומרי גלם איכותיים ועונתיים, להימנע ממאכלים קנויים ומעובדים, להכין את הארוחה מכמה שפחות סוכר ופחמימות ריקות, להעשיר את תזונת הבוקר בחלבונים כדי ליצור תזונה מאוזנת ומגוונת, ולהקפיד על ניראות ההגשה. דגש מיוחד ניתן לשימוש מופחת בכלים חד-פעמיים תוך עידוד הצוותים למעבר לכלים רב-פעמיים. 

 

המחלקה לתזונה קלינית  נעים להכיר


צוות המחלקה לתזונה קלינית מאתר את המטופלים הנמצאים במצב תזונתי ירוד או בסיכון לו, הזקוקים להתאמת התזונה במצבים בריאותיים שונים כדוגמת לפני ניתוח או לאחריו, כוויות, מחלות אונקולוגיות, פגים ועוד.

 

הדיאטניות עובדות בכל מחלקות בית החולים בשיתוף פעולה מלא עם הרופאים וצוות הסיעוד וכן במרפאות החוץ השונות. הדיאטניות מדריכות מטופלים, מתאימות תזונה אישית למטופלים הזקוקים לכך, כולל הזנה דרך צינורית או ישירות לוריד.

 

שירה פז-יגיל, דיאטנית קלינית ראש צוות הדיאטניות העובדות במחלקות לטיפול נמרץ, מסבירה על פעילותה: "דיאטנית בטיפול נמרץ לב עובדת עם מטופלים בשלב הכי קריטי של חייהם, הם לא באמת מסוגלים לאכול בעצמם, יחד עם דרישות אנרגיה מאד גבוהות להחלמה, דבר המחייב ליווי צמוד".

 

רונית פרידמן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית, מסכמת את תחרות ארוחת הבוקר הבריאה: "הייתה התגייסות של מחלקות רבות, ביניהן מחלקות אשפוז, מינהל, ולמעשה מכל צוות בית החולים. הצוותים הכינו ארוחות בוקר בריאות ומדהימות. צוות השיפוט כלל נציגות מהנהלת בית החולים, מחלקת רווחה, תפעול, מטבח וצוותים נוספים. נפעמנו מהמקוריות, מהגיוון, מעבודת הצוות שהביאה בסופו של דבר לארוחת הבוקר, אותה שפטנו על פי קריטריונים שונים. אין לי ספק שזו הולכת להיות מסורת גם במהלך השנים הבאות".

 

תגובות

מומלצים