להראות טוב ולהרגיש טוב איך ניישם

לכל אחד מאתנו יש הרגלים במיוחד כשמדובר במזון, הכוונה מיני מזונות שאוהבים או לא אוהבים וכתוצאה מכך נמנעים ממרכיבי מזון חיוניים, כדאי לזהות למה נמנעים וכיצד לשפר את סל מרכיבי המזון שאנו צורכים על מנת להגיע לאיזון בריאותי שיאפשר חיוניות ובריאות טובה.

08.08.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
להראות טוב ולהרגיש טוב איך ניישם

 

כמה עצות חשובות תחילה

 

צריכת מסטיקים או מוצרים נוספים "ללא סוכר" מכילים סוכרים סינטטיים רב כהליים שמסונתזים במעבדה, סוכרים אלה מסומנים על האריזה כסורביטול, מניטול, קסיליטול מלטיטול, אריתריטול, חומרים אלה לא נספגים בגוך אלה ברמה של 40-60% במקרה הטוב, היתר מצטבר ועלול לגרום לתופעות שונות במערכת העיכול במיוחד גזים.

 

ובאשר לירקות שעלולים ליצור תחושה של בטן נפוחה ולא רגועה, נתייחס ליקרות ממשפחת המצליבים שהם כרוב, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, ירקות אלה מכילים רפינוז שהוא סוכר מורכב שקיים גם בקטניות ובדגנים מלאים, לירקות ממשפחת המצליבים יתרונות בריאותיים חשובים כמו נוגדי חמצון שמחזקים את מערכת החיסון, ולכן לא כדאי להימנע מהם, אלה לצרוך מעט בכל פעם ביחד עם זרעי שומר או זרעי אניס או זרעי קימל, שסופחים את הגזים ומשפרים את העיכול ולגבי הקטניות, כיצד נצרוך קטניות ויחד עם זה לא נסבול מבטן נפוחה או מגזים.

 

נשרה את הקטניות יום לפני הבישול, ומדי כמה שעות נחליף את המים, אפשר להוסיף להשרייה שורש או אבקת ג'ינג'ר, וכאשר מתחילים לבשל, אחרי הרתיחה  כדאי להחליף שוב את המים, ולפני סוף הבישול מומלץ להוסיף מעט זרעי קימל, או זרעי כוסברה, או כמון בהתאם לאופי הבישול, זרעים אלה סופחים את סוכר הרפינוז שקיים בקטניות בכמות גדולה וכך נהנה מאיכויות בריאותיות נוספות ורבות הקיימות בקטניות ולא נוותר עליהם.

 

דבר נוסף, לא כדאי להגזים עם שיבולת שועל, על אף ששיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים חיוניים וחשובים למערכת העיכול, בהגזמה נרגיש את הגזים המצטברים, שיבול שועל נמצא בחטיפי אנרגיה, בדייסה של הבוקר או בדגני בוקר.

 

ולגבי לחמים, מה היתרון בלחם מחמצת? פשוט לא מכיל שמרים, שהם סוג של פטריה, שמרים מצויים בסוגי לחם שונים, בפיתות, בעוגות ועוגיות, ומיני מאפים נוספים, וכשהם מגיעים למערכת העיכול השמרים עשויים לגרות להתנפחות, גזים ואי נוחות, ולכן לחם מחמצת וצימצום צריכת מוצרים נוספים המכילים שמרים עשוי להועיל ולהרגיע את מערכת העיכול.

 

 

מהי פרוביוטיקה וכיצד לצרוך אותה דמי יום, בדרך הפשוטה והחשובה היא דרך המזון, ככל שנמנע מצריכת מוצרים שגורמים לחיידקי מעיים מסויימים להתרבות כמו למשל הקנדידה, שמאוד אוהבת סוכרים, והיא מתרבה על חשבון חיידקים חיוניים נוספים שדרושים על מנת לפרק את המזון, נוסיף לארוחות שום שהוא אנטיביוטי לכשעצמו וגם מאזן את מערכת העיכול, נוסיף ירקות ירוקים עליים על כל המגוון הקיים והדבר יועיל ויאזן, ואפשר גם לצרוך טבליות פרוביוטיקה, קיימים בשוק סוגים שונים ואפשר שכל אחד ימצא את המתאים לו ביותר.

 

לגבי השתיה – מים זה הפתרון האולטימטיבי, כל משקה אחר משבש את מערכת הנוזלים בגוף ובמיוחד משקאות ממותקים, גם אלה שהם כביכול זרו או מופחתי סוכר, הקפידו לשתות מים כמה דקות לפני הארוחה, ולא בזמן הארוחה, ולאחר הארוחה להמתין מעט ואז לשתות מים במידה וצמאים.

 

בזמן שאתם רעבים, שבו, שבו לאכול ולא תוך כדי, הליכה, עבודה או כל עיסוק אחר, במצב של עיסוק כלשהו או הליכה, אין תשומת לב למזון עצמו ולדרך בה אוכלים, ולכן עלולים לבלוע מזון שלא נלעס דיו, וכך לבלוע הרבה אויר, מה שיגרות לאותו אויר לחפש את דרכו החוצה מהגוף ושוב נרגיש את הגזים.

 

להרגעת מערכת העיכול רצוי וכדאי לאחר הארוחה לשתות חליטת תה כמו מנטה או נענע, חליטה משומר וג'ינג'ר או קינמון, וחשוב מכל לשים לב לעצמנו ולבחור את השינוי הראשון שנצליח ליישם

 

בלה אשור , מטפלת רב תחומית וסופרת ליצירת קשר – 050-7201752 ולבקר באתר קישור

תגובות

מומלצים