תוכנית התנדבות חקלאית שנכנסה לתוכנית הלימודים
מאות תלמידי ותלמידות תיכון יצאו בשבוע האחרון לשטח במסגרת תוכנית התנדבות חקלאית ייחודית של "חיבורים בחקלאות" שנכנסה לתוכנית הלימודים, השנה, בעקבות המלחמה, 26 קבוצות המונות 660 בני נוער פי 5 משנה שעברה לוקחות חלק בתוכנית "חיבורים בחקלאות".
צילום חיבורים בחקלאות
החקלאי אוריה נויק:"שיתוף הפעולה הזה דוחף קדימה את העבודה החקלאית עצמה ומאפשר לי מרווח נשימה כדי לשרת במילואים ומציל את המשק מקריסה, אבל מעבר לכך הוא טוען את החקלאות במשמעות ובחיבור ונוסך בה היבט חינוכי וערכי".
יעל אהרוני, רכזת אולפנה: "זו הזדמנות לפגוש את הבנות במרחב אחר, לראות אותן גדלות ומוציאות מעצמן הרבה טוב בעמל ובשמחה"
השנה, בעקבות המלחמה, 26 קבוצות המונות 660 בני נוער פי 5 משנה שעברה לוקחות חלק בתוכנית ייחודית של "חיבורים בחקלאות" המחברת את תלמידי התיכון אל הלב הפועם של החקלאות הישראלית. בשבוע האחרון, הם יצאו לעבודה בשטח, פגשו את החקלאים ואת המדריכים של "חיבורים בחקלאות", והתחברו לעבודת האדמה. מטבריה וכפר הרא"ה, דרך מרכז שפירא וכפר עציון, ועד לשדרות ומצפה רמון.
במסגרת התוכנית בני הנוער אשר מגיעים מכל רחבי הארץ, מדרום ועד צפון, יפעלו במשך כ-5 שעות, אחת לשבוע, כדי להתנסות בעבודת כפיים, לספוג ציונות דרך הידיים והרגליים, ולהבין את ערכי העמל והאדמה. מדובר בתוספת של מאות שעות התנדבות בשבוע למען החקלאות הישראלית. התוכנית לא רק מחנכת ומעוררת השראה, אלא גם מספקת עזרה וחיונית לענף החקלאות שספג פגיעה קשה מאז פרוץ המלחמה.
עמותת "חיבורים בחקלאות" מפעילה את התוכנית מתוך שני ערכי על מרכזיים: ציונות "חקלאות היא ציונות". החקלאים זקוקים לעזרתנו, וארץ ישראל משוועת לידיים שיעבדו את אדמתה.
חינוך בתוכנית התלמידים נחשפים לעבודה החקלאית, יוצרים קשר אישי עם החקלאים, סופגים ערכים של התמדה ושיתוף פעולה, יוצרים גיבוש חברתי, מתנסים בעבודה קבוצתית מאתגרת, ומתחברים אל האדמה, הארץ והמורשת
ליאל ואנה, מגני טל, תלמידה באולפנת מרכז שפירא, מתנדבת בקבוצה קבועה מספרת: "בחרתי בחקלאות כי אני חושבת שבשביל לאהוב את הארץ צריך להרגיש אותה על ידי עבודה באדמה וחשוב לי לקחת חלק בזה כי אני חושבת שזה דבר מאוד חשוב לעבוד את האדמה בארץ".
רועי גרשום, תלמיד במכינת מעלה אפרים, מתנדב קבוע: "דווקא בתקופה הזאת, לצאת ולעבוד ולהירתם בשביל מי שצריך ובשביל ארץ ישראל, זה בין הדברים החשובים ביותר שאפשר לעשות בימים אלו".
יעל אהרוני, רכזת אולפנת שילה מספרת על התוכנית: "זו הזדמנות לפגוש את הבנות במרחב אחר, לראות אותן גדלות ומוציאות מעצמן הרבה טוב בעמל ובשמחה".
החקלאי אוריה נויק, מגבעות שילה אמר: "שיתוף הפעולה שלי כחקלאי עם חיבורים בחקלאות דוחף קדימה את העבודה החקלאית עצמה ומאפשר לי מרווח נשימה כדי לשרת במילואים ומציל את המשק מקריסה, אבל מעבר לכך הוא טוען את החקלאות במשמעות ובחיבור ונוסך בה היבט חינוכי וערכי, ועל כך מלא הכרת תודה".
החקלאי יונתן בוצר, מנהל התוכנית ב"חיבורים בחקלאות":"אנחנו זוכים לראות עשרות מוסדות חינוך שמצטרפים למהלך של חיבור הדור הצעיר לחקלאות ולהתיישבות. העשיה הזו ממלאת אותנו בכוחות להמשיך לעשות ולחבר דווקא בתקופה הזו ולהמשיך לעזור לחקלאים בכל רחבי הארץ".