התכנית להקמת 6 מעגנות מרינות ירדה מסדר היום

מנכ"לית מינהל התכנון, דלית זילבר: "התכנית להקמת 6 מעגנות (מרינות) חדשות, לאורך חופי הים התיכון, אמנם ירדה מסדר היום כרגע, אבל היא תעלה שוב וצריך להתארגן אליה, לא לשבת על זרי הדפנה".

08.06.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
התכנית להקמת 6 מעגנות מרינות ירדה מסדר היום

צילום אסי אפרתי

כך אמרה היום זילבר, באירוע "הים עולה לירושלים", אירוע הדגל של שמירת הסביבה הימית בישראל, שהתקיים היום, רביעי, באקווריום ישראל בירושלים, שיתוף פעולה בין החברה להגנת הטבע, המשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים ומינהל התכנון.

 

עוד הוסיפה זילבר: "ניהול הים חייב להיות הרבה יותר מפותח מאשר היום, זה אחד האתגרים הכי גדולים. הגופים המעורבים בכך, עושים עבודה מאוד יפה, אבל זה לא מספיק למה שמתוכנן לנו". 

 

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "במשך עשרות רבות של שנים, מדינת ישראל הפנתה את גבה לים התיכון, לשמחתנו, בשנים האחרונות, המציאות הזאת השתנתה באופן דרמטי, בין היתר בגלל התעוררות ומודעות ציבורית. הים הוא המערכת הטבעית המורכבת והגדולה בעולם, בלעדיו אין לנו קיום. הים הולך ומצטופף, בגלל יותר ויותר שימושים בו, המגבירים את הלחצים על הסביבה הימית. השטח השמור הימי, לעומת היבשתי, הוא זעום. זאת למרות ששמורות ימיות, הן הדרך הטובה ביותר להגנה על המערכת האקולוגית שבים".

 

באירוע הודיעה השרה זנדברג, כי היום פורסמה להערות הציבור, ההכרזה על גלישת פלמחים, כשמורת טבע ימית, הראשונה במים הכלכליים של ישראל, שעתידה להיות בשטח של 450 קמ"ר, נתון המגדיל פי 2 ואף יותר, את השטחים המוגנים הימיים בישראל.

 

מנכ"לית החברה להגנת הטבע, איריס האן: "בשנות התשעים, התעסקנו בהגנה על החופים, זה היה פריצת דרך, זה היה מוקד העיסוק של ארגוני הסביבה ושל החברה להגנת הטבע. עם השנים, הבנו שלא מספיק להישאר בחוף, אלא צריך להגביר את הפעילות, גם להגנה על הים. בשנים האחרונות, הפעילות האנושית הקשורה לים, הולכת גוברת ואי אפשר להמשיך ככה, בעסקים כרגיל. ככל שלומדים יותר, אנחנו מבינים כמה הים הוא ערכי וחשוב וכמה צריך להתעסק בו יותר. הדרך עוד רבה, אבל ההישגים בינתיים, נותנים לנו הרבה כוח".

 

מנכ"לית רשות הטבע והגנים, רעיה שורקי: "רשות הטבע והגנים, מברכת על שיתופי הפעולה עם המשרד להגנת הסביבה, מינהל התכנון והחברה להגנת הטבע, בקידום רשת של שמורות טבע בחופי הים התיכון. רט"ג עשתה קפיצה משמעותית לפני כ 4 שנים, עת לקחנו על עצמנו, בנוסף לקידום התכנון וההקמה של שמורות ימיות, ניטור ומחקר, את משימת הפיקוח על הדיג והקמנו יחידה ימית ייעודית, בסיוע משרד החקלאות האוצר והאנרגיה, שהביאה למהפיכה בהגנה על הטבע הימי. יש לחזק את השיח עם הקהילות הימיות והמשתמשים השונים בים, במטרה למצוא את האיזונים המיטביים להגנה על הטבע הימי".

 

תגובות

מומלצים