כ-20% מהערבים חוששים להיפגע מאלימות

כך עולה מנתוני סקר ביטחון אישי לשנת 2021 שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שבחן את מידת הביטחון האישי שחשים אזרחי ישראל בקרב בני 20 ומעלה, במהלך השנה שקדמה לסקר נפגעו מעבירות מסוגים שונים 763.9 אלף בני 20 ומעלה, נשים חשות בטוחות פחות מהגברים.

25.06.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כ-20% מהערבים חוששים להיפגע מאלימות

 

 שיעור ההיפגעות מעבירות בקרב יהודים ואחרים גבוה פי שניים ויותר מהשיעור בקרב ערבים (14.3% לעומת 7.1%, בהתאמה).

 

תחושת ביטחון אישי

 

82.9% ציינו שהם חשים בטוחים "במידה רבה מאוד" או "במידה רבה" ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשכה.

 

 28.1% ציינו שהם חוששים "במידה רבה מאוד" או "במידה רבה" להיפגע מעבירה מקוונת כתוצאה משימוש באינטרנט.

 

19.5% מהערבים ציינו כי הם חוששים "במידה רבה מאוד" או "במידה רבה" להיפגע מאלימות באזור המגורים, בפער משמעותי לעומת יהודים ואחרים (7.5%).

 

בקרב יהודים חרדים אחוז החוששים להיפגע "במידה רבה מאוד" או "במידה רבה" מאלימות באזור המגורים היה הנמוך ביותר (4.8%), ואילו האחוז הגבוה ביותר היה בקרב מסורתיים-דתיים (10.0%).

 

בחשש להיפגע מאלימות באזור המגורים ככל שהאשכול החברתי-כלכלי של יישוב המגורים של הפרט גבוה יותר, כך החשש להיפגע מאלימות באזור המגורים ב"במידה רבה מאוד" או "במידה רבה" נמוך יותר. האחוז הנמוך ביותר (4.5%) נצפה ביישובים מאשכולות 10-9, ואילו האחוז הגבוה ביותר נצפה ביישובים מאשכולות 2-1 ו-4-3 (14.3%).

 

בחשש להיפגע מעבירה מקוונת כתוצאה משימוש באינטרנט המגמה הפוכה ככל שהאשכול החברתי-כלכלי של יישוב המגורים של הפרט נמוך יותר, כך החשש להיפגע מעבירה מקוונת ב"מידה רבה מאוד" או "במידה רבה" נמוך יותר. האחוז הגבוה ביותר (36.6%) נצפה ביישובים מאשכולות 10-9, ואילו האחוז הנמוך ביותר נצפה ביישובים מאשכולות 2-1 (17.6%).

 

נשים חשות בטוחות פחות מהגברים הן בקרב אלו שנפגעו מעבירה והן בקרב אלו שלא נפגעו מעבירה בכלל תחושות הביטחון האישי.

 

22.7% מהאוכלוסייה הערבית ציינו כי חל שינוי לרעה בתחושת הביטחון האישי לעומת שנה קודמת, לעומת 9.5% בלבד מהיהודים והאחרים.​

 

תגובות

מומלצים