עלייתו של הדאטה אינג'ינר (Data Engineer)

ישראל הפכה במרוצת השנים למעצמת הייטק, היא זוכה לכינוי הפופולרי Startup nation, וכיום כולם רוצים לעבוד בהייטק בגלל התנאים המעולים ותנאי התעסוקה המתגמלים.

03.07.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עלייתו של הדאטה אינג'ינר (Data Engineer)

 

ההייטק הישראלי ממשיך להתקדם ולהתפתח במהירות, יש ביקוש רב לעובדים מנוסים במגוון מקצועות הייטק, וכאשר מעיינים בלוחות דרושים ניתן להבחין במקצועות החמים ביותר ולהבין אלו משרות ותפקידים נחשבים למבוקשים ביותר, תפקידים בהם ניתן לקבל שכר התחלתי המתקרב ל-20,000 ₪ בחודש, ולאחר ותק של שלוש שנים השכר מגיע כבר ל-30,000 ₪ ולמעלה מכך.

 

 

אחת המגמות הבולטות בענף ההייטק, בארץ ובעולם כולו, היא ללא ספק עליית תחום ה-DATA. יש לציין כי כמויות המידע הנאספות על ידי ארגונים שונים הולכות וגדלות כל הזמן, לכן אין זה פלא כי התפקיד של דאטה אנגנייר, באנגלית Data Engineer, הפך למקצוע חם ולוהט, ופוטנציאל ההשתכרות בתפקיד זה הוא גבוה ומשמעותי. יש מחסור עצום במומחי דאטה, כולל Data Scientist, וככל שהביקוש למקצוע מסוים גבוה כך המשכורות המוצעות לאנשי דאטה אנגנייר קופצות מעלה, ויש מומחים הזוכים לשכר של 45,000 ₪ בחודש ולמעמד של טאלנטים.

 

 

אגב, כדאי לשים לב להתפתחויות מעניינות בענף ההייטק הישראלי. רבים נוטים לחשוב כי חברות ההייטק ממוקמות רק במרכז הארץ, בדגש על תל אביב, הרצליה פיתוח, רמת גן, פתח תקווה, לוד, שוהם ויהוד. לכן כדאי לדעת כי גם באזור הצפון ההייטק מתפתח במהירות וכיום ניתן לעבוד מרחוק או במשרה היברידית, לכן מיקום משרדי החברה פחות רלוונטי עבור מומחי Data Engineer.

 

 

מי הוא Data Engineer?

 

 

לאור העלייה המשמעותית בשימוש בביג דאטה, הארגונים נדרשים לפתרונות טכנולוגיים חדשניים ומתקדמים כדי לקלוט, לשמור, לאחסן, לנתח ולהפיק תובנות מהנפח העצום של הנתונים. חשוב לזכור כי הנתונים מהווים חלק משמעותי בעבודת הארגונים ויש להם ערך כספי ועסקי רב. אם בעבר הלא רחוק רוב המידע נוצר בארגון עצמו ונשמר בבסיסי נתונים המבוססים על SQL, כיום הארגונים מקבלים את המידע ממקורות חיצוניים רבים ומגוונים.

 

 

כדי להתמודד עם הכמויות העצומות של הנתונים וריבוי מקורות המידע, נולדו תפקידים חדשים בתחום הביג דאטה. בארגונים המובילים יש מספר אנשי מקצוע שתפקידם לנטר את הנתונים ולטפל בהם כראוי, ביניהם אנליסטים, מומחים לבינה מלאכותית, מומחי דאטה סיינטיסט ובמיוחד מהנדסי נתונים, כלומר Data Engineer.

 

 

מהנדס נתונים אחראי על המידע בארגון, עליו להקים, לפתח ולתחזק מערכות קריטיות המבוססות על נתונים, הוא אחראי על תהליכי הניתוח של הנתונים המגיעים ממקורות שונים אל הארגון ולמעשה הוא משמש כמעין ארכיטקט של מערכות המידע והנתונים בארגון ותפקידו כולל הפקת תובנות מהנתונים, התובנות הנחוצות לפעילות השוטפת ולהצלחת הארגון.

 

יש לציין כי מהנדס הנתונים בארגון משתמש בטכנולוגיות העדכניות והמתקדמות ביותר על מנת לאפשר לבעלי תפקידים אחרים לבצע את מלאכתם ולהפיק תובנות מהמידע,  ביניהם דאטה סיינטיסט ואנליטסים.

 

בנוסף התפקיד של דאטה אינגנייר כולל בחירת הטכנולוגיות המתאימות לצורכי הארגון וניהול הנתונים, פיתוח תהליכי אוטומציה הקשורים לנתונים ופיתוח תשתיות לצורך ניהול, אחסון ושינוע הנתונים בין הגורמים הרלוונטיים בארגון.

 

מסלולי לימוד וקורסים מקובלים במקצוע

 

עקב הביקוש הרב והמחסור העצום במומחי דאטה אנגנייר, החלו מוסדות הלימוד השונים להציע מסלולי לימוד וקורסים ממוקדים להכשרת מהנדסי נתונים. חסרי ידע בתחום יכולים ללמוד באקדמיה הנדסת חשמל, אלקטרוניקה או מדעי המחשב ולהתמחות בהנדסת נתונים.

 

בעלי ידע כללי ובהם גם אנשים המעוניינים לעבור הסבה להייטק יכולים להירשם לקורסים ממוקדמים במכללות הייטק ובחלק מהאוניברסיטאות, הלימודים נמשכים כ-8 חודשים והבוגרים מקבלים דיפלומה וזוכים גם לניסיון מעשי במהלך הלימודים – יתרון משמעותי בקרב המעסיקים.

 

 

כדאי לדעת כי המעסיקים בהייטק ובארגונים המובילים מעדיפים לגייס לתפקיד מהנדס נתונים מועמדים בעלי ניסיון בסביבת העבודה Cloud, ובעלי ידע, כלים  וניסיון ב-Tableau, Power BI, ידע בתכנות בשפות כמו פייתון ו-SQL, למידת מכונה וכו'.

 

כדי לקבל תפקיד בתחום הנדסת נתונים מומלץ להיערך לקראת הראיון, יש לעבוד מבחן כניסה לכן כדאי לתרגל שאלות ממאגרי מידע באינטרנט, לשאוב מידע על ראיונות עבודה לתפקיד באמצעות קבוצות תמיכה ופורומים מקצועיים ברשתות החברתיות, לעשות סימולציות ועוד. 

 

 

תגובות

מומלצים